$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

רוטשטיין נפגש עם ועדת האיתור בהדסה

מנהל בית החולים שיבא מתקרב לתפקיד מנכ''ל בית החולים הדסה, אף שעומדת נגדו תובענה משמעתית בנציבות שירות המדינה. הדירקטוריון צפוי לדון היום במינוי, שעוד צריך לעבור דרך היועמ"ש והחשכ"לית באוצר

מיקי פלד 06:5716.06.15

מנהל בית החולים שיבא פרופ' זאב רוטשטיין נפגש ביום ראשון עם ועדת האיתור לתפקיד מנכ"ל בית החולים הדסה, כך נודע ל"כלכליסט". הפגישה היא למעשה הצעד הרשמי הראשון שנעשה בדרך למינויו של רוטשטיין כמנהלו של בית החולים.

 

על פי הסכם ההבראה שנחתם בין המדינה להדסה, מינוי המנכ"ל אמור להתבצע בשלב הראשון בהמלצה של ועדת האיתור שבה חברים יו"ר דירקטוריון הדסה ארז מלצר, נציגת ארגון נשות הדסה מרסי נתן והשופטת בדימוס אורית אפעל גבאי.

 

ההמלצה של הוועדה נשלחת למשרדי הבריאות והאוצר שאמורים לאשר או לדחות אותה. אם ההמלצה מאושרת, שמו של המועמד מגיע לדירקטוריון בית החולים לאישור סופי.

 

היום אמור דירקטוריון בית החולים להתכנס ולדון במינוי ברמה העקרונית, אך בשלב זה אין לו סמכות לאשר או לדחות אותו, שכן לא נעשתה פנייה רשמית לדירקטוריון בעניין מינויו של רוטשטיין.

 

מגדל האשפוז הדסה עין כרם מגדל האשפוז הדסה עין כרם צילום: מיקי נועם אלון

 

ההאשמה נגד רוטשטיין עשויה להביא לפיטוריו

 

על מינויו של רוטשטיין מאיימת תובענה משמעתית שהוגשה נגדו לפני שבועיים לבית הדין למשמעת של שירות המדינה. לפי התובענה, רוטשטיין אישר לרופאים בבית החולים שיבא, שבראשו הוא עומד כיום, לעסוק ברפואה פרטית בשטח בית החולים בשעות הבוקר. כלומר, בעודם מקבלים שכר על עבדותם מהמערכת הציבורית.

 

מדובר בהאשמה חמורה מאוד שבמקרי קיצון יכולה להגיע עד כדי פיטורים משירות המדינה. לא מן הנמנע שאלמלא מעמדו של רוטשטיין ושאלת מינויו להדסה אף היה נפתח נגדו הליך השעיה עד לבירור התובענה.

 

בעיה נוספת היא שאף שלרוטשטיין יש תמיכה מכיוונו של סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, במשרד האוצר היא מסויגת מאוד. זאת בעיקר בשל התנגדותה של החשבת הכללית מיכל עבאדי־בויאנג'ו, שאף פרסמה לאחרונה דו"ח שאינו מחמיא לרוטשטיין על ליקויים לכאורה בהסדרי המקרקעין בשטחי בית החולים שיבא.

 

הדו"ח של עבאדי־בויאנג'ו אמנם לא טוען שרוטשטיין הוא שיזם את הליקויים, אך נקבע בו כי הוא לא עשה די לתקנם.

 

היועמ"ש ממתין להודעה רשמית כדי לגבש פשרה

 

על רקע שתי הבעיות הללו נמצא היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, שמחכה להודעה רשמית על כך שהמדינה בוחרת ברוטשטיין לניהול בית החולים. ברגע שהמדינה תודיע על בחירתה יוכל וינשטיין להתחיל לדון בגיבושו של הסכם פשרה בינו לבין נציבות שירות המדינה שיאפשר את מינויו של רוטשטיין.

 

אף שהדסה אינו בית חולים ממשלתי, עושה רושם כי ועדת האיתור קשובה לסימני השאלה של הממשלה.

 

לכן בהינתן אישור הנציבות או היועמ"ש לכך שאין מניעה משמעתית למנות את רוטשטיין למנכ"ל בית החולים, צפויה ועדת האיתור של הדסה לאשר את המינוי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x