$
בארץ

אל על: העובדים מתנגדים למדיניות שכר הבכירים

בין הטענות, למרות שהיו"ר עמיקם כהן הפחית אחוזי משרה – שכרו גדל; תקרת הבונוס לסמנכ"לים עלולה ליצור פערי בונוס של פי 120 מול הבונוס החציוני

גיל קליאן 16:2507.01.14

עליית מדרגה נוספת במתיחות בין עובדי אל עללהנהלה, כשברקע המגעים המתמשכים להסכם עבודה חדש בחברה. לפני מספר ימים שלחה נציגות עובדי אל על מכתב לבעלי המניות של החברה, לקראת אישור מדיניות השכר באסיפת בעלי המניות הצפויה מחר (ד'). במכתב מעלים העובדים שורה של טענות נגד תגמול הבכירים בחברה ונגד הפערים שהוא יוצר בין העובדים הזוטרים לבכירים.

כך למשל מציינים העובדים במכתבם כי קביעת תקרה של 6 משכורות לבונוס השנתי לסמנכ"לים יכולה ליצור מצב בו הבונוס

לבכירים יהיה גבוה פי 90 לעומת הבונוס לעובד הממוצע, ופי 120 לעומת הבונוס החציוני לעובד בחברה.

 

"פער כזה אינו סביר, אינו מקובל בחברות בורסאיות מקבילות, ויש לדאוג להקטינו בערך של שני שליש", כותבים העובדים. התנגדות העובדים תגיע מחר לפסים מעשיים, שכן העובדים מחזיקים 6% ממניות החברה, ומתכנים להצביע נגד אישור מדיניות השכר המעודכת בחברה.

 

כמו כן טוענים העובדים נגד השוואת מדיניות השכר באל על לחברות מקבילות, כשהטענה העיקרית היא שההשוואה בוצעה מול חברות בורסאיות רווחיות – כאשר אל על אינה מציגה רווחיות עקבית.  

 

עמיקם כהן, יו"ר אל על עמיקם כהן, יו"ר אל על צילום: סיון פרג'

 

כמו כן טענו העובדים כי ההשוואה היתה צריכה להתבצע מול חברות תעופה מקבילות בעולם, ולא מול חברות מקומיות שאינן מענף התעופה. על רקע חוסר הרווחיות של החברה, מתנגדים העובדים גם להצמדת שכר הבכירים למדד, וטוענים כי אין מקום להצמדה ועדכון שכר אוטומטי בחברה שאינה מציגה רווחיות יציבה.

 

עוד טוענים העובדים כי שיטת הבונוסים בחברה עלולה ליצור מצב בו הבכירים מתוגמלים על שנים רווחיות, ללא איזון מספיק מול שנים שהחברה רושמת בהן הפסדים. כמו כן מתנגדים העובדים לסעיף המאפשר למנכ"ל אל על לחלק בונוסים על מצוינות לעד 3 סמנכ"לים בשיעור של עד 2 משכורות.

 

העובדים טוענים כי סעיף זה יכול ליצור מצב בו בשנה בה אין כלל בונוסים בחברה, ישנם בכירים המקבלים תגמול על "מצוינות", כאשר אף עובד אינו זכאי לבונוס כזה מהעובדים הזוטרים, ללא קשר לרמת תפקודו באותה שנה.

 

סעיף נוסף לו מתנגדים העובדים הוא סעיף המתיר לדירקטוריון לשלם מענק שימור של 3 משכורות לבכירים שהדירקטוריון מעוניין כי ימשיכו לעבוד בחברה. לפי מדיניות השכר המוצעת כעת, תמורת אותן 3 משכורות יתחייב העובד לשנת עבודה אחת נוספת. "אין מגבלה למספר נושאי המשרה שעשויים ליהנות מכך, ומספר השנים ברצף שניתן לשלם להם. סעיף כזה עלול להוות מסלול עוקף למהלכם הרגיל של המענקים שנזכרו לעיל ואנו סבורים כי יש לבטלו", כתבו העובדים לבעלי המניות.

 

בנוסף מתייחסים העובדים ספציפית לתנאי העסקתו של היו"ר, עמיקם כהן. לטענתם, למרות שבדו"ח 2010 של החברה

הוגדר כהן כעובד במשרה מלאה, בדו"חות שלאחר מכן הוגדר כהן כעובד במשרה חלקית, לא כל דיווח מצד החברה על ירידה במעורבותו של כהן בחברה או בהפחתת שכרו בעקבות הפחתת אחוזי המשרה.

 

לא רק ששכרו של כהן לא הופחת, כותבים העובדים, אלא שהוא עלה ב-15% מאז החל לעבוד בגלל אותה הצמדה למדד. העובדים מבקרים כי לפי תנאי ההעסקה שאמורים לקבל את אישור בעלי המניות מחר, כהן יורד ל-40% משרה, אך התגמול שלו עולה. כך טוענים העובדים כי נכון להיום זכאי כהן לשכר בעלות של כ-1.2 מיליון שקל, ולפי התנאים החדשים עלות שכרו יכולה להגיע ל-1.8 מיליון שקל, לא כולל מענק פרישה של 3 משכורות שלא היה חלק מהסכם ההעסקה הקודם.

 

מאל על נמסר בתגובה: "מדיניות התגמול של החברה גובשה על ידי ועדת התגמול של דירקטוריון החברה, המורכבת אך ורק מדירקטורים בלתי תלויים, ובשיתוף יועצים חיצוניים המתמחים בנושא זה וייעצו לחברות ציבוריות רבות. המדיניות כאמור משקפת יישום נאות והולם של תיקון 20 לחוק החברות, כאשר החברה כבר יישמה במדיניות את ההערות שנמסרו לה על ידי רשות ניירות ערך ועל ידי אנטרופי המייעץ לגופים מוסדיים. מדיניות התגמול כאמור מובאת לאישור האסיפה הכללית של בעלי המניות של החברה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x