פרסום ראשון
ביהמ"ש נעתר לבקשת הנאמן: מסעדות בקבוצת "אידי דגים" ימשיכו לפעול
החלטת ביהמ"ש המחוזי בב"ש לפיה המסעדות "אידי דגים" ו"מסעדת החוף" יופעלו לתקופה של 45 יום, ניתנה לאחר שהנאמן, עו"ד ליאור מרקוביץ', ביקש היום לאשר הפעלתן לתקופה. הנאמן ציין כי נראה שההגעה להליכי חדלות פירעון בשל חובות בגובה 2.2 מיליון שקל, נעוצה במשבר המדיני שהשפיע על ענף המסעדנות, וכי הבעלים חדורי מוטיבציה
ביהמ"ש המחוזי אישר את בקשת עו"ד ליאור מרקוביץ', הנאמן שמונה לקבוצת המסעדות "אידי דגים", שהגיש היום (ה') לבית המשפט דוח ראשוני ובו המלצה לנסות ולשקם את הקבוצה באמצעות הפעלת מסעדות שבבעלותה.
הנאמן ביקש לאשר הפעלת שתי המסעדות, "אידי דגים" ו"מסעדת החוף" השייכות לקבוצה, לתקופה של 45 ימים. הנאמן ציין כי נראה שהקריסה נעוצה בשל משבר מדיני שהשפיע על תחום ענף המסעדנות והדגיש כי אידי ובנו משתפים עמו פעולה וחדורי מוטיבציה. יודגש כי המסעדות פתוחות כעת ופועלות כרגיל.
ההחלטה למנות נאמן ולפתוח בהליכי חדלות פירעון התקבלה על ידי השופט יעקב פרסקי בחודש שעבר לאחר שקבוצת אידי דגים נקלעה לחובות של כ-2.2 מיליון שקל. הנאמן קובע בדוח כי חלופת הפירוק אינה מועילה לנושים, שכן החברות נעדרות נכסים מהותיים שמהם ניתן להיפרע, למעט מיטלטלין שערכם צפוי להישחק בפירוק. לפיכך, תועלת רבה יותר עשויה לצמוח דווקא מהפעלת המסעדות, במטרה לאתר משקיע חיצוני או לשקם ולהבריא את החברות שצברו מוניטין חיובי רב בתחום.
הנאמן בחן את נתוני הנהלת החשבונות של החברות והגיע למסקנה שראוי לנסות לשקם אותן בדרך זו. תכנית ההפעלה מתייחסת בשלב זה למסעדת "אידי דגים" הממוקמת באזור התעשייה באשדוד, ולמסעדת "החוף" הממוקמת על רצועת חוף העיר.
על פי הדוח ממוצע ההכנסות החודשיות של "מסעדת החוף" עומד על כ-744 אלף שקל. ממוצע ההכנסות החודשיות של "מסעדת אידי דגים" עומד על כ 700 אלף שקל. בחישוב שמרני, ההכנסות החודשיות הצפויות מסתכמות בכ- 650 אלף שקל לחודש לכל מסעדה. ולאחר הוצאות צפויה להישאר יתרה פנויה של כ-55 אלף שקל.
אידי דוד ישראלוביץ', בעל המניות, ובנו גל ישראלוביץ', מנהל מסעדת החוף, נרתמו למהלך ומוכנים להשקיע כ- 100 אלף שקל בכל אחת מהחברות, ולא יקבלו שכר עבודה בתקופה הראשונה. הנאמן ביקש גם צו עיכוב הליכים נוסף כנגד היחידים למשך 45 ימים, על מנת לבחון את מימוש התחזיות.































