$
משפט

על חשבון הנושים: המדינה הרוויחה מהחגיגה

מלבד התספורת ושכר הטרחה לבעל התפקיד שהנושים נאלצים לספוג, הם גם נאלצים לוותר על סכומי כסף נוספים שעוברים לקופת משרד המשפטים

ענת רואה ותומר גנון 08:2506.11.13
אחד הנושאים השנויים במחלוקת בתיקי חדלות פירעון הוא אגרת ההשגחה שגובה כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) מקופת החברות המצויות בקשיים, בשל פיקוחו על התהליך. כך יוצא שמלבד התספורת ושכר הטרחה לבעל התפקיד שהנושים נאלצים לספוג, הם גם נאלצים לוותר על סכומי כסף נוספים שעוברים לקופת משרד המשפטים.

 

דוד האן, כונס הנכסים הרשמי דוד האן, כונס הנכסים הרשמי צילום: יאיר שגיא

 

אגרת ההשגחה היא בשיעור של 20% מהשכר שפוסק בית המשפט לבעל התפקיד בתיק, והיא נגבית מקופת הנשייה. על פי נתוני הכנ"ר, בחמש השנים האחרונות הוא גבה מנושים של חברות אגרת השגחה בהיקף של 24.6 מיליון שקל.

 

המבקרים טוענים שמצב זה יוצר לכאורה אינטרס לכנ"ר לאשר בקשות שכר טרחה גבוהות לבעלי התפקידים, כך שחלקו יגדל בהתאם. "הכנ"ר בסופו של דבר פועל במשק סגור", אומר הכנ"ר לשעבר שחר. "התקציב שהוא מקבל פה מממן לו את הפעילות". הוא דוחה את הביקורת. "לכאורה זה נכון, ככל ששכר הטרחה גבוה יותר, כך גם הכנ"ר מקבל אגרת השגחה גדולה יותר. אבל אנחנו יודעים ומבינים שהכנ"ר לא בא לעשות עסקים והוא לא מרוויח מזה, אנחנו מתייחסים אליו כגורם הכי אובייקטיבי".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x