$
מחפשי עבודה

מה לעשות כשאתם מגלים שהעובד לידכם מרוויח יותר?

בשוק העבודה לא כולם מקבלים את אותו השכר על עבודה זהה. אל תאשימו את עמיתכם לעבודה על שכרם הגבוה, במקום זאת פעלו כדי לקבל את השכר שמגיע לכם

שירות כלכליסט 12:0212.07.17

בשוק העבודה, כל אחד צריך לדעת מה השווי שלו ולדרוש שכר בהתאם. כך עשו השחקנים בסדרת הטלוויזיה הוואי 5-0, דניאל דיי קים וגרייס פארק שגילו שהם מרוויחים כמעט 15% פחות משחקנים אחרים בסדרה. אולם במקרה הזה הרשת לא הסכימה להתפשר, והשחקנים עזבו את הסדרה בטריקת דלת לאחר 7 עונות. "הדרך לשוויון לעולם לא קלה", סיכם קים בפוסט שכתב בפייסבוק. הם לא השחקנים הראשונים שעולים לכותרות בעקבות מאבקם בשוויון בשכר.

ב-2015 ג'ניפר לורנס פרסמה מאמר שבו הביעה תסכול מפערי השכר המגדריים בהוליווד. אם כי היא הודתה שהיא כועסת בעיקר על עצמה , מכיוון שלא דרשה יותר.

 

מומחי קריירה מסכימים עם הגישה הזו. הטענה היא שאם אתם מרוויחים פחות מעמית בדרגה זהה, צריך להתעמת ישירות עם המצב. "זה יכול להיות מאד משפיל לגלות שעובד שעושה את אותה עבודה מרוויח יותר", אומרת ויקי סאלמי, מומחית קריירה מ- Monster.com. "המטרה היא להרוויח מה שאתם שווים".

 

כשהמשכורת של עמיתיכם שמבצעים את אותה עבודה גבוהה משמעותית זה יכול להיות מאכזב ומעצבן כשהמשכורת של עמיתיכם שמבצעים את אותה עבודה גבוהה משמעותית זה יכול להיות מאכזב ומעצבן צילום: גיל נחושתן

 

 

העצה העיקרית היא לא להתפשר מוקדם מדי על השכר. באתר ההשמה CareerBuilder מצאו ש-49% מהמועמדים לעבודות אפילו לא מנסים לנהל מו"מ על ההצעה הראשונית שהם מקבלים.

 

באתר moneyish פרסמו עצות מה לעשות כשמגלים שהחבר לעבודה מרוויח יותר מכם:

 

1. אל תאשימו את העובד האחר: זה טבעי להתרגז ולהתאכזב, אבל אם תתעמתו אם חברכם לעבודה, זה עלול להוביל להשלכות שליליות בטווח הארוך. "אל תכעסו עליהם", מציעה סאלמי. "הסתכלו על המצב שלכם ותשתמשו במידע החדש הזה כדלק כדי לבקש העלאה בשכר". בנוסף, אל תתפתו לדחף הראשוני ותשאלו את אותו עובד כיצד הוא מרוויח יותר. תגובה רגשית רק תפגע בכם מקצועית, במיוחד אם תמשיכו לעבוד יחד איתם באותו הצוות. לפיכך סאלמי מציעה לא לעשות דבר בחזית הזו.

 

2. ערכו מחקר: גלו מה שווי השוק ההוגן לתפקיד שלכם בהתבסס על המיקום, הניסיון, ההשכלה והדרגה. באתרים מתמחים כמו Glassdoor.com אפשר לבצע סקר שוק. "בחנו את השווי שלכם, עד כמה לא משלמים לכם מספיק? דברו עם בוס לשעבר או אדם שאתם מעריכים מחוץ לחברה", מציעה סאלמי. לשם כך, עליכם לשאול את עצמכם אם העובד השני אינו מוכשר יותר מכם, האם יש לו תואר נוסף, יותר ניסיון או כישורים ספציפיים? אם שניכם באותו דרג, זה בהחלט הוגן להתעמת עם המצב. אך לפני שאתם מתקדמים, וודאו שיש ביכולתכם להוכיח את השווי שלכם לחברה.

 

3. דברו עם הבוס: ברגע שתבינו כמה אתם צריכים להרוויח, קבעו פגישה עם הבוס כדי לדון בהעלאה בשכר מבלי לדרוש אחת. "אל תנסחו זאת כאיום", מזהירה סאלמי. "גשו לזה בטון שיחתי ולא מתעמת. אפשר לומר משהו נועז כמו 'אני יודע ששאר העובדים מרוויחים יותר ממני למרות שאנחנו עושים את אותה עבודה', ותנו לבוס הזדמנות לספק הסבר". אם התשובה של הבוס היא שלעובד השני יש יותר ניסיון או מיומנות מסוימת, תציעו לקחת על עצמכם פרויקט מאתגר יותר כדי להוכיח שהעלאה מגיעה לכם.

 

4. קבעו תאריך יעד: אם הבוס מבטיח להעלות לכם את השכר בהמשך, אבל לא עומד במילתו, או אם החברה לא יכולה להציע לכם יותר כסף, כנראה שהגיע הזמן להתחיל לחפש עבודה חדשה. "עליכם לדעת שהיעד שלכם הוא להרוויח מה שמגיע לכם", מדגישה סאלמי.

 

5. קבלו החלטה: יש סיכוי גבוה שלא תקבלו העלאה משמעותית בשכר אלא אם תזכו בקידום. אם לא הצלחתם לקבל את ההעלאה המבוקשת, נהלו מו"מ על צורות אחרות של הטבות כמו בונוס חד פעמי, ימי חופשה נוספים או תנאים גמישים יותר. "אם הבוס שלכם לא מעריך אתכם, התשובה היא פשוטה - חפשו אחד שכן", מסכמת סלאמי.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x