$
מחפשי עבודה

כיצד להשתמש בכישורים הקיימים לצעד הבא בקריירה

בתקופה של סערה בשוק העבודה האם ניתן להשתמש בכישורים הקיימים כדי לעשות את הצעד הבא בקריירה או שצריך להתחיל מאפס? אילו כישורים הם הכי רלוונטיים לשוק התעסוקה היום ומה צריך כדי להתקדם?

מעין מנלה 11:1503.12.20

אנחנו נמצאים בתקופה שבה בנוסף לכך שאנשים איבדו את עבודתם, גם אלה שהמשיכו לעבוד גילו לעתים שהגדרות התפקיד שלהם השתנו. תפקידים אוחדו, חברות התייעלו ומסלולי קריירה נקטעו או הוקפאו. בתקופה כזאת, של סערה בשוק העבודה, האם ניתן להשתמש בכישורים הקיימים כדי לעשות את הצעד הבא בקריירה או שצריך להתחיל מאפס? אילו כישורים הם הכי רלוונטיים לשוק העבודה היום ומה צריך כדי להתקדם?

 

שוחחנו עם ד"ר דפנה שקד, יועצת לבניית מיתוג לארגונים ומנהלים; קרין טוקר, מנהלת משאבי אנוש אמדוקס ישראל; גלית צוקר, מנהלת HR גלובלית בסודהסטרים ורחל ארליך, מנהלת HR בקבוצת המחשוב במרכזי הפיתוח אינטל ישראל וביקשנו מהן טיפ מנצח עבור מי שמעוניין לנצל את הכישורים הקיימים כדי לעשות את הצעד הבא בקריירה.

 

לצפייה בפאנל המלא לחצו כאן

 

ראשית לפני שצוללים לטיפים, כשמסתכלים על כישורים נדרשים אלה נעים על שני צירים – הראשון הוא הציר המקצועי והשני - הציר האישיותי. "אדם לא יוכל לעבור לתפקידים חדשים בארגון או להתקבל לתפקיד בארגון חדש בלי הכישורים המקצועיים הנדרשים. כולנו נמצאים בתהליך למידה מתמשך וחייבים לרכוש את הכישורים המתאימים לאותו עולם תוכן. ניתן לעשות זאת באמצעות השקעה בלמידה של עולם התוכן החדש. בצד הבינאישי אדם לא יצליח להתקדם בתוך הארגון ובוודאי לא לעבור בין ארגונים אם אין לו יחסי אנוש טובים, יכולת ניהול או יכולת עבודה בצוות בשנה האחרונה הודגש שמילת המפתח בשני הצירים היא גמישות. אדם צריך להתגמש ברמה המקצועית וללמוד דברים חדשים ומהצד האישיותי להתאים את עצמו לסביבה החדשה. דרך הגמישות הזאת אנשים מצליחים לעשות מעברים מאוד יפים", אומרת שקד.

 

אז אילו כישורים נדרשים וכיצד ניתן לרתום את הכישורים הקיימים לצעד הבא בקריירה?

 

1. להסתכל 'מבחוץ' על קורות החיים – "גם היום במקום עבודה היכולת להרים את הראש מהתפקיד שלך, להסתכל ימינה ושמאלה ולא להתרכז רק בפרוייקט שמולך אלא להבין קצת יותר לעומק איך המערכת עובדת מאפשר למידה מאוד טובה", אומרת צוקר. בנוסף היא ממליצה 'להסתכל על קורות החיים שלכם מבחוץ' ולמצוא שם את החוזקות שלכם. "כשאתם מגיעים לראיון לחשוב לדעת איזה ערך מיוחד אתם מוסיפים לתפקיד, מה התבלין המיוחד שלכם כי צריך לקחת בחשבון שהמראיין ראה כנראה 20 אנשים כמוכם ואתם צריכים איכשהו לצלוח את התהליך ולהביא את הערך המוסף שלכם".

 

קידום, אילוסטרציה קידום, אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

 

2. כל אדם הוא מעבר אפשרי - הכישורים שנדרשים היום הם יכולת לניע פתרונות, לייצר נטוורקינג, אמון וגם יכולת לעבוד עם ביג דאטה ו-AI. "המעברים הרוחביים הם חיוניים לקידום שלכם אפילו היררכית. בתוך הארגונים יש קרקע פורייה לזה.כל אדם, כל ממשק שיש לנו הוא מעבר אפשרי או אפשרות פוטנציאלית לעסוק במקצוע של אותו אדם שעובד איתנו. תסתכלו על האנשים בנטוורק שלכם ותשאלו אם תרצו להתנסות ולעבוד במקצוע או בתפקיד שלהם, והאם יש לכם כישורים שניתן להעביר לאותן משרות", אומרת ארליך.

 

3. לשים כתובת בווייז - לדברי טוקר אפשר ללמוד הכל אבל צריך לדעת לאן הולכים. "צריך כשיוצאים לדרך לשים איזושהי כתובת בווייז, להאמין ולחדד את המוטיבציות ולשאול את עצמכם איך אתם רוצים להרגיש בתפקיד הבא". היא מציעה להתייעץ עם המנהלים, עם חברים, עם אנשים שמכירים אתכם ושנמצאים במסע הזה, ולקבל כלים שזמינים כי צריך גם ללמוד איך לחפש עבודה".

 

4. צ'ק ליסט - בסופו של דבר לפני שיוצאים לדרך שקד ממליצה לשאול איפה אתם נמצאים ולאן אתם רוצים להגיע. "יש המון דיבורים על טכנולוגיה ו-AI וביג דאטה אבל חשוב לשאול את עצמכם לאן אתם רוצים להגיע, לעשות רשימה הכישורים הקיימים שניתן להעביר ומה צריך ללמוד". היא מציעה לעשות רשימה של 'במה אני טובה' ואז להסתכל על תיאורי משרות. לפי אותה רשימה לדעת מה כבר יש לכם ומה עדיין חסר ואז לשאול את עצמכם אם מעניין אתכם ללמוד את אותם דברים חסרים. אם מדובר במשהו שתצטרכו להכריח את עצמכם ללמוד היא מציעה לוותר על זה ולמצוא כיוון אחר.

 

רוצים לדעת עוד על קריירה? להשתתף בדיונים הקשורים לעולם העבודה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של כלכליסט 'עובדים על זה - קורות החיים עצמם'

בטל שלח
    לכל התגובות
    x