$
משפט

נחשף בכלכליסט

כור מתכת מבקשת הקפאת הליכים; החובות: 117 מיליון שקל

החברה הוותיקה ביותר בתעשיית המתכת בישראל שמעסיקה כ-170 עובדים, חייבת לנושיה כ-117 מיליון שקל. פנתה בשבוע שעבר לספקיה בניסיון לגבש הסדר חוב. מנכ"ל כור מתכת:"מקווים שהבקשה תתקבל ונשלם לכולם"

תומר גנון 14:2015.12.15

חברת כור מתכת, החברה הוותיקה ביותר בתעשיית המתכת בישראל, הפועלת זה 70 שנה, הגישה היום (ג') לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד בקשה להקפאת הליכים בשל חובות בהיקף של 117 מיליון שקל.

 

כפי שפורסם הבוקר ב"כלכליסט", כור מתכת מצויה בקשיים כלכליים ופנתה בשבוע שעבר לספקיה בניסיון לגבש מולם הסדר חוב. החברה שבשליטת פנחס אוסלרנה מעסיקה כ-170 עובדים. הניסיון לגיבוש הסדר נחשף בבקשת פירוק שהגישה אתמול חברת אברות, באמצעות עו"ד בני ברץ ממשרד פרל כהן צדק לצר ברץ, בשל חוב של כחצי מיליון שקל.

 

  צילום: אימג'בנק/thinkstock

 

על פי מסמכים שצורפו לבקשת הפירוק, לפני כשבוע כור שלחה לאברות ולספקים נוספים טופס תחת הכותרת "הסדר פריסת תשלומים לצורך סיום חובה של כור לספקיה". בטופס הודיעה החברה כי "כור מתכת פועלת באופן נמרץ לצורך הסדרת חובותיה כלפי כל ספקיה באשר הם. לצורך כך בנתה החברה מודל לפריסת התשלומים ולהחזרת הכספים המגיעים ממנה לכלל הספקים".

 

הטופס מונה שלושה מועדי תשלום המגלמים דחייה של חצי שנה בפירעון החוב. הוא כולל תנאי מותנה לפיו ההסדר יכנס לתוקף רק אם לפחות מחצית מהספקים, שהחוב כלפיהם מהווה לפחות 75% מכלל החובות לספקים, יחתמו עליו. "הנה כי כן", טוענת אברות, "החברה הינה חדלת פירעון ואין מדובר בכשל תזרימי זמני".

 

אברות מוסיפה כי הפנייה לבית המשפט היא גם לאור "חשש להברחת נכסים". זאת בשל דיווח לבורסה על מכירת פעילות כור ונכסיה. על פי הבקשה, חברת ברנד תעשיות הודיעה לבורסה לפני שבועיים כי היא התקשרה בעסקה עם כור לפיה היא תרכוש את פעילותה העסקית וכן את נכסיה. בגין העסקה תקבל כור 12 מיליון שקל, 8 מיליון שקלים במזומן והיתר במניות של ברנד.

 

מנכ"ל כור מתכת יואב אסולין, מסר בתגובה: "החובות הם 117 מיליון שקל בנקים, לעובדים, רשויות, מוסדות וספקים. הכנו תוכנית הבראה. פנינו לספקים לתוכנית פריסה ללא תספורת. חלק מהם הסכימו וחתמו. אנחנו מאוד מקווים שהבקשה תתקבל ונשלם לכולם הכל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x