$
בארץ

מור-יוסף מונה להיות יועץ, סירב - וחזר בו

מבוכה רבתי למשרד הבריאות: כמה שעות לאחר שפרסמו הודעה לפיה פרופ' שלמה מור-יוסף מונה על-ידי סגן השר ליצמן לתפקיד יועץ מיוחד למשבר המתמחים, סירב מור-יוסף לתפקיד. זמן קצר לאחר מכן, שוחח עם ליצמן והסכים להתמנות ליועץ מיוחד

מארק שון ו-ynet 22:3017.11.11

הערב (יום ה') נתנו שופטי בג"ץ 72 שעות נוספות לרופאים המתמחים ולמשרדי האוצר והבריאות לחדש את ההידברות ביניהם. נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית ביניש, אמרה כי בזמן הזה נציגי המתמחים ידונו בינם לבין עצמם על מנת לקבל החלטה משותפת - האם המתמחים מוכנים לשוב למשא-ומתן.

 

על-פי

השופטת ביניש, אם תשובתם של המתמחים תהיה חיובית, הם ישובו לעבודתם ביום ראשון הקרוב והצדדים יחזרו לשולחן המשא-ומתן. במקביל, נציגי המדינה ימשכו את הבקשה שהגישו לבית הדין הארצי לעבודה בנושא ביזוי בית הדין.

  

אך אם תשובתם של המתמחים לבג"ץ תהיה שלילית - יגישו המתמחים תשובה לבית הדין הארצי לעבודה עד השעה 13:00 בצהריים, לגבי העתירה בנוגע לביזוי בית הדין. בשלושת הימים הקרובים, כך על-פי ההחלטה, המתמחים לא ישובו לעבודתם.

 

 

מבוכה למשרד הבריאות

 

כמה שעות לאחר שסגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, פרסם הודעה לפיה פרופ' שלמה מור-יוסף מונה ליועץ מיוחד בעניין המתמחים - הודיע הערב (יום ה') מור-יוסף למשרד הבריאות כי הוא אינו מעוניין בתפקיד. זמן קצר לאחר מכן הוא חזר בו מסירובו ונעתר לבקשתו של ליצמן.

 

בעקבות הסירוב, שוחח סגן השר ליצמן עם פרופ' מור-יוסף והשניים סיכמו על מינויו לתפקיד יועץ מיוחד לעזרה בפתרון המשבר במערכת הבריאות. מור-יוסף הביע תקווה כי בעבודה משותפת יימצא פתרון שישביע את רצון כל הצדדים.

 

מוקדם יותר בתגובה שפרסם המרכז הרפואי הדסה בשם פרופ' מור-יוסף נמסר כי "אין לו כוונה להיות מנכ"ל משרד הבריאות ולא לשמש כפרוייקטור לפתרון המשבר כפי שפורסם". עוד נמסר כי יש לו "אמון מלא" במנכ"ל משרד הבריאות.

  

פרופ' מור-יוסף היה מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה בעשור האחרון, וסיים את תפקידו בתחילת החודש. הוא התפרסם ב-2006 לאחר שראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, אושפז בשל שבץ מוחי. מדי יום נהג מור-יוסף לצאת לעיתונאים ולעדכן אותם על מצבו של ראש הממשלה.

  

"תנוי סיכוי למו"מ"

 

השופט חנן מלצר, שהעביר ביקורת בשלב מוקדם יותר של הדיון הוסיף, כי "תבינו למה אתם אומרים לא. אפשר לחזור על המסגרת של שבועיים נוספים של משא ומתן אינטנסיבי על מנת לתקן את הדברים. שיהיה ברור בתוך המסגרת של השבועיים האלה תחזרו לעבודה. השאלה אם לזה אתם אומרים לא ואתם מבינים למה אתם אומרים לא. להגיד לא זה קל מאוד אבל אחרי זה התוצאות מבינים בדיעבד שזה היה חפוז מידי. אני מציע לכם לתת סיכוי".

 

ביניש התייחסה גם לעובדה שהמתמחים למעשה מיוצגים על ידי הסתדרות הרופאים ואין להם כל ייצוג רשמי אחר. הנשיאה הוסיפה, כי "אם אתם מקבלים את זה על עצמכם אתם צריכים לקחת אחריות על הגעה לעבודה ועל הכל. אי אפשר שכל מתמחה יעתור לבגץ בנפרד".

 

נציגת המתמחים בדיון בבג"ץ, עו"ד טל קרת, הודיעה קודם לכן כי הם מסרבים לנהל הליכי גישור או הידברות נוספים מול משרד האוצר. השופטים יצאו להתייעצות לאחר דיון סוער.

 

הדיון בבית המשפט העליון עוסק בעתירה שהוגשה נגד החלטת בית הדין הארצי לעבודה שלא לאשר למאות מתמחים להתפטר. נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש, המשיכה בקו בו נקטה בחודשים האחרונים - ללחוץ על הצדדים להגיע להדברות והסדר.

 

"השאלה היא אם המתכונת הזאת של ההידברות במצב שנוצר היא מתכונת מספקת", אמרה הנשיאה לצדדים, "אולי אפשר לחשוב על מתכונת או מתווה אחר של המשך ליבון הדברים. בסיוע של מגשרים או מישהו אחר בהנחה שאנחנו הולכים להמשך ליבון". נציגת המדינה, עו"ד אורית פודמסקי, המשיכה לטעון במסגרת הדיון כי "במקרה הזה אין התפטרות בתוקף. יש נטישה".

 

השופטים העבירו ביקורת נגד התפטרות המתמחים באמצע ההליך המשפטי. הנשיאה ביניש אמרה לנציגת המתמחים: "יש הליך בבית משפט. זאת ממש עשיית דין עצמי ולא דחינו את העתירה מתוך ניסיון להגיע לפתרון קונקרטי". השופט חנן מלצר היה אפילו תקיף יותר ואמר, כי "אחרי שהורתי לקיים דיון בדחיפות לא יכולתם להמתין כמה ימים? מדובר בניקיון כפיים".

 

מערכת הבריאות ממתינה למוצא מהסבך לאחר שלפני חודש ביטל בית הדין הארצי לעבודה את התפטרות המתמחים. השופטים לוחצים על הצדדים להגיע להסדר לאחר שלפני שבוע הסתיים ניסיון כזה, בדיון מקדמי אצל השופט חנן מלצר, במפח נפש, כאשר גם משרד האוצר וגם המתמחים הודיעו כי השיחות שניהלו במשך שבועיים לא העלו דבר.

 

ממשרד האוצר נמסר הערב כי בדף הפייסבוק של "מרשם" כתב לפני 3 שעות המתמחה דניאל לנצברג כי "השופטים יבקשו שנעתר להידברות, אנו נסרב, ואז הם יקבלו החלטה". לדברי האוצר, משמעות הדבר היא שמדובר בהצגה בלבד".

 

70 מומחים ממאיר הצטרפו לרשימת המתפטרים

 

הבוקר הצטרפו כ-70 רופאים מבית החולים מאיר בכפר סבא לרשימה הולכת וגדלה של מומחים שהתפטרו במסגרת מאבק המתמחים, והגישו מכתבי התפטרות לראש ועד הרופאים, ד"ר צביקה קליין. ועד הרופאים דן בנושא בשעה זו.

 

בתוך כך, נשיאת בית הדין הארצי לענייני עבודה, נילי ארד, הודיעה כי היא דוחה למחר בשעה 12:00 את המועד בו על המתמחים להגיש את תשובתם לעתירת משרד הבריאות ולהסביר מדוע נטשו את בתי החולים. התשובה הייתה אמורה להתקבל בבית הדין היום בשעה 13:00, אך הרופאים ביקשו דחייה בגלל הדיון בבג"ץ.

 

בימים האחרונים, למרות פסיקת בית הדין לעבודה, לא הגיעו לעבודה בבתי חולים 460 מתמחים המוחים על ההסכם שנחתם עם משרד האוצר. באיכילוב 108 מתמחים לא הגיעו לעבודה, ברמב"ם 87, במאיר 78, שיבא - 77, שניידר - 30, בילינסון - 27, וולפסון - 15, הדסה - 10, אסף הרופא - 4, כרמל - 1. בנוסף, 291 רופאים מומחים הגישו מכתבי התפטרות, עוד לפני ההתפתחות החדשה בבית החולים מאיר.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x