$
בארץ

אייל גבאי ממליץ: להוציא את הדואר משליטת המדינה

המשקיף המיוחד בדואר מציע לבית המשפט לאפשר ארכה קצרה אחרונה להשלמת תוכנית ההבראה בדואר. אם זו לא תיחתם, הוא ממליץ כי בית המשפט יחפש בעל שליטה פרטי לדואר שיזרים אליו מימון משמעותי

אופיר דור 09:3830.11.14

המשקיף המיוחד בדואר ישראל אייל גבאי העביר בסוף השבוע דו"ח שלישי לבית המשפט המחוזי הדן בעתירה של מחזיקי האג"ח של הדואר נגד החברה. גבאי מסיים את הדו"ח בהמלצה דרמטית כי בית המשפט יעניק לדואר ולמדינה ארכה קצרה אחרונה להשלים את תוכנית ההבראה, אך אם זאת לא תיחתם סופית יכפה בית המשפט צמצום חד צדדי בכוח אדם על החברה כמו גם הסכם עבודה בין העובדים לחברה.

סניף דואר ישראל סניף דואר ישראל צילום: אוראל כהן

 

גבאי ממליץ עוד כי בית המשפט יכפה על החברה מעבר לפעילות מצומצמת והקטנה מיידית של היקף השירותים אותה היא מספקת. כמו כן כותב גבאי כי בית המשפט יחל באיתור משקיע לחברה שיתחייב להזרמה הונית משמעותית לחברה ובתמורה יזכה בשליטה בה. מדובר בהמלצות דרמטיות למדי מצד גבאי שפירושה העברת השליטה בדואר מהמדינה למשקיע פרטי תוך התערבות אקטיבית מאוד מצד בית המשפט בניהול החברה וכפיית תנאים על החברה והעובדים.

 

בשבועות האחרונים שוררת תחושה כי הדואר יצא מסכנת חדלות הפירעון לאחר שהמדינה וההסתדרות הסכימו על תנאי תוכנית ההבראה ושר התקשורת היוצא גלעד ארדן חתם על עדכון תעריפי החברה ועדכון הרגולציה המוטלת עליה. אולם גבאי מעלה ספקות ביחס למוחלטות וסופיות תהליכים אלו שאינם מבטיחים עדיין את יציאת דואר ישראל מהמשבר הפיננסי במסגרתו הוא לא יוכל לעמוד בהתחייבויותיו החל מתחילת 2015.

 

גבאי מצביע על כך שעדיין לא נחתם הסכם קיבוצי מתוקן בין העובדים להנהלה, שבלעדיו לא תיכנס לתוקף תוכנית ההבראה. הנקודה המרכזית שנותרה פתוחה בהקשר זה היא הסכמה על רשימת מאות העובדים שיפרשו מהחברה בתהליך ההבראה. כמו כן כותב גבאי כי המדינה, כבעלים של הדואר, אינה מוכנה עדיין לגבי גובה ועיתוי הזרמת הכספים מצידה למימון תוכנית ההבראה בדואר.

 

"בהעדר התחייבות ברורה וסופית באשר למימון שיועמד לחברה מצד המדינה לא ניתן לקבוע כי לחברה תוכנית מוגדרת, סופית וסבירה, שתאפשר לה לעמוד בהתחייבויותיה", כותב גבאי.

 

בנוסף מציין גבאי כי החלטת ארדן לחתום על עדכון התעריפים ושינוי הרגולציה גם היא אינה סופית. הן כיוון שלשר התקשורת הנכנס (ראש הממשלה בנימין נתניהו שנטל את התפקיד) ישנה סמכות לסטות מהמדיניות שקבע ארדן והן כיוון שכניסת צעדים אלו לתוקף דורשת אישור ועדת כלכלה בכנסת ובחלק מהמקרים אף מחייבת מעבר של שלוש קריאות במליאת הכנסת.

 

"ככל שתוכנית ההבראה לא תצא אל הפועל בשבועות הקרובים, לרבות חתימה על הסכם קיבוצי מתוקן, פיטורי העובדים ויישומן של כללי הרגולציה החדשים הכוללים עידכון מיידי של תעריפי החברה, החברה עלולה לצבור הפסדים כספיים נוספים ולהיכנס לתחום חדלות הפירעון מוקדם מהצפוי", מסכם גבאי ומוסיף כאמור המלצה לנקיטת פעולות חד-צדדיות מצד בית המשפט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x