$
בארץ

בדרך למהפכה ברשות המסים המנהל הטרי יתעמת עם הוועד

באגרת שהפיץ לעובדי הרשות מצהיר יעקב על חזונו, אבל בדרך למימוש יצפו לו אתגרים לא פשוטים, ובראשם רתימת העובדים, כשברקע עדיין תלויות ועומדות דרישות השכר שלהם וטענות נוספות שנגררות מימיו של המנהל היוצא, משה אשר

אדריאן פילוט 07:1810.05.18

"אני רואה חשיבות רבה בשיפור השירות לציבור ברשות המסים", כתב לאחרונה ערן יעקב, מנהל רשות המסים הנכנס, במכתב חגיגי ל־6,000 עובדיו שהגיע לידי "כלכליסט". "כמשרתי ציבור, חובה עלינו לזכור את האזרח שאותו אנו אמורים לשרת מדי יום, בשירות שוויוני, איכותי ויעיל". ואולם, בין השורות של המכתב מבצבץ אתגר קשה: כדי להגשים את החזון יעקב זקוק לשיתוף פעולה מצד ועדי העובדים, אבל שורת מחלוקות מעלה אותו על מסלול התנגשות איתם. החמורה בהן: הסכם שכר בעייתי שיעקב נמנע מלחתום עליו בתפקידו הקודם כממונה על השכר.

 

יעקב, שרק לפני שבועות ספורים החליף את משה אשר בראשות רשות המסים, מכיר את הרשות ותחלואיה מקרוב. רוב הקריירה שלו הייתה שם, ורק לפני כשנה עזב את הבית לקדנציה קצרה כממונה על השכר במשרד האוצר.

 

במכתבו לעובדים יעקב מציע להפוך את רשות המסים לגוף רזה, לא מסועף ולא מסואב, שמתייחס לאזרח כלקוח. "נשקיע בהפיכת הרשות לגוף טכנולוגי ודיגיטלי", הוסיף, "זה יתחיל בתוך שנה".

 

מנהל רשות המסים הנכנס ערן יעקב מנהל רשות המסים הנכנס ערן יעקב

 

גם היחס לנישומים ישתנה: "נתמקד באלה שמחליטים לא לשלם מס כחוק, וניתן פריבילגיות לאלה שמחליטים לשלם באופן נורמטיבי. נשקיע בצעדי אכיפה יעילים וממוקדים יותר שיאפשרו לנו לאכוף תשלום מס אמת, ומנגד ‑ לתת אמון בציבור משלמי המסים".

 

אלא שיעקב יודע שמימוש החזון הזה לא יהיה קל. "העמידה ביעדים הללו תלויה בכל אחת ואחד מכם", הוא כותב לעובדים, בשעה שהוא יודע שבעוד שבועות ספורים ייאלץ לשבת לשולחן המשא ומתן עם הוועדים.

 

 

מנהל הרשות הקודם משה אשר. חתם על ההסכם שיעקב התנגד לו מנהל הרשות הקודם משה אשר. חתם על ההסכם שיעקב התנגד לו צילום: נמרוד גליקמן

 

 

בלב המגעים יעמוד הסכם שנחתם עם העובדים בדצמבר האחרון, וכעת צפוי להיפתח. ההסכם מלא בעיות: הוא מקנה תוספות שכר שמנות ללא תמורה ונוגע רק בעקיפין בצורך להעלות את הפריון. מטעם האוצר חתומים עליו אשר, המנכ"ל שי באב''ד, וסגן הממונה על השכר דיאא אסדי. יעקב עצמו, כפי שנודע ל"כלכליסט", הרחיק את עצמו מההסכם הזה מהרגע הראשון, ומסיבה פשוטה: הוא משוכנע כי מדובר בהסכם לא טוב. למזלו של יעקב, הוא התבקש להרחיק את עצמו מכל התהליך בגלל ניגוד עניינים.

 

יתר על כן, יעקב צפוי להתעמת עם הוועדים בשתי סוגיות נוספות. הראשונה היא מעבר מאות עובדים לבניין ג'נרי 2, מבנה חדש בקריית הממשלה בירושלים שהעובדים מסרבים לעבור אליו בשל מחסור חריף במקומות חניה. השנייה היא איחוד אגפי הרשות ‑ תוכנית ייעול עתיקת יומין שנבלמה תמיד בידי העובדים. מה שמעצים את האתגר הוא הצורך להתמודד עם שלושה ועדים שונים ברשות, שכולם רואים בהסכם הנדיב רק הסכם ביניים. זה תקופה ארוכה טוענים העובדים שברשות המסים אין עודף כוח אדם, אלא מחסור.

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x