המו"מ של עזריאלי להקמת דאטה סנטר לחברה טכנולוגית מובילה הופסק
הרשויות בנורבגיה לא אישרו את הקמת המתקן - בהספק 120 מגה וואט - בקרקע שיועדה לו במדינה, ועזריאלי נאלצת לחפש חלופות; להשלמת המרכז עתידה להיות השפעה מהותית התוצאות הכספיות
עזריאלי דיווחה שהוקפא המשא ומתן שהיא מקיימת להקמת דאטה סנטר בהספק של 120 מגה וואט בנורבגיה עבור חברה טכנולוגית בינלאומית מובילה.
זאת כיוון שעזריאלי, שניהלה את המשא ומתן באמצעות החברה הבת גרין מאונטיין הנורבגית, לא קיבלה היתרי בנייה להקמת המתקן בקרקע שייעדה להקמתו.
עזריאלי דיווחה לראשונה בדצמבר 2023 על המשא ומתן שהיא מקיימת עם החברה הטכנולוגית להקמת המתקן. היא ציינה שלהשלמת המרכז עתידה להיות השפעה מהותית על תוצאותיה הכספיות.
אולם בחודש שעבר נתקלה במהמורה, כשלא קיבלה את ההיתר הנחוץ מהרשויות הנורבגיות, והודיעה כי היא החלה לתור אחר חלופות קרקע אחרות לטובת ההקמה. גרין מאונטיין והחברה הטכנולוגית המשיכו במשא ומתן מתוך אמונה שימצאו קרקע אחרת, אך כעת השהו את המגעים.
מנכ"ל החברה אייל חנקין, שיסיים בשבוע הבא את תפקידו ויעבור לנהל את פעילות הדאטה סנטרס שלה, ציין בשיחת המשקיעים שקיים עם פרסום הדוחות השנתיים בשבוע שעבר כי "כבר קודם לא היתה ודאות מלאה לגבי סגירת העסקה, והאירוע הזה מוריד את הוודאות לסגירתה".
מגזר הדאטה סנטרס מהווה מנוע צמיחה משמעותי עבור עזריאלי. ב-2024 הוא הניב NOI (הכנסות תפעוליות נטו) של 230 מיליון שקל, 10% מה-NOI השנתי, תוך זינוק של 49% בהיקפו ביחס ל-2023.
בחברה מכוונים לכך שהיקף הפעילות במגזר יגיע תוך חמש שנים ל-20%-25% ובהמשך גם ל-30%. עזריאלי החלה את פעילות הדאטה סנטרס שלה ב-2019, ושווי הנכסים שלה במגזר הגיע נכון לסוף דצמבר ל-9 מיליארד שקל ו-15% מסך נכסי הקבוצה.
במהלך 2024 השלימה גרין מאונטיין את חיבורו של קמפוס שהקימה עבור הרשת החברתית טיקטוק, בהספק של 90 מגה וואט, ובינואר הודיעה על מימוש אופציה להרחבתו ב-30 מגה וואט נוספים.