$
מחפשי עבודה

"כמה שעות אתם מצפים שאעבוד?" - השאלות האמיצות שחשוב לשאול בראיון עבודה

רוב המועמדים חוששים לשאול שאלות בראיונות עבודה כדי לא להיראות חסרי ביטחון או ליצור את הרושם הלא נכון. אבל השאלות הנכונות יכולות להטות את הכף לטובתכם ולהגדיל את הסיכוי למציאת התאמה בינכם לבין המעסיק

שירות כלכליסט 15:0121.02.20

המפתח להצלחה בראיון עבודה הוא לא רק מתן תשובות נכונות. צריך גם לדעת לשאול את השאלות הנכונות, אבל רוב המועמדים לא שואלים את השאלות החשובות בראיונות עבודה מכיוון שהם חוששים להיראות חסרי ביטחון או יהירים מדי או ליצור את הרושם הלא נכון.

 

מנקודת מבטם של מנהלי הגיוס ההיפך הוא הנכון. מועמדים שלא שואלים שאלות נראים דווקא פחות נלהבים ופחות מעוניינים במשרה. עם זאת, אתם לא יכולים פשוט לשלוף כל שאלה אקראית מהשרוול. השאלות האמיצות, ולעתים אלה שהן פחות נוחות, הן אלה שמותירות את הרושם הרב ביותר אצל המגייסים.

 

באתר CNBC פרסמו ארבע שאלות שמגייסים היו מצפים לשמוע יותר במהלך ראיונות עבודה:

 

1. "אתה יכול לתת דוגמאות לאנשים שמילאו את התפקיד קודם לכן, אך לא התאימו לו? ולמה הם לא התאימו"?

אם המראיין מתאר מישהו שנשמע כמוכם, זה סימן ברור שעליכם לשקול מחדש אם אתם מתאימים לתפקיד.

 

כמו כן, שימו לב אם מנהל מספר לכם על עובד לשעבר, שפוטר, בלי לתת סיבות ספציפיות, ומשתמש במשפטים כמו "הם נראו עצלנים מאוד" או "אף פעם לא באמת ידעתי מה הם עושים בזמן שהם בעבודה". לא פעם מדובר בסימני אזהרה לגבי בוס בעל כישורי ניהול ומנהיגות לקויים.

 

אם זה קורה, נסו לשאול: "האם היו אנשים שכיבדת ברמה האישית אך לא היו כשירים לבצע את התפקיד"?

 

ראיון עבודה, לשאלות ששואל המועמד חשיבות רבה בהכרעה ראיון עבודה, לשאלות ששואל המועמד חשיבות רבה בהכרעה צילום: שאטרסטוק

 

 

2. "כמה שעות שבועיות אתה מצפה שאדם בתפקיד זה יעבוד"?

עבור אנשים רבים זה נושא שקשה להעלות, מכיוון שהם לא מעוניינים ליצור רושם של עובדים לא חרוצים. עם זאת, אם חברה מצפה שתעבדו 80 שעות שבועיות, יתכן וזה לא אפשרי בהתבסס על אורח החיים שלכם. אם אתם הורים, אתם יכולים לומר "אני יודע שאני אהיה טוב בעבודה הזאת, אבל זה גם מאוד חשוב לי שאוכל לאסוף את ילדיי מבית ספר אחר הצהריים. זה משהו שאתה יכול להסכים לו"?

 

מנהלי גיוס מעריכים את זה שהמועמדים כנים ומבהירים את סדר העדיפויות או הזמינות שלהם מהתחלה. זה חוסך לשני הצדדים הרבה אנרגיה וזמן.

 

3. "באיזו תדירות החברה מעניקה העלאות בשכר לעובדיה"?

שיחות על כסף הן תמיד מסובכות. מרבית המועמדים מנסים להימנע מהן לחלוטין במהלך ראיון עבודה או מחכים עד שיתנו להם הזדמנות להעלות אותן. עם זאת, יש מגייסים שמתרשמים יותר מאנשים שלא מפחדים לשאול לגבי כסף כבר במהלך השלבים הראשונים.

 

לדוגמא, מועמד אחד ניסח את השאלה באופן מעט בוטה:"אני מחפש עבודה שמציעה כדאיות כלכלית. באיזו תדירות ניתנות העלאות שכר, ועל סמך אילו גורמים". זה לא מומלץ לכל אחד אבל באופן כללי, אם מעסיק מוצא מועמד חזק שהוא באמת רוצה לשלב בצוות שלו, הוא לרוב ייצא מגידרו כדי להציע שכר התחלתי תחרותי. יתרה מכך, מעסיקים עשויים אפילו להציע תגמול של העלאה בכפוף לעמידה ביעדים בפרק זמן מסויים. למשל, אם תעמוד ביעד מסויים בתוך שנה בתפקיד תקבל העלאה של 10%.  

 

4. "איזה סוג של הטבות הקשורות לפיתוח קריירה אתם מציעים"?

 כאשר מישהו שואל את המגייס על הזדמנות לקידום קריירה זה מראה שהוא רוצה להתפתח בתפקיד ובקריירה שלו. לכן, אל תפחדו לשאול את המעסיק על ההטבות הקשורות בהתפחות מקצועית או פיתוח קריירה. מעסיקים רבים מציעים מימון חלקי או מלא לשיעורי השתלמות או הסמכות רלוונטיוות.

 

מגייסים רבים מעריכים מועמדים שחושבים כיצד הם יכולים להרחיב את כישוריהם ולהוסיף ערך רב עוד יותר לחברה. תאמינו או לא, מעסיקים לא רוצים ללכוד אתכם באותו תפקיד לנצח. הם רוצים לראות אתכם צומחים למשרה מתקדמת יותר באותה החברה - ולהמשיך לעשות זאת במשך תקופה ארוכה.

x