סגור
ראמזי מוסאלם מייסד וריטאס
ראמזי מוסאלם, מייסד וריטאס (צילום: Jamel Toppin/The Forbes Collection via Contour RA by Getty Images)
בלעדי

קרן הדיפנס־טק האמריקאית Veritas Capital גייסה בישראל 1.5 מיליארד שקל

הקרן גייסה בישראל 500 מיליון שקל יותר ממה שתכננה. בסך הכל גייסה הקרן התשיעית של וריטאס 14 מיליארד דולר. וריטאס קפיטל מנהלת בקרנות השונות שלה נכסים בהיקף של 50 מיליארד דולר 

אפקט טראמפ ופתיחת מלחמת הסחר הביאו עד כה בעיקר לתנודתיות חדה בוול סטריט וביצועי חסר של המדדים האמריקאיים מול המדדים באירופה ובישראל. כך, מדד S&P 500 ירד נכון לכתיבת שורות אלו בכמעט 4% מתחילת השנה, בעוד שמדד הדאקס הגרמני נסק ב־18% ומדד ת"א־125 עלה ב־10%.
אולם נראה שלתנודתיות החדה של שוק המניות האמריקאי לאחרונה יש גם השפעות עקיפות, שמגיעות לעולם ההשקעות הלא סחירות, שזוכות לעדנה מחודשת. כך לדוגמה, קרן הדיפנס־טק האמריקאית 9 Veritas Capital סיימה סבב גיוס בשוק המקומי, וגייסה במסגרתו 1.5 מיליארד שקל ‑ 500 מיליון שקל יותר מאשר המשווקים שלה בישראל קיוו לגייס.
קרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית וריטאס קפיטל יצאה לאחרונה לגיוס ענק של 10 מיליארד דולר לקרן דיפנס־טק חדשה, שתהיה הגדולה בעולם בתחומה. זוהי הקרן התשיעית שלה. וריטאס הוקמה ב־1992 ומנוהלת על ידי השותף ראמזי מוסאלם, ממוצא ירדני. בקרנות השונות שלה מנהלת הקרן נכסים בהיקף של 50 מיליארד דולר. וריטאס מתמחה בהשקעות בצומת שבין ממשל וטכנולוגיה בדגש על ביטחון לאומי ודיפנס־טק (תחום שמאוד מתחזק). הקרן הנוכחית גדלה לכדי 14 מיליארד דולר, לעומת תכנון ראשוני של מנהלי הקרן שביקשו לגייס 13.5 מיליארד דולר. הקרן הקודמת של וריטאס גייסה 10.65 מיליארד דולר ב־2022.
בחודשים האחרונים של השנה שעברה גייסה הקרן מיליארד שקל, בעיקר ממוסדיים ישראלים כמו 100 מיליון דולר מכלל ביטוח, 60 מיליון דולר ממגדל ביטוח, 50 מיליון דולר ממנורה מבטחים ו־50 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים. אולם כידוע חודשי מרץ ואפריל השנה התאפיינו בפתיחתה של מלחמת הסחר בין ארה"ב למדינות משמעותיות איתן היא מקיימת מסחר, כמו סין, קנדה ומקסיקו, והמדדים בארה"ב השתוללו. בחודשים אלו גייסה הקרן 100 מיליון דולר נוספים ממשקיעים פרטיים. התוספת לגיוס בישראל היא המשמעותית ביותר מבין השווקים בהם שווקה הקרן.
משווקת הקרן בישראל היא חברת לידר הון פרטי, חברה־בת של לידר שוקי הון. החברה מנסה לשפר את התדמית שדבקה במשווקי הקרנות האלטרנטיביות בישראל, שבשנים האחרונות היה מנת חלקם של בעיקר סוכני ביטוח. כלכליסט חשף שורת השקעות לא סחירות ששווקו בישראל למשקיעים תמימים שהביאו לאובדן של כמעט 7 מיליארד שקל ששייך למשקיעים רגילים וכשירים כאחד ושווק על ידי סוכנים. ביניהם משקיעי סלייס (4 מיליארד שקל), מונטרו (450 מיליון שקל), וולת'סטון (800 מיליון שקל) ופרסונל (500 מיליון שקל).