סגור
בניין המוסד לביטוח לאומי ביטוח לאומי הביטוח הלאומי בירושלים
בניין המוסד לביטוח לאומי בירושלים (עמית שאבי)
פרשנות

מחיר המקורביזם של ש"ס: שנתיים וחצי בלי מנכ"ל לביטוח הלאומי

הוועדה לבדיקת מינויים פסלה היום מועמד נוסף, שישי במספר, לתפקיד מנכ"ל הביטוח הלאומי; ש"ס הורסת את המוסד באותה צורה שנתניהו הורס את השב"כ ונציבות שירות המדינה וקיש הורס את המועצה להשכלה גבוהה

הוועדה לבדיקת מינויים בחברות הממשלתיות בראשות השופטת בדימוס שולמית דותן פסלה היום את מועמדותו של אריאל משעל, לשעבר מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, המקורב לש"ס על רקע אי עמידה בתנאי הסף. לאור העדר כל ניסיון של משעל בניהול ארגוני ענק, קשה לחשוב על החלטה צפויה יותר. משאל הוא רק אחד משישה מועמדים שנפסלו בוועדות שונות. התוצאה — התפקיד החשוב כל כך נותר לא מאויש כבר יותר משנתיים וחצי, מאז עבר המנכ"ל הקודם מאיר שפיגלר לנהל את חברת החשמל.
צריך להיות ברור: ש"ס הורסת את הביטוח הלאומי באותה צורה שראש הממשלה בנימין נתניהו הורס את השב"כ ונציבות שירות המדינה ובאותה דרך שבה שר החינוך יואב קיש הורס את המועצה להשכלה גבוהה — שורה ארוכה של ניסיונות למנות אנשים מקורבים אך בלתי מתאימים. ש"ס, שמתיימרת להיות מפלגה חברתית, מאוד גאה בכך שהמשרדים שלה מתפקדים לעומת כל כך הרבה משרדים שלא. אבל בעניין מנכ"ל הביטוח הלאומי היא מעבירה מסר ברור: מי צריך את הגוף החברתי החשוב ביותר במדינה אם אנחנו לא שולטים בו? שקופים זה דבר חשוב אבל מינוי מקורבים חשוב יותר.
נכון, מה שעושים לשב"כ בימי מלחמה חמור יותר. אבל חשוב להעמיק בעניין הביטוח הלאומי. הארגון שנכשל בהקמת מערכת מחשוב חדשה, נכנס לעידן הבינה המלאכותית ואין מנכ"ל שיקבע איך משלבים אותה ומשתמשים בה. כבר שנה וחצי, כמו בימי הקורונה, הביטוח הלאומי הוא מחלק הכספים הלאומי וההחלטות מתקבלות כשאין מנכ"ל קבוע שיוכל לשמור על האינטרסים של הארגון, להיאבק על מה מחלקים, איך מחלקים ומה מקבלים בתמורה.
האוצר מנסה להעלות את דמי הביטוח הלאומי ולא למטרה טובה, כמו למשל ביטוח סיעוד כללי ואמיתי לכלל האוכלוסייה, אלא כדי לממן את תקציב המדינה ובין היתר את הכספים הקואליציוניים, ואין מנכ"ל שיצא למלחמה. למה חשוב מנכ"ל? המנכ"ל האחרון שפיגלר הנחיל אתוס של מוסד שתפקידו קודם לתת ואז לבדוק. לולא האתוס הזה קשה לחשוב כמה תקלות היו בחלוקת הכספים בקורונה ובמלחמה.
המוסד לביטוח לאומי הוא מהתאגידים הסטטוטוריים הגדולים במדינה. הוא כולל 10 אגפים שונים, מעסיק כ־5,000 עובדים. ב־2024, שנת מלחמה, הוא חילק 172 מיליארד שקל וב־2023 חילק 135 מיליארד שקל. המוסד גובה דמי ביטוח בהיקף של כ־65 מיליארד שקל לשנה. בין האתגרים הגדולים העומדים בפני מנכ"ל המוסד נמצאים הגירעון האקטוארי המקרב אותו לפשיטת רגל והעלייה העצומה בהיקף נפגעי פעולות האיבה בעקבות המלחמה ובהיקף מקבלי קצבאות הסיעוד והנכות.
את קו פרשת המים בנושא מינויים סימנה פסילתה של המנכ"לית המוערכת של משרד המשפטים אמי פלמור לתפקיד יו"ר חברת החשמל ב־2021. המסר שפלמור חייבת גם ניסיון מקצועי רלבנטי היה צריך לגרום לשרים להבין שמינויים לא מדויקים לא עוברים יותר. את שרשרת הטעויות התחיל שר הרווחה לשעבר מאיר כהן מיש עתיד כשהתעקש למנות לתפקיד מנכ"ל הביטוח הלאומי את הפרופ' למשפטים והפעיל החברתי יובל אלבשן שלא היה לו כל ניסיון בניהול ארגונים גדולים. באמצע זו היתה ועדת המינויים של הביטוח לאומי שפסלה כמה מועמדים שדווקא יכלו לעבור את ועדת דותן, למשל הסמנכ"לית ירונה שלום. אפשר להתווכח עם חלק מהחלטות דותן. הפסילה של מנכ"ל משרד הרווחה ינון אהרוני לתפקיד מנכ"ל הביטוח הלאומי לא היתה מובנת מאליה, בוודאי כשכל כך צריך מנכ"ל.
אבל לנסות למנות לתפקיד את משעל שהתפקיד המשמעותי ביותר שלו היה מנכ"לות משרד של כמה מאות מיליוני שקלים והמשרד הפך בימיו לצינור הזרמת תקציבים? קשה שלא לשאול מה עבר לאריה דרעי בראש. לשרי הליכוד ועוצמה יהודית יש מנהג לנסות להעביר מינויים והחלטות בלתי סבירים בשביל הכותרות. אבל ש"ס היא מפלגה תכליתית ואין בה פריימריז. קשה להבין מדוע הלכה מראש על מינוי חסר כל סיכוי שישאיר את הביטוח הלאומי עוד תקופה ארוכה ללא מנכ"ל.
ולסיום רעיון: שר הרווחה יעקב מרגי עמד שמונה שנים בראש משרדי ממשלה. הוא ממילא צפוי לעזוב ובאופן נדיר, ספק אם יש מי שלא מצטער על כך. מרגי נחשב לשר חברתי וענייני ככל שאיש ש"ס יכול להיות. אולי הוא האיש המתאים?