דנאל עברה לרווח שנתי אך ממשיכה לשלם את מחיר הרכישות הכושלות
חברת השירותים סיכמה את 2024 עם הכנסות של 2.8 מיליארד שקל ורווח נקי של 14.5 מיליון שקל - לעומת הפסד של יותר מ-13 מיליון שנה בשנה הקודמת; דנאל רשמה בדוחות מחיקות בעקבות רכישות שביצע המנכ"ל אילן ישראלי, שעזב את החברה ביוני האחרון
חברת שירותי הסיעוד והרפואה דנאל ממשיכה לשלם את מחיר הרכישות הכושלות בתקופת המנכ"ל אילן ישראלי.
לפי דוחות שנת 2024 שפרסמה היום (ב'), דנאל סיכמה את השנה עם הכנסות של 2.8 מיליארד שקל ומעבר לרווח נקי של 14.5 מיליון שקל אחרי הפסד של 13.4 מיליון שקל ב-2023.
דנאל הציגה בדוחות מחיקה של כל ההשקעה שלה בחברת אביב סיינטיפיק. ההשקעה כללה 45.7 מיליון שקל במזומן ועוד הלוואה בהיקף 48.4 מיליון שקל, ובסך הכל 94.1 מיליון שקל שירדו לטמיון.
המחיקה נרשמה בעקבות הערת עסק חי שהצמידו רואי החשבון של פירמת דלויט לדוחות אביב, לצד הערכת שווי של פירמת BDO לאביב שבוצעה עבור דנאל.
אביב עוסקת בהקמת והפעלת מרכזים רפואיים בחו"ל המפעילים תאי לחץ לריפוי בעיות רפואיות. דנאל רכשה 24% מאביב ב-2021 תמורת 22 מיליון דולר והעמידה לה הלוואה נוספת של 13 מיליון דולר המירה ל-12% ממניות החברה. ההשקעה נעשתה ישירות ודרך חברת עיניים שבשליטת דנאל ולפי שווי של 80 מיליון דולר לאביב.
דנאל מחקה גם 14 מיליון שקל נוספים מהשקעה של 100 מיליון שקל במנור, המתמחה בפונדקאות ותרומות ביצית במזרח אירופה. במנור נותרה השקעה של 22 מיליון שקל בלבד לאחר שבשנת 2024 מחקה דנאל 90 מיליון שקל מההשקעה במנור, שנפגעה קשות מהמלחמה בין רוסיה לאוקראינה.
ישראלי, שעזב את דנאל ביוני 2024 לאחר 15 שנה בתפקיד המנכ"ל, נאלץ לעזוב לאחר שיוניברסל מוטורוס השתלטה על החברה בשנה שעברה ומינתה דירקטוריון חדש בשליטת המוסדיים בראשונה של סיגל רגב.
הדירקטוריון מינה לתפקיד המנכ"ל את דודו מזרחי, לשעבר מנכ"ל בזק. תחום הפעילות העיקרי של דנאל הוא בהפעלת מוסדות סיעוד וסיוע למבוגרים ותחת ישראלי ניסתה החברה להיכנס לתחומים חדשים ברכישות שהתבררו ככשלון.