סגור
מיכל פרנק מנכ"לית משרד התחבורה
מיכל פרנק מנכ"לית משרד התחבורה היוצאת. מועמדת לנהל את מאוחדת (צילום: עוז מועלם)

בלעדי
המועמדים הסופיים לתפקיד מנכ"ל מאוחדת: מיכל פרנק ועוזי ביתן

לפרנק, מנכ"לית משרד התחבורה היוצאת אין ניסיון בבריאות אך יש לה היכרות עם יו"ר הקופה אייל גבאי. ביתן הוא המועמד הפנימי לתפקיד

ועדת האיתור למנכ"ל קופת חולים מאוחדת ממליצה על שני מועמדים סופיים לתפקיד הבכיר בקופה השלישית בגודלה במדינה: מנכ"לית משרד התחבורה היוצאת מיכל פרנק, והמועמד הפנימי עוזי ביתן, סמנכ"ל התפעול של הקופה. מועמדותו של מנכ"ל משרד הבריאות היוצא פרופ' נחמן אש ירדה ברגע האחרון מהפרק אחרי שהתברר כי יידרש לתקופת צינון ארוכה.
פרנק, למרות ניסיונה הרב בניהול, מעולם לא עסקה בבריאות. יש לה היכרות טובה עם יו''ר דירקטוריון הקופה אייל גבאי, כשכיהנה כסמנכ"לית בכירה במשרד רה"מ תחת גבאי. לפי מקורות בקופה גבאי מאוד מעוניין במינוי אישה בכלל ובפרנק בפרט. פרנק היא עו"ד במקצועה ובעלת תואר שני במינהל עסקים מהאוניברסיטה העברית.
חברי ועדת האיתור היו שופט בית המשפט העליון (בדימוס), השופט צבי זילברטל (יו"ר); אייל גבאי ורו"ח אורלי גרטי סרוסי, חברת דירקטוריון בקופה. לפי הנוהל, על ועדת האיתור להגיש שלושה שמות לדירקטוריון הקופה והוא יבחר את המועמד הסופי להחלפת סיגל רגב רוזנברג שסיימה קדנציה, ביקשה שלא להאריכה, התמודדה על תפקיד מנכ"לית קופת חולים כללית ולא נבחרה לבסוף.
שלושת האתגרים המיידיים והחשובים של המנכ"ל הבא הם בראש ובראשונה לסגור הסכם ייצוב מול הממשלה החדשה שיהיה טוב לקופה על רקע הגירעון המשמעותי. כפי שנחשף בכלכליסט, הגירעון ללא תמיכות של מאוחדת בחציון הראשון של 2022 זינק ל־461 מיליון שקל – יותר מכפול מזה שנרשם בחציון הראשון של 2018 וכמעט כפול מזה שנרשם בחציון הראשון של 2019. כלומר, ההוצאה הפרמננטית והמבנית של מאוחדת מזנקת, בעיקר אחרי הקורונה. הגירעון עם תמיכות (אחרי הסכמי ייצוב ומבחני תמיכה) עמד בחציון הראשון של השנה על 267 מיליון שקל. מה שמטריד במספרים של מאוחדת הוא הגירעון ביחס למחזור, שהוא הגבוה בכל מערכת הבריאות: כמעט 6% (גירעון עם תמיכות) ומעל 10% בגירעון ללא תמיכות.
האתגר השני הוא חתימת הסכם עבודה עם כלל עובדי מאוחדת, למעט רופאים. תוספות השכר שיינתו יקבעו את גודל הגירעון העתידי.
האתגר השלישי הוא קביעת תוכנית אסטרטגית לקופה שתאפשר לה לצמוח ולהגיע לקהלים רחבים יותר. נכון לסוף 2022, הקופה מבטחת כ־12.4% מכלל האזרחים הזכאים לביטוח בריאות ממלכתי.