$
הכסף

רשות ההגבלים הסירה את ההכרזה על ישראכרט כמונופול

ברשות העריכו כי הסכם הסליקה הצולבת שינה באופן משמעותי את מעמדה של ישראכרט בשוק סליקת האשראי

מישל אודי 14:54 18.06.12

 

רשות ההגבלים העסקיים ביטלה את ההכרזה על ישראכרט כמונופול בתחום סליקת כרטיסי האשראי. מ"מ ראש הגבלים עסקים עו"ד אשר גושן הודיע אתמול לחברה כי לאחר שהתקיימו התנאים המתלים בהסכם הסליקה הצולבת בין חברות האשראי לוויזה ומסטרקארד הוסרה ההכרזה מלפני 7 שנים.

 

בסוף 2011 הושג הסכם בין חברות האשראי לרשות ההגבלים המסדירים את עמלת הסליקה הצולבת – העמלה המשולמת למנפיק כרטיס האשראי כאשר הסליקה נעשית בידי גורם אחר – לרמה של 0.7% עד 2014. כמו כן תנאים מתלים כמו נתונים שסיפקה חברת הסליקה שב"א על כך שכרטיסי מאסטרקארד וויזה מתקבלים בלמעלה מ-90% מעמדות האשראי (פוסטים) הביאו לביטול ההכרזה.

 

בהודעה שפרסמה צוטטה הממונה הקודמת רונית קן שאמרה על ההסכם שנחתם ב-2006 כי הסכם הסליקה הצולבת "משנה באופן משמעותי את מעמדה של ישראכרט".

 

x