בריל צמצמה את המלאים - והציגה שיפור בהכנסות וברווחיות
מפעילת חנויות גלי וטימברלנד סיכמה את הרבעון הראשון עם צמיחה של 5.4% בהכנסות ל-154 מיליון שקל; הרווחיות התפעולית גדלה ל-7.6% מהמכירות, לעומת 5.9% ברבעון המקביל
שורה של מהלכים ארגוניים ותכנוניים שביצעה בריל בחודשים האחרונים שיפרו את התוצאות הפיננסיות שלה - והיא מסכמת רבעון ראשון עם צמיחה במכירות ועלייה בשורת הרווח הנקי.
קבוצת האופנה וההנעלה (מפעילת חנויות גלי וטימברלנד) הקדימה את ייבוא סחורת הקיץ וההפצה הלוגיסטית לחודש מרץ ובמקביל הקדימה את המכירות הסיטונאיות לחודש הרמדאן שחל במרץ 2025. כמו כן, במהלך חודש ינואר השנה רכשה בריל את פעילות יורוטקסט טקסטיל, שהיתה בעלת הזכיון להפעלת רשת נעלי אלדו והחלה להפעיל את 22 חנויות המותג אלדו ואתר אונליין של המותג. במסגרת הרכישה של אלדו רשמה בריל רווח חד פעמי של 1.8 מיליון שקל שהיא מייחסת לרכישה "במחיר הזדמנותי".
בנוסף, הקבוצה המשיכה במהלכים לדיוק רכש המלאי, שהחלה כבר בשנתיים הקודמות, מה שהוביל להקטנת המלאי ב-13 מיליון שקל ברבעון הנוכחי - היא אף צמצמה הנחות לצרכן ושיפרה את הרווחיות הגולמית, שכן לא נותר לה מלאי גבוה בסוף הרבעון.
ברבעון הראשון בשנה שעברה, החודשים הראשונים של המלחהמ, בריל הציגה תוצאות חלשות, כמו קמעונאיות רבות אחרות. היא נותרה בשעתו עם סחורה בהיקף גבוה שנאלצה למכור בהנחות עמוקות כדי לחסל מלאי. בריל אכן הצליחה לצמצם את כמות המלאי ב-24 מיליון שקל - אף שרכשה מלאי של אלדו (בהיקף של 11 מיליון שקל).
בעקבות השיפור בשורת המלאים, בריל הצליחה להציג עלייה של 5.4% בהכנסות הרבעון הראשון ל-154.4 מיליון שקל. הרווח הגולמי צמח ב-11.3% ל-81 מיליון שקל וחשוב לא פחות - הרווחיות הגולמית עלתה ל-52.2% וזאת בהשוואה לרווחיות של 49.5% ברבעון המקביל. במגזר ההנעלה ירדו המכירות בחנויות הזהות ב-5% וגם בחברה הבת SBN שעוסקת באופנה, ירדו המכירות בחנויות הזהות ב-7.8%, בעוד במגזר "פאשן" הן עלו ברבעון ב-16%.
העלייה במכירות והשיפור ברווחיות הגולמית, בנוסף לרווח חד פעמי שרשמה החברה עם רכישת אלדו, נגררו לרווח התפעולי שקפץ ב-37.2% והסתכם ב-12 מיליון שקל. שיעור הרווח התפעולי עלה ל-7.6% מהמכירות לעומת 5.9% ברבעון המקביל. רכישת אלדו הכבידה על הוצאות המכירה והשיווק שעלו ל-69 מיליון שקל לעומת 62 מיליון ברבעון מקביל. בריל חתמה את הרבעון הראשון עם רווח נקי של 4 מיליון שקל, לעומת 2.7 מיליון ברבעון ראשון לשנת 2024 – שיפור של 52%.
בריל מפעילה 25 סניפים בבעלותה ועוד 212 סניפים בזכיינות. שתי חנויות של בריל בקריית שמונה עדיין סגורות מתחילת המלחמה בצפון, בריל הגישה תביעת פיצויים בגובה 6 מיליון שקל בגין נזקי המלחמה ומדווחת כי עד כה קיבלה 3.3 מיליון שקל בלבד שהוכרו בדוחות 2024.