$
סביבה

"מימון קציר המלח? זה כמו שנתבקש לממן את הצבא"

יו"ר התאחדות מלונות ים המלח מתנגד למימון קציר המלח בהסכם בין המדינה לכיל שנחשף ב"כלכליסט"

יסמין גיל וליאור בן דוד 10:0521.11.11

שרי התיירות והגנת הסביבה סטס מיסז'ניקוב וגלעד ארדן אמנם כבר מיהרו לברך על ההסכם המתגבש בין מפעלי ים המלח לבין המדינה בנוגע למימון קציר המלח, אך מבחינת המלונאים השמחה מוקדמת מדי. אלה מאמינים כי לא חלה עליהם חובת מימון כלשהי. מרבית המלונאים מסרבים לדבר על כך בתקשורת,

ומהתאחדות המלונות הסתפקו בתגובה: "אם ייחתם הסכם, ההתאחדות תגיב בהתאם".

 

בשבוע שעבר פורסם ב"כלכליסט" כי לפי ההסכם המתגבש, מפעלי ים המלח שבבעלות כיל יממנו 85% מפרויקט קציר המלח ומניעת הצפת בתי המלון. עלות הפרויקט כ־3.5 מיליארד שקל, והוא יימשך כ־15 שנה. לגבי 15% הנותרים מהעלות, לא פורסם כיצד יחולקו מבחינה מימונית, בין המדינה, המלונאים והמועצה האזורית תמר.

 

"אני יודע שאנחנו לא נשלם. אין סיבה לכך", אמר אתמול ל"כלכליסט" נחמיה בן פורת, יו"ר התאחדות מלונות ים המלח ומנכ"ל מלון לוט שנמצא באגן הדרומי שבו עולה המפלס. "אנו לא גורמים לעליית המפלס ולא מרוויחים ממנה, רק ניזוקים ממנה. זה כמו שיגידו לנו 'תממנו רק אחוז מכיפת ברזל', אבל הרי איננו מממנים את ביטחון הדרום".

 

אם בעלי המלונות יידרשו להשתתף במימון, יש להניח כי יציגו למדינה מסמכים המציגים רווחיות נמוכה, לטענת גורמים בענף. הערכה נוספת היא כי יפנו לבג"ץ בדרישה לבטל את ההחלטה.

 

דב ליטבינוף, ראש המועצה האזורית תמר, מסר שאין שום הסכם שלפיו המועצה תשתתף במימון הקציר.

תגובת משרד האוצר: "האוצר מסרב להתייחס לסוגיית מימון הקציר כל עוד המשא ומתן נמשך".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x