$
מחפשי עבודה

אאוטבריין, Wix וחברות נוספות במיזם חדש: הכשרת אנשי טכנולוגיה לשוק העבודה

אורי להב מייסד אאוטבריין: "הבנו שאנשי Ops ובעיקר כאלו שמבינים את העולם המודרני הם מצרך נדיר בשוק. אין גופים שמכשירים במקצוע הזה ולכן לקחנו את גורלנו בידינו"; opsSchool הוא פרויקט התנדבותי להכשרת מהנדסי תשתיות שיהיו רלוונטיים לתעשייה

מעין מנלה 11:2631.12.18

הפער בין קורות החיים למה שמתגלה בראיונות עבודה הוא שהוביל לפני שנתיים את ירון אמיר, עובד בחברת אאוטבריין לרתום חברות הייטק מובילות נוספות ולהקים פרויקט התנדבותי המכשיר אנשי טכנולוגיה לשוק העבודה החדש בשם OpsSchool. "ראיתי שקיים פער בין קורות החיים שמגיעים אלי למה שאני מגלה בראיון העבודה פנים מול פנים. קראתי קורות חיים שנראים כאילו האדם שיגיע כל כך מוכשר שתוך יומיים אתן לו לנהל אותי ואז בראיון ראיתי שיש פער עצום שרק הלך והקצין עם השנים. יש קושי אדיר בלגייס אנשים לתפקידי DevOps כי הצרכים של התעשייה רצו קדימה וכוח האדם לא הספיק להתקדם", הוא אומר.

תוך כדי שהוא חווה את הקושי לגייס אנשים לצוות שלו, חבר טוב שלו שהיה מנהל מוצר ורצה לעבור לתפקיד טכנולוגי עשה הכשרה במכללה שמציעה הסבה להייטק, בעלות של עשרות אלפי שקלים - ולא הצליח למצוא עבודה במקצוע.  זאת מכיוון שהיה חסר לו בסיס מקצועי רלוונטי לתעשייה. כך, הגה אמיר את הרעיון לגשר על הפער בידע ולהכשיר אנשים לתעשייה ולהגדיל את היצע העובדים עבורו ועבור חבריו בחברות הייטק נוספות בישראל. אמיר פנה לאורי להב, מייסד ו-CTO באאוטבריין שהשיב שבמידה ויצליח לגייס חברות נוספות - הוא מאחוריו. "הבנו שאנשי Ops ובעיקר כאלו שמבינים את העולם המודרני הם מצרך נדיר בשוק. אין גופים שמכשירים במקצוע הזה ולכן לקחנו את גורלנו בידינו. שמחנו לראות שזו לא הבעיה הפרטית שלנו והצלחנו ליצור קואליציה של חברות דומות עם אינטרס משותף - שיהיו עוד מהנדסים כאלו בתעשייה״, אומר להב.

 

אורי להב, מייסד אאוטבריין. "לקחנו את גורלנו בידינו" אורי להב, מייסד אאוטבריין. "לקחנו את גורלנו בידינו" צילום: עמית שעל
 

וכך, הקים אמיר את opsSchool ביחד עם מספר חברות הייטק בארץ ביניהן אאוטבריין, kenshoo, appsflyer, WIX, AWS , BigPanda, appleseeds ועוד, במטרה להכשיר אנשים עם רקע טכנולוגי שיכולים להיות אנשי Ops רלוונטיים לשוק העבודה החדש. בעקבות ההכשרה משפרים המשתתפים את סיכוייהם להשתלב בתפקידי מפתח בתחום כמו גם את המוביליות התעסוקתית שלהם.

 

המדריכים בתכנית רתמו את החברות בהן הם עובדים כמהנדסים, ובמהלך הקורס הם חושפים את הסטודנטים למקצועות מבוקשים יותר בשוק העבודה – לשנים קדימה. כך למשל לתכנית מגיעים הרבה אנשי QA ואנשי system ולאחר ההכשרה הם יכולים לעבור לתפקידי devOps ובכך להבטיח מוביליות בין ארגונים ותפקידים (לדוגמא מבנק לסטארטאפ), לצד שיפור משמעותי של השכר באלפי שקלים. משך הקורס הוא ארבעה חודשים ועלותו היא סמלית - 500 שקלים שמשמשים למעשה כדמי רצינות למחוייבות ללמוד וללמד. עד היום נפתחו שלושה מחזורים של כ-15 אנשים והמטרה היא שבכל שנה ייפתחו שלושה מחזורים.

 

ירון אמיר, יוזם התוכנית OpsSchool, "בוחרים סטודנטים לפי האימפקט שיש לתוכנית על חייהם" ירון אמיר, יוזם התוכנית OpsSchool, "בוחרים סטודנטים לפי האימפקט שיש לתוכנית על חייהם" צילום: ורה בלו

 

"אנחנו בוחרים סטודנטים על סמך האימפקט שנעשה על חייו של הסטודנט" אומר אמיר, אך כמובן שחייב להיות לסטודנטים רקע טכנולוגי שכן מדובר בקורס קצר יחסית שהדגש בו הוא על למידה עצמית. "שמנו לנו ליעד להגיע במחזור הבא למגוון רחב יותר של אוכלוסייה מהמגזר הערבי, חרדי, אתיופים וכן להגדיל את מספר הנשים. אנו מאמינים שישנם הרבה כישרונות לא מנוצלים שמעבר להגשמה האישית, השוק יכול להרוויח מהם". הוא מספר על בוגרת קורס אחת שעבדה עד לפני 10 שנים בחברת הייטק ואז בחרה לעסוק במקצוע פרא-רפואי מתוך רצון להגשמה עצמית. היא גילתה שהיכולת שלה לקיים בית מבחינה כלכלית נפגעה בצורה קיצונית - לכן היא חיפשה דרך להיכנס חזרה לשוק ההייטק והצליחה באמצעות ההכשרה בקורס להתקבל לעבודה כמפתחת. בוגרת אחרת עבדה כמנהלת IT בחברה וניסתה במשך תקופה ארוכה להתקדם לתפקידי DevOps אך ללא הצלחה. אחרי ההכשרה בקורס הצליחה להתקבל לתפקיד שרצתה, מעבר שלרוב מתלווה אליו שיפור משמעותי בשכר.

 

הפעילות נעשית בשיתוף עם עמותת תפוח שמטרתה לצמצם את הפער הדיגיטלי וליצור מוביליות חברתית - כלכלית בישראל על ידי הנגשת המידע והטכנולוגיה. כל אחד משלים חלק אחר - OpsSchool מביאים את הידע הטכנולוגי ועמותת תפוח משלימה את הידע הדידקטי והפדגוגי. "במהלך העבודה המשותפת עם אאוטבריין על opsSchool, זיהה דניאל רקנאטי ממייסדי העמותה את הפוטנציאל במודל הקורס וסייע בהרחבה שלו למקצועות נוספים (כמו סייבר, מרקטינג או פיתוח מובייל) באמצעות תכנית סקילס (Skills). סקילס היא פלטפורמת האצה למקצועות הכי נדרשים בהייטק, אשר נתמכת ומובלת על ידי קואליציה של החברות המובילות במשק. מטרת Skills היא לצרף את בוגרי התוכנית לקטר הצמיחה של הכלכלה הישראלית ובכך לממש את חזון שוויון הפערים הדיגיטליים בישראל", אומרת דפנה ליפשיץ, מנכ"לית עמותת תפוח.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x