סגור
מוסף שבועי 25.11.21 אלפרד אקירוב
אלפרד אקירוב יו"ר אלרוב נדל"ן (צילום: יונתן בלום)

פרסום ראשון
קבוצת אלרוב תובעת מחברות ביטוח 100 מיליון שקלים לכיסוי נזקי הקורונה

קבוצת הנדל"ן שבשליטת אלפרד אקירוב תובעת את חברות הביטוח מגדל ו-AFM; זאת בגין נזקים כספיים בסכום של 269 מיליון שקל שנגרמו לנכסיה כתוצאה מההגבלות בתקופת הקורונה, כך לפי טענתה; בין היתר מדובר במלון מצודת דוד, מלון ממילא ומתחם ממילא

ארבע חברות מקבוצת אלרוב שבשליטת אלפרד אקירוב, ובהן אלרוב נדל"ן ומלונאות, הגישו השבוע לביהמ"ש המחוזי מרכז תביעת ענק על סך של 100 מיליון שקל כנגד חברות הביטוח מגדל ו-AFM לכיסוי נזקי הקורונה. זאת, בגין הפסדים שנטען כי נגרמו לנכסי הקבוצה בישראל, לרבות בתי המלון של הקבוצה בישראל, כמו גם מתחם ממילא.
בכתב התביעה, אשר הוגש באמצעות עורכי הדין אייל בר-אליעזר, חנן דורון וקרין דיאמנט פורת ממשרד בלטר, גוט, אלוני ושות', נטען כי הנזק הכספי שנגרם לנכסי הקבוצה בישראל בתקופת הקורונה, ובין היתר כתוצאה מההגבלות שהוטלו על ידי המדינה, הצטברו לכדי כ-269 מיליון שקלים. התביעה מוגשת על הנזקים למלון מצודת דוד, מלון ממילא, מתחם ממילא, בניין 'בית אסיה' בתל אביב (הכולל משרדים ואזור מסחרי) ובניין 'נופי השרון' בנתניה (הכולל בית אבות וקומה מסחרית), בבעלות חברות הקבוצה.
כתב התביעה מפרט את ההגבלות הרבות על פעילות התיירות בישראל כתוצאה מהתפרצות הקורונה: בין היתר, נאסרה פתיחת בתי המלון בישראל לתקופות ממושכות; הוטלו מגבלות תנועה, לרבות סגרים; הוטלו מגבלות על פתיחת מסעדות וחדרי האוכל במלונות, הגבלות על מספר האנשים המקסימאלי המותר בחלל אחד, איסור והגבלת התקהלויות ועוד. כמו כן, בתקופות מסוימות נאסרה כניסת זרים למדינה באופן גורף, בתקופות אחרות נאסרה כניסת זרים ממדינות מסוימות ועוד.
בין השאר צוין בתביעה כי באמצע מרץ 2020 נסגרו בתי המלון בישראל לחלוטין, לרבות המתקנים שלהם, מכוח תקנות הקורונה: מלון מצודת דוד היה סגור לחלוטין מיום 15/3/20 עד ליום 5/8/20 ובין התאריכים 14/9/20-17/3/21; מלון ממילא היה סגור לחלוטין מיום 15/3/20 ועד ליום 1/7/20, ובין התאריכים 18/9/20-17/3/21. כמו כן, הושבתו לפרקים וצומצמו לפרקים חלקים גדולים של הפעילויות במתחם ממילא, כמו גם בבית אסיה ובנופי השרון, ובתוך כך, בין היתר, ההכנסות מדמי שכירות ומשימוש בחניונים במתחמים אלו, פחתו משמעותית.
בכתב התביעה מפורטים הנזקים הכספיים שנגרמו לטענת התובעות, העומדים על סך של כ-68 מליון שקלים במלון ממילא, כ-172 מיליון שקלים במלון מצודת דוד, כ-26 מיליון שקלים במתחם ממילא, ובנוסף כ-1.7 מיליון שקלים בבית אסיה ובנופי השרון. סכום הנזק המצרפי הנטען עומד על סך של כ-269 מיליון שקלים לכל נכסי קבוצת אלרוב. עקב כך, תובעות חברות קבוצת אלרוב את חברות הביטוח על סך של 100 מיליון שקלים בגין הפסדיהן ונזקיהן, אשר לטענת הקבוצה מכוסים כולם באופן מלא בפוליסה. מנגד, הנתבעות מכחישות טענות הקבוצה.
לטענת ארבע החברות מקבוצת אלרוב, הפוליסה הביטוחית כוללת כיסויים לסעיפי נזיקין רבים, הרלוונטים לעניין נזקי הקורונה, ובכלל זה פרק הפרעה למהלך העסקים הכולל כיסוי להפסד הכנסות, כיסוי להפסד הכנסות מדמי שכירות, כיסוי בגין עבודה עודפת, ועוד. על פי הנטען בכתב התביעה, הכירה חברת הביטוח AFM בקיומו של כיסוי ביטוחי לבתי המלון של קבוצת אלרוב בישראל, אך הסכימה לשלם סכום של 2 מיליון ליש"ט בלבד היות ולשיטתה זהו גבול הכיסוי המקסימאלי המגיע והסכום אכן הועבר. טרם הוגש כתב הגנה לבית משפט.