$
בארץ

מחברות בליכוד כסטודנט, דרך לשכת נתניהו - ועד פרשת הצוללות: הדרך הארוכה של דוד שרן

שרן, החשוד בקבלת שוחד, החל את דרכו בליכוד בשנות התשעים; הוא שימש ראש המטה של יובל שטייניץ - ובהמשך מונה למזכר קצא"א; לפי הערכות, מינויו לתפקיד מזכיר הממשלה בוטל בעקבות השתתפותו במסיבת יום הולדת שהתקיימה בביתו של פעיל ליכוד

ליאור גוטמן 23:0003.09.17

דוד שרן, לשעבר מנהל לשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו וכיום מזכיר חברת קצא"א, הוא עוד אחד מן המעגל הקרוב (לשעבר) של נתניהו שנחקר בחשד לקבלת שוחד בפרשת הצוללות. היום הוארך מעצרו ב-5 ימים.

 

את תחילת דרכו בליכוד עשה שרן עוד בהיותו סטודנט בשנות התשעים, כשהיה חבר מן המניין במפלגה. הוא נחשב כבר מההתחלה לאחד מאנשי נתניהו וההיכרות עמו הובילה אותו לחיבור עם יובל שטייניץ כשזה נכנס לפוליטיקה ב־1999. מאותו הרגע הוא היה צמוד לשטייניץ כראש המטה שלו בתפקידיו השונים, בהם שר האוצר בשנים 2009-2012.

 

בנובמבר 2012 מינה אותו שטייניץ למזכיר חברת קצא"א (קו צינור אילת אשקלון). את התפקיד הזה, השמור למקורבים, מילא שרן עד שצנח ללשכת ראש הממשלה בסוף 2014. אבל כפי שנחשף ב"כלכליסט", היה מי שדאג לשמור על זכויותיו בקצא"א, ומאז שעזב ללשכת ראש הממשלה - הוא היה למעשה בחופשה ללא תשלום, והתפקיד נשמר לו למקרה שכמו קודמיו לא יחזיק זמן רב בלשכת נתניהו.

 

שרן הגיע ללשכת ראש הממשלה לאחר גל של עזיבות בלשכה. עזיבה צורמת במיוחד נרשמה למעלה משנתיים קודם לכן, כשראש הסגל של נתניהו, נתן אשל, פרש עקב חשדות להטרדה מינית של עובדת בלשכה. לאחריו, ראש הסגל גיל שפר פרש אחרי תקופת שיא לצד נתניהו - חמש שנים בתפקיד. כמה חודשים לאחר מכן התפטר מנהל הלשכה אייל חיימובסקי. ראש הסגל החדש ארי הרו כיהן במקומו של חיימובסקי זמן קצר - ואז נכנס שרן לתפקיד. אלא שגם זמנו של הרו היה קצר ובינואר 2015 עזב גם הוא את לשכת נתניהו והותיר את שרן, הטרי יחסית בלשכה, כשהוא אחראי על שני התפקידים המרכזיים: ראש הסגל ומנהל הלשכה. מאז חוברו התפקידים יחדיו והפכו ל"ראש לשכה", הגדרת תפקיד שנותרה גם למחליפו של שרן, יואב הורוביץ.

 

דוד שרן בבית המשפט, היום דוד שרן בבית המשפט, היום צילום: עמית שעל

 

במאי 2016 נראה היה ששרן מקבל את הקידום שכל כך ייחל לו. ראש הממשלה הודיע לשרן כי החליט למנות אותו למזכיר הממשלה במקומו של אביחי מנדלבליט שמונה ליועץ המשפטי לממשלה. ואולם מסיבות שלא הובהרו עד היום, נתניהו לא הוציא את המינוי אל הפועל ובאוגוסט 2016, עזב שרן המאוכזב את לשכת ראש הממשלה וחזר לתפקיד שנשמר לו כל אותן שנים – מזכיר קצא"א.

 

ההערכות הפוליטיות לסיבת עזיבתו התמקדו במסיבת יום הולדת שהתקיימה יום לאחר שנתניהו הודיע כי החליט על מינויו של שרן למזכיר הממשלה. המסיבה, שהיתה בעלת ניחוח פוליטי, התקיימה בביתו של פעיל ליכוד מרכזי בחולון, יוסף שבתאי, לכבוד רעייתו של שרן, הגר קאופמן, שעבדה בעבר בצמוד לשר סילבן שלום ולאחר מכן שימשה סמנכ"לית קשרי ממשל ומזכירת חברת עמידר. הדיווחים העידו על עומק הקשרים של בני הזוג בליכוד.

 

לביתו של שבתאי הגיעו עשרות חברי מפלגה, בכירים בחברות ממשלתיות ופוליטיקאים, בהם שר האנרגיה יובל שטייניץ ויו"ר חברת החשמל יפתח רון־טל. גורמים פוליטיים אמרו כי אפשר שהדיווח על אותה מסיבה הוא שגרם לנתניהו להתחרט, אחרי שראה את מפגן הכוח הפוליטי של שרן.

 

לאחר שהוזכר שמו של שרן בהקשר של פרשת הצוללות, הוא הודה כי הוא חבר קרוב של מיקי גנור ואבריאל בר יוסף החשודים במתן וקבלת שוחד בפרשה, אך הצהיר כי אין לו כל קשר לפרשה. כאמור, היום קיבלה שופטת בית המשפט בראשון לציון את עמדת החוקרים כי שרן חשוד אף הוא בקבלת שוחד בפרשת הצוללות, והאריכה את מעצרו ב-5 ימים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x