$
מחפשי עבודה

מנהלת משאבי האנוש בפייסבוק – כך תתקבלו לעבודה אצלנו

השאלה שהיא אוהבת לשאול מועמדים, מה כדאי לכם לספר על עצמכם ומה מחפשת החברה בעובדים פוטנציאליים

שירות כלכליסט 14:4005.06.17
כשלורי גולר, מנהלת האנשים בפייסבוק הצטרפה לחברה ב-2008 היו בה כמה מאות עובדים. כעת, מעסיקה ענקית הטכנולוגיה 17 אלף עובדים ב-30 מדינות שונות. מכיוון שמספר העובדים גדל פי 35 במהלך תשע השנים האחרונות השתנו גם תהליכי הגיוס של עובדים חדשים לחברה. פייסבוק גם מדורגת דרך קבע ברשימות מקומות העבודה האטרקטיביים ובשנה שעברה דורגה במקום הראשון ברשימת מקומות העבודה הנחשקים של לינקדאין.  

 

גולר שיתפה בפאסט קומפני מהם הדברים המרכזיים שמחפשים בפייסבוק אצל מועמדים לעבודה, לכל תפקיד, בכל דרגת בכירות ובכל מקום בעולם:

 

1. החוזקות שלכם

זה אמנם נשמע לגמרי מובן מאליו, אבל לא מספיק מיושם. מעט מאוד חברות משקיעות מספיק מאמצים כדי להבין ולזהות את הכישרונות והכישורים של המועמדים ואז מנסות להתאים את אלה לצרכי הגיוס שלהן. למעשה, חלק ממומחי הגיוס טוענים שביצועים קודמים אינם מנבאים הצלחה בעבודה – וכי עדיף להעסיק עובדים על בסיס פוטנציאל מאשר על בסיס ביצועים. אך שנם מקרים שבהם דברים שמישהו עשה בעבר באמת מצביעים על הדברים הנהדרים שהוא יוכל לעשות בעתיד.

 

בכל מקרה, כדאי להתמקד בחוזקות. אנשים שנמצאים בתפקידים שמדגישים את הכישורים שלהם ומאפשרים להם לעשות עבודה שהם נהנים ממנה מעורבים יותר בעבודה וביצועיהם טובים יותר מאשר אנשים שנמצאים בתפקידים שלא משתמשים בחוזקותיהם.

משרדי פייסבוק בתל אביב משרדי פייסבוק בתל אביב צילום: איתי סיקולסקי

 

לכן, גולר אוהבת לשאול מועמדים "מהם הדברים שעשית ביום הכי טוב שלך בעבודה?" ואז היא רומזת: "זה ככל הנראה היה יום שבו איבדת תחושת זמן מכיוון שהיית כל כך שקוע בעבודה". בפייסבוק, היא אומרת, הם רוצים שככה ייראה כל יום שלך.

 

2. כישורים כדי לבנות דברים בעצמכם

אנשים שבונים דברים מסתכלים על העולם בצורה כזו שהם רואים את הטוב ומה אפשר לשפר, ואז מוצאים דרך לעשות זאת. מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג עדיין אוהב לתכנת. בשנה שעברה הוא בנה מערכת בינה מלאכותית לביתו שלו. בחברה מחפשים עובדים עם צורת חשיבה כזאת, בין אם הם מועמדים לתפקידים בכירים או להתמחות.

 

היילה ווליס, מנהלת הגיוס מהאוניברסיטאות בחברה שאחראית על גיוס מאות מתמחים סיפרה לאחרונה על תלמיד שערך מאגר מידע של ארועי התנדבות בקהילה. לצורך איסוף המידע הוא בנה כלי ושיתף אותו עם העולם.

 

לכן, אם תוכלו להראות למנהל הגיוס בפייסבוק משהו שחשבתם עליו, בניתם בעצמכם ואז שכנעתם אחרים להשתמש בו – תשפרו את הסיכוי להתבלט מעל מועמדים אחרים.

 

3. יכולת ללמוד בדרך הקשה

הטכנולוגיה של מחר תלויה בדימיון של האנשים אותם אנחנו מעסיקים היום, כותבת גולר, דימיון שתלוי בסקרנות אינטלקטואלית אמיתית, לא רק בממוצע ציונים. למידה מסוג זה דורשת פעמים רבות נטילת סיכונים ונחישות.

 

בעוד שחברות אחרות מחפשות אנשים עם רקורד של הצלחות, בפייסבוק לפי גולר, מחפשים אנשים עם גרף למידה תלול. "האם ניסיתם משהו ממש קשה ונכשלתם בפעם הראשונה, בפעם השניה ואפילו השלישית – אך למדתם מכך?". אי אפשר ליצור חזון ולדמיין מוצרים, פלטפורמות או שימושים לבינה מלאכותית או מציאות רבודה בלי אהבה רצינית ועמוקה ללמידה – והנחישות לחתור למימוש החזון למרות המכשולים בדרך.

 

לכן, גולר ממליצה שכאשר אתם מתראיינים לעבודה בפייסבוק, אל תהססו לדבר על הטעויות שעשיתם בדרך להגשמת הרעיונות הגדולים שלכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x