$
מעסיקים

שאלת המנכ"ל

"מהו הדבר האחרון שקנית אונליין?" - השאלות של מנכ"ל GROO בראיונות עבודה

תומי שנפלד מאמין שכל מי שעובד בתחום האי קומרס חייב לאהוב שופינג, לצאת למקומות בילוי, להכיר אטרקציות טובות ולזהות טרנדים. לכן, הוא שואל מועמדים לעבודה, בכל תפקיד בחברה, על הרגלי הקניה והבילוי שלהם

מעין מנלה 13:4304.09.19
תומי שנפלד, מנכ"ל GROO, מאמין שכל מי שעובד בתחום האי קומרס חייב לאהוב שופינג און ליין, לצאת למקומות בילוי, להכיר אטרקציות טובות שהוא נתקל בהן ולזהות טרנדים בתחום מהעולם, לכן הוא לא מתבייש לשאול בראיונות עבודה על הרגלי הקניות של העובד שעומד מולו ואף להתעניין ברכישה הארונה שביצע, במסעדה האחרונה אליה יצא ולמקום הבילוי האהוב על ילדיו.

 

הוא מראיין כ-40 אנשים בשנה ומעורב בתהליך הקבלה ל-70% מהתפקידים בחברה, גם מכיוון שהוא מעיד על עצמו כאדם שאוהב לראיין וגם בשל החשיבות הרבה שהוא מייחס לגיוס האנשים הנכונים לחברה. "בסוף הכל מתחיל ונגמר באנשים שנמצאים פה. הנזק בגיוס אדם לא טוב הוא יחסית קל לזיהוי, גם ההצלחה שבגיוס 'כוכב'. הבעיה היא באמצע - באנשים שעושים את תפקידם אבל לא בצורה שלוקחת את החברה קדימה והם יכולים להיתקע איתך לשנה-שנתיים - זה דבר שפוגע בארגון. אנשים עם כישורי ראיונות טובים שיודעים להתאים את האדם לערכי החברה זה מאוד חשוב", הוא אומר. לכן, בנוסף להשכלתו האקדמית בפסיכולוגיה שנפלד גם למד והתעמק בכישורי הראיון בעזרת ספרים וסדנאות והוא מנסה להפוך את תהליך הראיון בחברה לשיטתי. "יש לנו דף תכונות שאנחנו צריכים לתפקיד ואנחנו מדרגים אותן אצל המועמדים מ-1 עד 5 כדי שנוכל למדוד ובסוף גם לתחקר ולהשתפר", הוא מסביר.

 

עובדים במשרדי GROO עובדים במשרדי GROO צילום: רונן פרידמן

 

 

"אנחנו אירגון שמצד אחד הוא מאוד ענייני, מדיד, עסקי, מתעסק בדאטה ומתבסס ROI - מאוד מתעסקים בביזנס ולייצר רווחיות ואנחנו מקבלים המון מועמדים כאלה לארגון. מצד שני, מה שמייחד את הארגון וגם את הדרך שבה אני מראיין היא שאנחנו צריכים אנשים שלא שוכחים שבקצה יש יוזר, אדם שרוצה לקנות משהו אונליין. לכן, אני מנסה להבין אם המועמד יכול להבין את הראש של היוזרים שלנו. אני שואל שאלות על איך הוא חווה את החיים, לאילו מסעדות הוא הולך, לאילו אטרקציות הוא לקח לאחרונה את הילדים, מהם הרגלי הפנאי של המועמדת, האם היא יכולה לשים את עצמה בנעלי היוזר", הוא אומר.

 

אלה הן השאלות ששואל שנפלד בראיון עבודה:

 

1. "מהו הדבר האחרון שקנית אונליין?"

השאלה הראשונה שלי היא מה המועמד קנה בפעם האחרונה אונליין, אני שואל איפה קנית, ספר לי על חוויית הקנייה, איך הייתה הטכנולוגיה, הצ'ק אאוט, השירות - אני מנסה להבין האם המועמדים מבינים ויודעים לנתח את חוויית הרכישה.

 

תומי שנפלד, מנכ"ל GROO תומי שנפלד, מנכ"ל GROO צילום: מייקי מור

 

 

2. "ספר לי על החיים שלך, כמה אתה אדם שיוצא, מה אתה צורך ואיך"

שנפלד מאמין שהערך המוסף של עובדים בתחום דינמי שכזה, הוא בידע האישי שלהם כצרכנים ולכן מנסה לבחור את העובדים שבאמת יכולים לתרום לפעילות החברה. הוא מאמין שעובד שעוסק במכירות און ליין חייב להכיר את כל האתרים המובילים בארץ ובעולם, להתייחס לאתרי מכר גדולים כקטנים כמתחרים, לקבל מהם השראה וללמוד מהטעיות שהם עושים.

 

3. "איך אתה רואה את התפקיד?"

"לבסוף אני מחבר את זה לשאלות על התפקיד כדי לראות שיש חיבור בין החוויה של המועמד לתפקיד - בין אם זה נציג שירות לקוחות, כתב תוכן או איש שיווק - מה שהם צריכים לעשות זה לתת חווייה צרכנית מדהימה וליצור לצרכנים את העניין".

 

שנפלד שואל גם שאלות "רגילות" של ראיון אך גם בהן הוא מנסה להגיע לחוויות ואירועים ספציפיים בחיי המועמד - למשל, דוגמא לפרויקט שהוא גאה בו, כישלון שהיה ואיך הוא התמודד איתו. "קורות החיים זה בילבורד פירסומי ואי אפשר ללמוד ממנו הרבה. לכן, פחות מעניין אותי לעבור על קורות החיים, אני נותן לאדם לספר את הסיפור שלו", הוא אומר. לחלק מהתפקידים, כמו למשל מכירות או שירות לקוחות עושים גם סימולציות.

 

"אני מחפש תשובות שמעידות על אנרגיות, על תשוקה אבל גם אני טועה לפעמים. למשל, היה בחור שראיינתי שנראה לי מדהים, הכל היה ניקוד 5, מקצועיות, האנרגיה, ההבנה. אחרי ראיינה אותו מישהי אחרת בארגון וקיבלנו חוויות שונות לחלוטין. היא חשבה שהתשובות היו מזוייפות. התווכחנו והחלטנו ללכת לשלב הבא - להתקשר לממליץ. המילה הראשונה שהממליץ ענה לי כששאלתי אותו על המועמד, אחרי שתיקה קצרה, הייתה 'לא'. שאלתי אותו, בכל זאת, אולי? הוא ענה - 'לא, לא ולא'. זו פעם ראשונה שקיבלתי כזאת שיחת ממליצים והבנתי שנפלתי. עם כל הניסיון והרצון לעשות את זה מדהים, עדיין, למועמדים מסויימים יש יכולת להפיל אותך בפח", הוא אומר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x