$
בארץ

קרנבל הבחירות בבנק לאומי: שלמה אליהו גנב את ההצגה

האסיפה הכללית של בנק לאומי שוב סיפקה את הסחורה: שלמה אליהו, שהרביץ כניסה דרמטית, יצא נגד ועדת המניות ומעורבות משרדה של עו"ד דליה טל בפיקוח על ספירת הקולות. המועמד ד"ר אשר הלפרין (86) הציג את יתרונותיו, ובהם ההיכרות שלו עם איינשטיין - "אלברט, לא אריק"

תומר זלצר 10:2425.05.11

כמה דקות אחרי שיו"ר בנק לאומי דוד ברודט פתח אתמול (ג') את האסיפה הכללית השנתית של הבנק, נפתחה דלת האודיטוריום בבית לין, ואל האולם נכנס שלמה אליהו, בעל המניות הגדול בבנק (9.6%). כל העיניים הופנו אל אליהו, שעשה את דרכו אל השורה הראשונה והתיישב לצדה של יו"ר ועדת המניות עו"ד מרגלית נוף. זה היה יומו הגדול של אליהו, והוא לא התכוון לתת לאף אחד להפריע לו.

 

כמו ב־2010, גם השנה סיפקה האסיפה הכללית את ההצגה הטובה בעיר: בעלי מניות, דירקטורים, מנהלים וחלק ניכר מ־22 המועמדים שמתחרים על ארבעת המקומות המתפנים בדירקטוריון הגיעו להשתתף בישורת האחרונה של המירוץ, שתוצאותיו התפרסמו היום. ארבעת המתמודדים שנבחרו לתפקיד מבין 22 המתחרים הם דוד אבנר (לשעבר מנכ"ל פרטנר), מירי כץ (לשעבר יו"ר רשות ני"ע), עמוס ספיר (לשעבר יו"ר מעלות) וציפי סמט (לשעבר הממונה על שוק ההון והביטוח) שנבחרה לדירקטורית חיצונית.

 

"הסיפור הזה ייגמר בבג"ץ"

 

אבל נחזור לבחירות עצמן. בחירות 2011 היו דרמטיות במיוחד על רקע המהלכים של אליהו, שלראשונה מאז קנה את מניות לאומי ב־1999 הציע מועמדים לדירקטוריון. אליהו, שהצליח להכניס שני מועמדים מטעמו לדירקטוריון - עמוס ספיר וציפי סמט, עלול להיתקל בהתנגדות בנק ישראל. עם זאת, הנימוקים המשפטיים שלו משכנעים, ואתמול נפוצו הערכות כי המפקח על הבנקים דודו זקן לא ימהר להתערב. אליהו הסביר כי המועמדים שהציע אינם "אנשים מטעמו", אלא אנשים ראויים שהוא מציע כבעל מניות. מנגד, אחד המתמודדים לדירקטוריון העריך כי "הסיפור הזה ייגמר רק בבג"ץ".

 

 

דליה טל ואפרים צדקה. על הכוונת של אליהו דליה טל ואפרים צדקה. על הכוונת של אליהו צילום: אריאל בשור

 

אליהו היה שותף אקטיבי באסיפה, שבמהלכה התקיים מעין עימות בינו לבין ועדת המניות שמייצגת את המדינה. בנו, ישראל אליהו, הודיע כי אליהו יצביע נגד מועמדי המדינה מכיוון ש"אין זה ראוי שהוועדה ממשיכה להציע מועמדים לאור המניות המעטות (6.5%), והעובדה שהיא מצהירה שבכוונתה למכור את אחזקתה". בתגובה אמרה נוף: "איני מסכימה שלוועדה אין מעמד. החוק קובע כי כל עוד המדינה מחזיקה ביותר מ־5%, הוועדה פועלת. זו חובתנו להציע מועמדים".

 

עימות אחר התקיים במהלך האסיפה בין אליהו לבין עו"ד דליה טל, היועצת המשפטית של דירקטוריון לאומי. ברודט הודיע כי קולות ההצבעה ייספרו הן על ידי מזכירות הבנק והן על ידי שני גופים חיצוניים, ובהם משרד עורכי הדין קנטור־אלחנני־טל, שבו שותפה טל. בתגובה התקומם אליהו ואמר: "אין לי דבר נגד המשרד ואני אוהב את דליה, אבל אי אפשר להגדיר את המשרד שלה כ'חיצוני'. אני רואה טעם לפגם בכך שמשרד שמייעץ לדירקטוריון יפקח על ההצבעה".

 

לאחר סיום האסיפה מיהרה טל לעזוב את המקום - ואילו אליהו פנה לשיחה צדדית עם ברודט והמנכ"לית גליה מאור. השלושה דיברו במשך כמה דקות, עד שנוף ניגשה להיפרד מהם. "אל תתרגשי משלמה", אמרה לה מאור, "כמה שהוא נראה כועס, הוא לא יפגע בזבוב".

 

היכולת העודפת של הלפרין

 

גם השנה גנב את ההצגה המועמד העצמאי ד"ר אשר הלפרין (86). הלפרין עלה אל הדוכן ופירט את הקריירה הארוכה שלו, שכללה בין השאר כהונה כמנכ"ל משותף בבנק הפועלים וכמנכ"ל איגוד הבנקים. "אני הישראלי הראשון שקיבל דוקטורט מפרינסטון, וגם היחיד מהמועמדים שיש לו תמונה עם איינשטיין - אלברט, לא אריק. יש לי עוד יתרון אדיר: השהות הוותיקה שלי עלי אדמות", אמר הלפרין שזכה למחיאות כפיים רמות. ברודט, בחצי חיוך, ציין כי לדעתו הלפרין הוא "Overqualified" לתפקיד. תמה האסיפה, ניפגש בבחירות 2012.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x