$
בארץ

בעולם צריכת החשמל מנבאת האטה

צריכת החשמל היא ברומטר מרכזי לתפקוד הכלכלי בארצות השונות

מיכל פופובסקי 08:2112.09.13

בקיץ 2012 נדלקו ברחבי העולם נורות אדומות לנוכח הירידה שנרשמה בצריכת חשמל בסין מתחילת אותה השנה, בייחוד בתעשייה. המשקיעים ידעו שאין כמו האטה בצמיחת החשמל כדי להעיד שהדהרה המטורפת של הכלכלה הסינית - מאטה.

 

צריכת החשמל היא ברומטר מרכזי לתפקוד הכלכלי בסין. ראש הממשלה לי קה־שינג אמר בעבר כי הוא מעדיף להסתכל על נתוני צריכת החשמל מאשר על הסטטיסטיקה הרשמית, מפני שאת התמ"ג "יצרו בני אדם". ואכן, צריכת חשמל היא אחד המדדים הכלכליים האמינים ביותר בסין: אין הרבה סיבות לעשות בו מניפולציות, מאחר שהממשל מחיל רגולציה מחמירה על הממשלים המקומיים.

 

ההאטה בצריכת חשמל בשנת 2012 נרשמה אחרי שנתיים של עליות בשיעורים דו־ספרתיים. הנתונים על ההאטה בצריכת החשמל התפרסמו במקביל לחדשות שמאותתות על האטה כלכלית, ובהן צמצום כוח העבודה בתעשיות האנרגיה, הפלדה והתקשורת והקפאת שכר עובדים בחלק מהמפעלים שבבעלות המדינה. במקביל, גם משבר החובות באירופה האט את הביקושים לסחורות סיניות.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: בלומברג

 

גם בארה"ב צריכת החשמל שימשה במשך עשרות שנים כמדד לצמיחה כלכלית, אולם הקשר נעשה מעט ברור בשנים האחרונות, בין היתר בשל השימוש באמצעים חוסכים חשמל כמו מנועים יעילים יותר או נורות פלורסנט.

 

עם זאת, נתוני משרד האנרגיה האמריקאי מראים כי בארה"ב, למרות שנרשמה התאוששות כלכלית מסוימת, רמות צריכת החשמל לא חזרו למצבן לפני המשבר של 2008, מה שמעיד על כך שהמשק האמריקאי עדיין רחוק מתפקוד באנרגיה מלאה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x