$
מעסיקים

שיעורים מ"השטן": העורכת האגדית של ווג חושפת את סודות הניהול שלה

אנה וינטור היא בוסית ידועה לשימצה שהיוותה השראה לספר והסרט "השטן לובשת פראדה". היא גם אחת המנהלות המצליחות בעולם. עכשיו היא חולקת את תורת הניהול שלה ומציעה למנהלים, בין היתר, להיות מאוד ישירים ולראות בעזיבה של עובדים הזדמנות

שירות כלכליסט 13:0720.10.19
העורכת הראשית של מגזין ווג, אנה וינטור, היא אחת המנהלות המפורסמות והידועות לשמצה בעולם האופנה.

 

 

ב-2017 מגזין פורבס הכתיר את וינטור, שמשמשת גם כמנהלת האמנותית של ההוצאה לאור Condé Nast, כאישה החזקה ביותר בעולם התקשורת והבידור – יותר אפילו מביונסה שדורגה במקום הרביעי.

 

וינטור גם ידועה בכך שהיא בוסית קשוחה: היא היוותה את ההשראה לדמות הראשית בספר "השטן לובשת פראדה" שנכתב על ידי עובדת לשעבר בווג. הספר, שלאחר מכן עובד לסרט, מציג עורכת של מגזין אופנה (אותה משחקת מריל סטריפ בסרט) כמנהלת קרירה ודורשנית באופן לא סביר.

 

אנה וינטור וניקול קידמן בתצוגת אופנה של פראדה אנה וינטור וניקול קידמן בתצוגת אופנה של פראדה צילום: רויטרס

 

 

למרות זאת, וינטור (69) מובילה את ווג כבר למעלה מ-30 שנה. היא מייחסת חלק גדול מהצלחתה לסגנון הניהול שלה, אותו לקח לה עשורים לשפר, כך אמרה ל-Masterclass.com, שם היא מעבירה קורס מקוון בן 12 שיעורים בניהול ויצירתיות.

 

אלה הם כמה מעקרונות הניהול של וינטור:

 

1. את/ה כלום אם אין לך צוות מעולה

וינטור אומרת שהשקעה באנשים הנכונים הייתה אחד המפתחות להצלחתה כמנהלת. כשהיא מראיינת מועמדים לעבודה, היא אומרת שהיא תמיד מחפשת מישהו שהוא עצמאי במהותו, וכזה שהולך להיות "שגריר נהדר" לא רק של החברה אלא גם של וינטור עצמה.

 

"אתה כלום, כלום, בלי צוות טוב. לכן, תמיד ניסיתי להקיף את עצמי באנשים שאני נהנית מהם – אנשים שאת דעתם אני מכבדת, שאת מחשבותיהם ואת הטעם שלהם אני מכבדת, כאלה שלא תמיד מסכימים איתי", אמרה וינטור ל-Masterclass.com.

 

היא אומרת שהיא תמיד אוהבת להעסיק אנשים שיכולים לעשות דברים שהיא אפילו לא יכלה לחלום לעשות, כמו להפיק צילומים גדולים (משהו בו היא מודה שהיא לא טובה) וכן שהיא אוהבת למצוא אנשים ש"מפתיעים" אותה.

 

"למדתי לאהוב הפתעות. לא משנה כמה תדבר עם עורך על איך ייראו צילומים או מאמר, כשהם מוכנים הם יכולים להיות לפעמים משהו אחר לגמרי, וזה בסדר גמור", היא אומרת.

 

היא מוסיפה שהיא גם מחפשת אנשים נאמנים. "זה נהדר שיש צוות שנשאר איתך ושאתם גדלים יחד וזה הופך להיות כמו טבע שני להיות יחד".

 

2. לבוס צריך להיות חזון מגובש והוא צריך לתת פידבק מיידי

וינטור אומרת שהמשמעות של להיות הבוס היא שצריך להיות לך חזון מגובש לצד הבנה ויכולת תגובה לביקורת.

 

"המשמעות של להיות מנהיג היא לקבל החלטות קשות ולקחת את האחריות המלאה עליהן", היא אומרת. זה כרוך בהעברת ביקורת במהירות והישירות האפשרית.

 

"אנשים עובדים הרבה יותר טוב כאשר הפידבק הוא מהיר, ישיר, כן וכשהם יודעים היכן הם עומדים", היא אומרת.

 

היא אומרת שאם האווירה היא הפוכה – איטית ועצלה – אנשים מאבדים ביטחון ואנרגיה. יותר מכך, העובדים יאבדו את התחושה ש"הכל אפשרי".

"עבדתי עבור אנשים אחרים במהלך הקריירה שלי שהיו מעט מעורפלים או שלא הצליחו לקבל החלטות. זה היה מאוד מתסכל עבורי מכיוון שאני אדם מכוון מטרה ואני רוצה לדעת א',ב',ג' וכיצד אני מגיעה ל-ת'. אני חושבת שרוב האנשים מתפקדים טוב יותר כאשר נותנים להם בהירות".

 

לדוגמא, היא מפצירה במנהלים לא להמתיק ביקורת אלא להיות מאוד ישירים.

 

"פשוט אימרו 'לא, זה לא הולך לעבוד. בואו נעבור הלאה'. כך העובדים יידעו איפה הם עומדים והם לא יבזבזו יותר זמן של עצמם או של מישהו אחר", היא אומרת.

 

אנה וינטור, עורכת  ראשית של ווג אנה וינטור, עורכת ראשית של ווג צילום: רויטרס

 

 

3. מיקרומנג'מנט זה רע 

וינטור אומרת שהיא אינה מנהלת בצורה של 'מיקרו-מנג'מנט', ניהול כל הפרטים של עבודת העובדים תחתיה, וכי היא אינה מעודדת את צוות ההנהלה שלה לנהל כך.

"אני חושבת שזה מאוד חשוב להעצים את האנשים שעובדים איתך", היא אומרת.

 

לדבריה היא גילתה שאנשים עובדים בצורה הרבה יותר יעילה אם הם מרגישים שהם יכולים לקבל החלטות ניהוליות בעצמם ולא חייבים לרוץ אליה או למנהלים אחרים בכל פעם שהם נתקלים בבעיה.

 

"אני חושבת שכדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר, הרבה יותר אפקטיבי לגרום לאנשים להרגיש שהם עצמאים".

 

4. אל תראו חולשה

בעת כתיבת ספרו "מנצחים", שר התקשורת של בריטניה לשעבר בממשלתו של טוני בלייר, אלסטייר קמפבל שוחח עם וינטור על סגנון הניהול שלה. אחד מהעקרונות שוינטור אומרת שמנחים אותה הם לא להראות לצוות חוסר ביטחון. קמפבל חלק עם וינטור שבעת כהונתו כשר, ראש הממשלה דאז, טוני בלייר, היה חולק עם אנשים נבחרים בצוות שלו חששות ומראה פגיעות. הוא שאל אותה אם היא נהגה אי פעם באופן דומה. וינטור השיבה מיד שמעולם לא מכיוון שזה לא התפקיד של חברי ההנהלה שלה להרגיע את חששותיה. "זו העבודה שלי לפתור את הדברים", היא אמרה.

 

5. התייחסו לעזיבה של 'טאלנטים' כהזדמנות מרגשת

זה אף פעם לא קל לראות עובד מוביל עוזב את ווג למקום אחר, אומרת וינטור. עם זאת, היא חושבת ששילוב בין עובדים ותיקים לטאלנטים חדשים הוא חשוב ולכן מנצלת את ההזדמנות כשעובד עוזב "על מנת למצוא מישהו חדש שיכול להציע משהו אחר, מישהו שאולי יוכל ללמד אותי משהו חדש".

 

6. קבלו השראה מכישלון

וינטור אמרה לקמפבל שאחד מהרגעים החשובים ביותר בקריירה שלה היו בשנות השבעים כאשר פוטרה מהארפר'ס בזאר מכיוון שבמגזין טענו שהיא לא הבינה את האופנה האמריקאית. "אני חושבת שכל אחד צריך להיות מפוטר לפחות פעם אחת. זה מכריח אותך לבחון את עצמך", אמרה. היא הסבירה שהביקורת והכישלון שעשויים להראות לא הוגנים יכולים להיות גם הזדמנות טובה לביקורת ביצועים עצמית ולהחלטה כיצד תוכלו לצאת מחוזקים מהחוויה.

 

"זה לא הרגיש כך בזמנו, אך בדיעבד זה היה בהחלט דבר טוב מבחינת מה שלמדתי ממנו. חשוב שיהיו לנו כישלונות מכיוון שזוהי המציאות של החיים", אמרה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x