סגור
העיתון הדיגיטלי
24.04.25
מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד יפה בן דוד
מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד יפה בן דוד (צילום: יאיר שגיא)

הסתדרות המורים מאיימת בעיצומים אם יופחת שכר למורים

בניגוד לרוב השירות הציבורי שאצלו מבוצעת הפחתת השכר באמצעות דחיית תוספות, אצל המורים מדובר בהפחתה של ממש. החרגת המורים החרדים מההפחתה הסלימה את הסכסוך 

לאחר תקופה ארוכה של שקט תעשייתי, מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד מאיימת בעיצומים. זאת אם לא יוותר האוצר על כוונתו להחיל על המורים את מלוא הפחתת השכר במגזר הציבורי. המורים טוענים שבניגוד למגזרים אחרים בשירות הציבורי שאצלם מדובר בויתור על תוספת, הם המגזר היחיד שאצלו מדובר בהפחתת שכר בפועל.
ועדת העבודה והרווחה אישרה אתמול (שני) את החוק שיקבע הפחתה של 2.3% בשכר עובדי השירות הציבורי בשנת 2025 ושל 1.2% בשנת 2026. זאת בשל הוצאות המלחמה ובהתאם להבנות שהושגו עם ההסתדרות. ההיגיון של ההצעה הוא שגם מקבלי השכר מתקציב המדינה ישתתפו בעלויות המלחמה. אלא שיו"ר עדת העבודה והרווחה של הכנסת ח"כ ישראל אייכלר מיהדות התורה החריג מהקפאת השכר במשק את המורים החרדיים במוסדות הפטור בטענה שהמדינה משתתפת בתקציב מוסדות אלה בשיעור נמוך. המהלך של אייכלר הציף את הוויכוח הקשה על הפחתת השכר של המורים ביסודי ובחטיבות הביניים, שמייצגת הסתדרות המורים.
במכתב ששלחה בן דוד למורים היא כותבת ש"כפי שוודאי קראתם, בכוונת האוצר להשית קיצוץ שכר בהיקף של מיליארד שקלים על ציבור עובדי ההוראה בישראל. המשמעות היא קיצוץ של 300 שקל בחודש (למורה חדש) עד 860 שקל בחודש (למנהל), ביחס לגובה השכר". לדבריה, "ישבנו עם פקידי האוצר, עם שר האוצר וגם עם גורמים בלשכת ראש הממשלה, אך לצערי, עד כה, לא הגענו להסכמות".
היא טוענת ש"הקיצוץ יחול על כל עובדי המגזר הציבורי, אבל בניגוד לכל המגזרים האחרים, שלהם דוחים העלאות שכר, לנו מכניסים יד לכיס ולוקחים מהשכר הקיים. לא ניתן להפלות אותנו לרעה". היא מציינת ש"חשוב להבהיר: שלאור העובדה שהמדינה מבקשת להשית את הקיצוץ באמצעות חוק, לא נוכל להשבית - בגלל שאנו מצויים בתקופת שקט בהסכם השכר שלנו. אך אין לי ספק שהמצב יוביל לשיבושים קשים של הלימודים".
ברקע העימות העובדה שהעלאות השכר בהסכם הקיבוצי של הסתדרות המורים כבר הושלמו. לכן אצלם לא מדובר בביטול תוספות שכר אלא בהפחתות. בנוסף הפחתות השכר החלו בדצמבר אבל בשל חוסר ההסכמה למורים לא בוצעו הפחות מה שמגדיל מאוד את הניכוי בחודשים הבאים. הסתדרות המורים הגישה שורה של הצעות לצעדים חליפיים, כמו ויתור על שעות נוספות או ויתור על חלקים שטרם בוצעו בהסכם הקיבוצי. אבל האוצר דחה אותן.