משרד האוצר בחר נציגה ל-OECD - דו"ח הארגון יוצג בשבוע הבא
רו"ח הילה גלוזמן תיכנס לתפקידה בקיץ ותחליף את אריאל אבלין. הסקירה הקרובה על כלכלת ישראל תתמקד ביוקר המחיה ותוצג בשבוע הבא בנוכחות מזכ"ל הארגון שיגיע לביקור בארץ
במשרד האוצר הוחלט כי רו"ח הילה גלוזמן תהיה נציגת המשרד בארגון ה-OECD. גלוזמן משמשת כיום כסגנית ברשות החברות הממשלתית ומאז פברואר היא מופקדת על החברות הממשלתיות הביטחוניות. קודם לכן היתה מופקדת על חברות האנרגיה הממשלתיות.
גלוזמן הגיעה לרשות החברות הממשלתיות אחרי שעבדה ברשות שוק ההון. גלוזמן תחליף את אריאל אבלין בקיץ 2025. אבלין, שהגיע גם הוא מרשות החברות הממשלתיות, מכהן בתפקיד מאז 2022. לפני עבודתו ברשות החברות הוא הספיק לעבוד כ-13 שנה במגזר הציבורי - הוא שימש כסגן ברשות מקרקעי ישראל, וקודם לכן כרכז אנרגיה ותחבורה באגף תקציבים. פניו של אבלין מכוונות כעת אל המגזר הפרטי.
מבחינה פורמלית, נציג האוצר ב-OECD מוגדר כציר כלכלי וכסגן שגריר ישראל ב-OECD, שגריר ישראל ב-OECD הוא איש משרד החוץ, שי כהן. שמו המלא של ארגון ה-OECD הוא הארגון לשיתוף פעולה כלכלי ופיתוח אזורי. הארגון הממקום בפריז מאגד בין 38 כלכלות של מדינות דמוקרטיות, ומעסיק למעלה מ-3,000 עובדים.
ישראל הצטרפה לארגון ב-2010, כאשר להצטרפות לארגון יש חשיבות אסטרטגית לכלכלת ישראל, הן מבחינת הדימוי של ישראל כמדינה מפותחת, והן מבחינת הגישה לפורומים בינלאומיים מרכזיים. במסגרת זו, כל מדינה החברה בארגון זוכה לסקירה מקיפה של כלכלת המדינה פעם בשנתיים. הסקירה של כלכלת ישראל צפויה להתפרסם בשבוע הבא - והיא תוצג בישיבה של הקבינט החברתי-כלכלי, בנוכחות של מזכ"ל הארגון, מתיאס קורמן. הסקירה צפויה להתמקד הפעם בסוגיית יוקר המחיה.
הנציגות של ישראל בארגון ה-OECD מורכבת מנציגי שלושה משרדים ממשלתיים - משרד האוצר, משרד החוץ, ומשרד הכלכלה. לפי אתר משרד האוצר, התפקידים של נציגות משרד האוצר ב-OECD הם לסייע לגבש וליישם מדיניות חברתית-כלכלית בארץ. כלומר, ללמוד מה-OECD מהלכי מדיניות שיהיה ניתן ליישם בישראל. והתפקיד השני הוא לייצג את מדינת ישראל ולהשתתף באופן פעיל בניהול הארגון.