$
מחפשי עבודה

לוותר על התואר? מה יותר חשוב למעסיקים השכלה או ניסיון

סקר בארה"ב מצא שמנהלים מייחסים לכישורים מקצועיים חשיבות רבה יותר מאשר לתואר אקדמי. עם זאת, אם אתם מחפשים עבודה בישראל, לא לזנוח כל כך מהר את ההשכלה האקדמית

מעין מנלה 17:4305.03.14

איך מחליטים איזה מועמד לקבל לעבודה? מעסיקים בוחנים מכלול של תכונות וכישורים כמו יצירתיות, מוטיבציה לתפקיד וניסיון מקצועי. לרוב, הכף מוטה לטובת מועמד זה או אחר על בסיס קריטריון שבולט אצלו. לאחרונה, חברות כמו גוגל, הפחיתו את הדגש על דרישות ההשכלה לטובת נתונים אחרים של המועמדים. כעת מסתבר, שלהשכלה יש חשיבות קטנה עבור המעסקים מזו שמייחסים לה בדרך כלל.  

בסקר של גאלופ שנערך לאחרונה בארה"ב מנהלים בכירים טענו כי לניסיון ולכישורים של המועמדים יש חשיבות גדולה יותר מאשר לתואר האקדמי שלהם או לאוניברסיטה בה למדו. 

 

מתוך 623 המנהלים שהשתתפו בסקר, 84% אמרו כי רמת הידע של מועמד היא "חשובה ביותר", ו-79% העניקו חשיבות זהה ל"כישורים מעשיים". לעומת זאת, 28% הגדירו את נושא התואר כפרט החשוב ביותר בקבלה לעבודה, ואילו 9% העניקו את החשיבות היתרה למוסד האקדמי בו למדו המועמדים.

 

מה יותר חשוב תואר או ניסיון? מה יותר חשוב תואר או ניסיון? צילום: יותם פרום

 

בסקר מקביל שנערך בקרב 1,012 אמריקאים (שאינם מנהלים), ובדק מהם הגורמים המשפיעים על בחירת המעסיקים, נרשמו תוצאות ברוח דומה לתשובות של המנהלים הבכירים: 80% הכתירו ידע כגורם החשוב ביותר, 76% נתנו את הכבוד לכישורים. התואר צוין על ידי 47% והמוסד על ידי 30%.

 

הנתונים, שנאספו במסגרת מחקר מקיף יותר של גאלופ לגבי האופן שבו השכלה גבוהה מכינה את הסטודנטים לעולם העבודה, תואמים לדרך שבה חברות גדולות כמו גוגל מתארות את הליך גיוס העובדים שלהן.

 

אם אתם סטודנטים בישראל - אל תמהרו להפסיק את הלימודים בעקבות הסקר. אמנם יש מעסיקים בארץ שמייחסים חשיבות רבה יותר לניסיון אך לא מדובר במגמה שהיא חד משמעית, אומרת ליליה פאוקר, מנהלת מחלקת עסקים באתר הדרושים AllJobs. "נקודת ההתחלה שאליה מגיעים בהרבה תחומים מצריכה תואר אקדמי כדרישת סף", אומרת פאוקר. לדבריה, יש הבחנה בין משרה ראשונה לשלבים מאוחרים יותר בקריירה. למשל, כאשר בחברות הייטק או הנדסה מחפשים בוגרים ללא ניסיון מייחסים חשיבות גם למוסד הלימודים, ונותנים עדיפות לטכניון והאוניברסיטאות, וכן לציונים בתואר.

 

לכן, כאשר בונים את מסמך קורות החיים ההמלצה היא להתחיל במה שאתם יותר חזקים בו. אם יש לכם ניסיון רב - התחילו איתו ואם הייתם סטודנטים מצטיינים - ציינו זאת במילים כמו "מצטיין" או "מצטיינת". לדברי פאוקר כאשר עוברים על קורות החיים המילים הללו יכולות לעלות בחיפוש ולהגדיל את הסיכוי של המועמד. למי שאין תואר אקדמי מומלץ להדגיש את הניסיון כפרק השני אחרי הפרטים האישיים ולהשאיר את החלק של ההשכלה להמשך קורות החיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x