$
תיירות

מקרם ברולה לזאכר טורט: הקינוחים הטובים ביותר מסביב לעולם

מהו הקינוח הלאומי של מצרים, באיזו מדינה מקנחים ב"עוגת הנסיכה", מה זה "לחם דרקונים" סיני, ואיך קוראים לפנקייקס ברוסיה? האם נשבע מהתמונות?

שירות כלכליסט 22:4002.08.15
ארוחה אינה שלמה בלי קינוח. הצהרה זו נכונה בכל רחבי העולם, אף שהקינוחים משתנים ממדינה למדינה. בחלק מהמדינות נהוג להגיש קינוחים קלילים עם פירות, בעוד שאחרות מעדיפות מנות עשירות ומלאות בשוקולד.

 

אתר ביזנס אינסיידר פירט 12 קינוחים מרשימים ממדינות שונות:

 

צרפת: קרם ברולה

 

קינוח מועדף בכל רחבי המדינה. כולל קרם עשיר ומעליו שכבה של קרמל פריך שנשרף קלות.

 

קרם ברולה קרם ברולה

 

אינדונזיה: דאדר גולונג (dadar gulung)

 

באינדונזית דאדר פירושו פנקייק וגולונג הוא מגולגל. קינוח זה, שפופולרי באי ג'אווה, מורכב מעלים ירוקים שמגולגלים וממולאים בסוכר קוקוס.

 

דאדר גולונג. עלים ירוקים עם סוכר וקוקוס דאדר גולונג. עלים ירוקים עם סוכר וקוקוס צילום: שאטרסטוק

 

ארה"ב: פאי תפוחים

 

הפאי הכל כך אמריקאי הזה מורכב מפרוסות של תפוח עטופות בקרום. לרוב מוגש ביחד עם גלידת וניל, קצפת או אפילו גבינת צ'דר.

 

פאי תפוחים פאי תפוחים

 

טורקיה: בקלאווה

 

אחת המנות המתמחות של טורקיה. שכבות של בצק פילו כשביניהן אגוזים קצוצים ומעל מפזרים סירופ או דבש.

 

בקלאווה בקלאווה צילום: שאטרסטוק

 

איטליה: ג'לאטו

 

רחובות איטליה מלאים במסעדות שמוכרות ג'לאטו, הגרסה האיטלקית לגלידה. יש מגוון רחב של טעמים, כולל פטל, פיסטוק, רום ושוקולד.

 

 הגלידה האיטלקית ג'לאטו הגלידה האיטלקית ג'לאטו צילום: Flickr / Natalia Reznichenko

 

רוסיה: סירניקי

 

מאכל אהוב במיוחד על הרוסים. מדובר בלביבה המיוצרת מגבינה בעלת מרקם המזכיר שמנת חמוצה. הלביבה מטוגנת ומוגשת עם ריבה, רסק תפוחים, שמנת חמוצה או דבש.

 

סירניקי. הפנקייקס הרוסי סירניקי. הפנקייקס הרוסי צילום: שאטרסטוק

 

יפן: מוצ'י

 

מנה המורכבת מעיסה דביקה של אורז המעוצבת בצורת עיגול. המנה זמינה לארוך כל השנה, אך לרוב נמכרת בשנה החדשה ביפן, לעיתים היא מקיפה כדור גלידה.

 

מוצ'י. עשוי מאורז עגול מוצ'י. עשוי מאורז עגול צילום: Flickr / jpellgen

 

סין: לחם דרקונים

 

הממתק מיוצר ברובו מסוכר וסירופ מלטוז ביחד עם בוטנים, זרעי שומשום וקוקוס. מעבר להיותו קינוח מדובר גם ביצירת אמנות מסורתית, שכן המנה נראית כמו פקעת.

 

סין. לחם דרקון סין. לחם דרקון צילום: Flickr / bionicgrrrl

 

הודו: גולאב ג'אמון

 

אחד הקינוחים האהובים ביותר בהודו, שזוכה גם לפופולריות בשאר דרום מזרח אסיה. מדובר בעיגולי בצק שטובלים בסירופ סוכרי. המנה מורכבת מאבקת חלב ומטוגנת בגהי, שהיא חמאה מזוקקת הנפוצה במטבח ההודי.

 

גולאב ג'אמון גולאב ג'אמון צילום: Flickr / Michelle Peters - Jones

 

אוסטריה: זאכר טורט

 

מדובר על עוגת שוקולד סמיכה אך לא מתוקה יתר על המידה שהומצאה ב-1832 על ידי פרנץ זאכר. המתכון נשאר סוד וידוע רק לקונדיטורים במלון זאכר בוינה.

  

זאכר-טורט. עוגה חלומית זאכר-טורט. עוגה חלומית צילום: Flickr / Christian Stangier

 

שבדיה: עוגת הנסיכה (prinsesstårta)

 

עוגת שכבות המצופה במרציפן. לרוב מדובר בציפוי ירוק שמעניק לעוגה מראה ייחודי. מתחת למרציפן יש שכבות של עוגת ספוג, וקצפת.

 

עוגת הנסיכה עוגת הנסיכה צילום: Flickr / Lisa Williams

 

מצרים: אום עלי

 

הגרסה המצרית לברד פודינג האמריקאי. מיוצר מבצק תפוח, חלב, סוכר, וניל, צימוקים, פתיתי קוקוס ומגוון אגוזים.

  

אום עלי אום עלי צילום: Flickr / Saaleha Bamjee

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x