$
בארץ

אודי שני בהתייחסות ראשונה למיזוג תעש לרפאל: "גופים שונים מנסים להשפיע לרעה על ההליך"

מנכ"ל משרד הבטחון יצא הערב נגד הלחצים הפוליטיים שמפעילות המתחרות האחרות על תעש ואמר כי "רק שיקולי בטחון ישראל, כלכלת ישראל ועתיד העובדים יקבעו את עתיד תעש"

נעמה סיקולר 18:0417.01.11

מנכ"ל משרד הביטחון, אודי שני, התייחס הערב (ב') לראשונה לעתיד תעש ולחשיפת "כלכליסט" הבוקר כי זו צפויה להתמזג עם רפאל.  שני אמר כי "רק שיקולי ביטחון ישראל, כלכלת ישראל ועתיד העובדים יקבעו את עתיד תעש".

 

שני יצא נגד הלחצים הפוליטיים הכבדים שמפעילות המתחרות
האחרות על תעש, ובראשן התעשייה האווירית, ואמר "אנשי המקצוע במשרד הביטחון ובמשרדי הממשלה הרלוונטיים לא יושפעו מהספינים השונים". לדבריו, מאבקי היוקרה המתנהלים בתקשורת, הן מצד התעשיות והן מצד גורמים נוספים, לא תקינים ומהווים ניסיון חמור להשפיע על הליך המתנהל על פי אמות מידה מקצועיות: "אני מצפה מכלל הגורמים המעורבים או הקשורים, גורמים ממשלתיים מחד וגורמים בתעשייה מאידך, לכבד את הליך קבלת ההחלטות, שכאמור מתבצע על בסיס ענייני ומקצועי בלבד".

 

לפני כשלושה שבועות, בתום פגישה של שר האוצר יובל שטייניץ, שר הביטחון אהוד ברק ויו"ר ההסתדרות עופר עיני, החליטו השלושה להקים צוותים מקצועיים שיבחנו בתוך כ-30 יום האם מיזוג תעש אל תוך אחת מהחברות הביטחוניות הממשלתיות - תע"א או רפאל, אפשרי. כפי שנחשף הבוקר ב"כלכליסט", הבדיקה העלתה כי רפאל היא המועמדת העדיפה לקליטת תעש. אלא שלא בתע"א ולא באלביט מערכות, שרואה אף היא את עצמה כמועמדת ראויה לרכישה, מתכוונים לוותר. מנכ"לי אלביט ותע"א כבר שלחו מכתבים לשר האוצר ולשר הביטחון בעניין ומנכ"ל תע"א אף נפגש בשבוע שעבר עם מנכ"ל רשות החברות, דורון כהן.

 

מחר יוצגו בפני מנכ"ל משרד הביטחון עיקרי ההמלצות של הצוות הבין-משרדי ובהן ההמלצה על מיזוג תעש ורפאל. בהמשך יובאו ההמלצות בפני מנהל רשות החברות, מנכ"ל האוצר, שר הביטחון ושר האוצר ולאחר מכן יעלו להצבעה בממשלה ויובאו לאישור ועדת הכספים.

 

שני מנהל מדיניות חריפה נגד המלחמות הנהוגות בין התעשיות הביטחוניות, עד כה בדרך כלל בכל הנוגע לעסקאות שונות. לאחרונה אף הודיע כי ינתב את הפעילות של החברות הללו בעולם בהתאם להתנהלותן ואם יפרו קודים של התנהלות עסקית ראויה אף ישקול לשלול מהן רישיונות ייצוא.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x