$
בארץ

שר הבריאות מתנגד למינויה של עבאדי־בויאנג'ו לנציבות

ליצמן פנה למקורבי רה"מ על מנת לעצור את מינויה של החשכ"לית לשעבר לנציבת שירות המדינה. זאת לאחר שבתפקידה הקודם התעמתה עם מנכ"ל הדסה הנחשב למקורבו. בכירים בנציבות בירכו על המינוי והגדירו אותו כמצוין

אדריאן פילוט 08:4917.05.17

שר הבריאות יעקב ליצמן מתנגד למינויה של מיכל עבאדי־בויאנג'ו לנציבת שירות המדינה. ליצמן כבר פנה למקורבי ראש הממשלה בנימין נתניהו וביקש לבטל את המינוי. בלשכתו של ליצמן סירבו להגיב לדברים, אך בסביבתו אישרו את התנגדותו למינוי.

 

נזכיר כי אחד העימותים הקשים והמתוקשרים של עבאדי־בויאנג'ו בתפקידה הקודם כחשבת הכללית במשרד האוצר, היה מול מי שכיהן כמנהל בית חולים שיבא זאב רוטשטיין שנחשב למקורבו של ליצמן. רוטשטיין מכהן כיום כמנהל בית החולים הדסה.

שלשום פורסם באתר "כלכליסט" כי עבאדי־בויאנג'ו צפויה להתמנות לנציבה הראשונה בתולדות המדינה. בכירים בנציבות שירות המדינה בירכו על המינוי והגדירו אותו כמינוי מצוין.

 

עבאדי־בויאנג'ו נחשבת למקורבת מאוד לראש הממשלה בנימין נתניהו והמינוי עולה בשורה אחת עם הצהרותיו כי דרוש נציב מקצועי, אך כזה שגם זוכה לאמונו של ראש הממשלה. נתניהו יחד עם שר האוצר לשעבר יאיר לפיד הציעו לעבאדי־בויאנג'ו לקבל על עצמה את תפקיד נגידת בנק ישראל, אך היא סירבה לקחת אותה על עצמה.

 

שר הבריאות יעקב ליצמן והמועמדת לנציבות מיכל עבאדי-בויאנג'ו שר הבריאות יעקב ליצמן והמועמדת לנציבות מיכל עבאדי-בויאנג'ו צילום: עומר מסינגר

 

מינויה של עבאדי־בויאנג'ו לתפקיד הנציבה מיועד גם להעלות את יוקרתו, שכן תפקיד החשבת הכללית נחשב לאחד התפקידים היוקרתיים במגזר הציבורי ומינויה של עבאדי־בויאנג'ו לתפקיד ההנציבה לאחר שכיהנה כחשבת הכללית מעביר מסר כי בניגוד למצב שהיה עד כה, נתניהו מקנה לתפקיד כיום יותר חשיבות.

 

הרפורמה בנציבות

 

פרויקט הדגל של הנציב היוצא היא הרפורמה בשירות הציבורי לה הקדיש דיין את רוב זמנו. גורמים בנציבות תהו אתמול עד כמה עבאדי־בויאנג'ו תמשיך את דרכו של דיין ותנסה להפעיל את כל כובד משקלה על מנת לסיים את מה שדיין התחיל.

 

"הרפורמה הזו היא לא פחות ממהפכה. תהליך שרואי לכל שבח" הסביר פרופ' ערן ויגודה גדות מאוניברסיטת חיפה המתמחה זה 16 שנה במגזר ציבורי ומלווה גם את תהליך הרפורמה. "החשש הגדול — גם שלנו וגם של עובדי הנציבות — שהתהליך יעצר. לפני הכהונה של דיין היה נציב (שמואל הולנדר — א"פ) ששמר על המערכת כפי שהיתה בשנות ה־60 וה־70 ולא ניסה להתמודד עם בעיות היסוד. יש כיום פתיחתו מאוד גדולה לשינויים. השאלה הגדולה היא האם גם היא (מיכל עבאדי־בויאנג'ו - א"פ) תהיה מחוייבת לרפורמה", אמר ויגודה גדות.

 

מינויים פוליטים או מכרז

 

שאלה נוספת שעולה בהקשר מינויה של עבאדי־בויאנג'ו היא עד כמה זאת תמשיך את הקו הלוחמני שנוקט דיין נגד התגברות המינויים הפוליטיים והיחלשת תהליך המינוי באמצעות מכרז של בכירים במגזר הציבורי — מהלך שמקודם על ידי שרת המשטים איילת שקד ממפלגת הבית היהודי ושר התיירות יריב לוין ממפלגת הליכוד. מדובר באחד הסוגיות הרגישות עבור עבאדי־בויאנג'ו שכן ראש הממשלה נשמע אתמול אומר בישיבת סיעת הליכוד בהקשר הזה כי ישנה יתר "משפטיציה" בישראל — דבר שכמה מהנוכחים פרשו כתמיכה בצעדים ששקד ולוין מנסים לקדם. בעבר טענה עבאדי־בויאנג'ו כי יש להפריד היטב בין הדרג המקצועי לדרג הפוליטי.

 

*נציבות שירות המדינה היא יחידה במשרד רה"מ המופקדת על ביצוע מדיניות הממשלה בתחומי המינהל ומשאבי האנוש. בשנים האחרונות מקדמת הנציבות רפורמה שמטרתה שיפור ניהול ההון האנושי בשירות המדינה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x