האינפלציה השנתית בארה"ב עמדה על 2.7% בנובמבר, בהתאם לתחזיות
האינפלציה השנתית בארה"ב עמדה על 2.7% בנובמבר, בהתאם לתחזיות
מדד המחירים באוקטובר עמד על 2.6%; בחישוב חודשי גם כן עלתה האינפלציה בהתאם לתחזיות, ב-0.3% מ-0.2%; הריבית בארה"ב על 4.75%, כשבעוד שבוע ההחלטה האחרונה של הפד לשנה זו; בשישי פורסם דוח התעסוקה של נובמבר עם תוספת משרות גדולה מהצפי, לצד עלייה קלה באבטלה
האינפלציה בארה"ב בנובמבר עלתה בחישוב שנתי ב-2.7%, בהתאם לתחזיות, מ-2.6% באוקטובר. בחישוב חודשי גם כן עלתה האינפלציה בהתאם לתחזיות, ב-0.3% מ-0.2%.
השוק לא פספס גם במדדי הליבה (ללא מוצרי מזון, טבק ואנרגיה), ובהתאם לתחזיות נרשמה עלייה שנתית של 3.3% בנובמבר, ועלייה של 0.3% בחישוב חודשי.
באוקטובר האינפלציה השנתית בארה"ב כאמור עלתה ב-2.6%, ובהתאם לתחזיות. בחישוב חודשי עלה מדד המחירים לצרכן ב-0.2% באוקטובר, גם כן בהתאם לצפי האנליסטים. בספטמבר עמדה האינפלציה השנתית על 2.4%.
האינפלציה השנתית עדיין רחוקה מהיעד של הבנק הפדרלי על 2%, כשבעוד שבוע תתקבל החלטת הריבית האחרונה של הפד לשנה זו.
ב-7 לנובמבר הבנק המרכזי של ארה"ב הוריד את הריבית ב-0.25%, אחרי הורדה חדה יותר של 0.5% בספטמבר. הריבית עומדת על 4.75%.
בשישי שעבר התפרסם דוח תעסוקה מעורב בארה"ב לחודש נובמבר עם עלייה באבטלה לצד תוספת חזקה של 227 אלף משרות. בשוק ציפו לתוספת של 202 אלף משרות. שיעור האבטלה בארה"ב עלה ב-0.1% ל-4.2%.
רונן מנחם, כלכלן ראשי בבנק מזרחי טפחות: "סעיפי הדיור והשירותים (ללא אנרגיה) עלו 4.7% ו-4.6%, בהתאמה, ב-12 החודשים האחרונים. ככלל, האינפלציה דורכת במקום, היא אינה מראה התקדמות נוספת לכיוון רמת היעד של 2% ועדיין ליבת האינפלציה גבוהה יותר וסעיפי הדיור והשירותים עולים פי 2 ויותר מרמה זו, כך שהאינפלציה עדיין דביקה.
"כמו כן, מחירי הדלקים צנחו ב-19.5% ב-12 החודשים האחרונים ולחצו מטה את גובה האינפלציה, מה שמעיד על תלות של האינפלציה בשוקי הסחורות.
"לכך יש להוסיף את המדיניות הכלכלית המתוכננת של הנשיא הנבחר טראמפ, שעשויה להקשות על המשך ירידה של האינפלציה (הן דרך עלות כוח העבודה והן בשל מכסים מוגדלים על הייצוא).
"עם זאת, היות והנתון דמה לציפיות השוק ולא הראה שינוי ניכר בהשוואה לחודש הקודם, לא אמורה להיות לו השפעה על השוק ועל הציפיות הברורות שהריבית בארצות הברית תרד ב-1/4 אחוז נוסף ביום רביעי הבא ותשלים ירידה של אחוז אחד מתחילת סבב ההורדות הנוכחי. הסבירות לכך כמעט מלאה כעת. במבט לחודש ינואר 2025, רוב הסיכויים שתירשם הפוגה.
"משום כך אנו עדים לתגובה הראשונית החיובית של השוק – ירידה של תשואות הפדיון על ה-treasuries (בדגש על האג"ח הקצרות יותר), שינוי כיוון כלפי מעלה במדדי המניות והיחלשות של הדולר מול האירו. השוק גם מקבל בקורת רוח את דברי טראמפ מוקדם יותר השבוע כי לא יפגע בעצמאות המדיניות של הנגיד פאוול".
בנק EFG: "בנק EFG השוויצרי מעריך כי נתוני האינפלציה בארה"ב לחודש נובמבר נמצאים ברף הגבוה של טווח היעד של הפד, מה שעלול להשפיע על קצב הורדות הריבית בשנה הבאה". כך מעריך ג'יאנלואיג'י מנדרוצאטו, הכלכלן הבכיר של הבנק.
לדבריו, בעוד שהנתונים לא צפויים למנוע את הורדת הריבית ב-0.25% בדצמבר, הם מגדילים את הסיכוי להפסקה בהורדות הריבית בתחילת 2025. "הכיוון הבא של הריבית יהיה תלוי בנתונים ובהערכת הסיכונים ליציבות המחירים, במיוחד לאור המדיניות הצפויה של הממשל החדש," מסביר מנדרוצאטו.