פולקסווגן בוחנת הקמת מפעל במצרים
החברה מתמודדת כיום עם קיצוצי עובדים וסגירת מפעלים באירופה, בין היתר בשל חוסר ביקוש לדגמים חשמליים. אם המפעל יוקם במצרים הוא יאפשר הוא ישמש לפולקסווגן להתחרות ביצרניות למזרח התיכון ואפריקה, דוגמת רנו ופיג'ו, המייצרות במרוקו
אחרי יצרני הרכב הסינים, גם פולקסווגן נערכת לפתיחת מפעל ראשון במצרים – כך הודיעו בכירים ביצרנית הרכב. פולקסווגן מתמודדת בימים אלה עם קיצוצי עובדים וסגירת מפעלים באירופה הנובעים בין היתר מחוסר ביקוש לדגמים החשמליים של היצרנית ומיעילות נמוכה בפסי הייצור, מה שגורם ליצרנית לחזר אחר שווקים בהם קיים עדיין פוטנציאל גבוה למוצרים פחות מורכבים.
פולקסווגן אינה זרה להשקעה במפעלים מחוץ לאירופה: פולקסווגן ברזיל נחשבה במשך שנים לחטיבה ריווחית מאוד עבור היצרנית הגרמנית – ופולקסווגן עצמה עודנה מייצרת מכוניות במפעלי היצרנית בדרום אפריקה, חלקן גם מיובאות לישראל. לדברי מרטינה ביין, מנכ"לית חטיבתה האפריקאית של פולקסווגן, "אנו מעוניינים מאוד במצרים כמרכז ייצור ומקווים שתהיה כדאיות כלכלית להקמת מפעל שעליה נוכל להודיע בקרוב". לדברי ביין, פולקסווגן ככל הנראה תרכוש בשלב ראשון פס ייצור קיים של יצרן רכב ולאחר מכן תקים מפעל משלה.
לפי הפרסומים, אם וכאשר פולקסווגן תקים מפעל במצרים הוא ישמש לייצור רכבים שייועדו לשיווק באפריקה ובמזרח התיכון, מה שיאפשר לפולקסווגן להתחרות ביצרניות כדוגמת רנו ופיג'ו, המייצרות במרוקו. למצרים יש היסטוריה עשירה ומגוונת בכל הקשור בייצור רכב: בדומה לתעשיית הרכב הישראלית, שאינה קיימת זה שנים, גם תעשיית הרכב המצרית קמה בשנות השישים תחת עינו הפקוחה של גמאל עבד אל נאצר.
המכונית המצרית הראשונה נקראה "רעמסס" וחלקה מכלולים עם הפרינץ הגרמנית של NSU. לאחר עלייתו לשלטון של סאדאת קיבלו יצרני רכב מערביים שורה של הקלות כדי שיפתחו מפעלים במדינה – מה שמשך בין היתר את GM, את קרייזלר ויצרניות נוספות.