$
משפט

עו"ד חיים שטנגר שוחרר למעצר בית

בית המשפט העליון הפך בכך את החלטת המחוזי שלא לשחרר למעצר בית את שטנגר, שנעצר בחשד שביקש לפגוע בשופטת. את מעצר הבית ירצה שטנגר אצל חברו, היחצ"ן בן ציון ציטרין, המשמש גם כיועץ חיצוני של לשכת עורכי הדין

ענת רואה 20:2515.01.11
עו"ד חיים שטנגר שנעצר בחשד שביקש לפגוע בשופטת טובה סיון, שוחרר אתמול למעצר בית בביתו של חברו, בן ציון ציטרין, יועץ התקשורת של לשכת עוה"ד ומ"מ הדוברת. כך הורה שופט בית המשפט העליון, עוזי פוגלמן, שהפך בכך את החלטת ביהמ"ש המחוזי שלא לשחרר את שטנגר למעצר בית.

  

שטנגר
נעצר לפני כ-10 ימים במסגרת חיפוש שערכה המשטרה בביתו; זאת, בעקבות תלונה של לקוח שלו לשעבר, שהציג למשטרה הקלטות מהן עולה לכאורה כי שטנגר היה מעוניין לפגוע בשופטת סיון מבית המשפט למשפחה וכן בשכן עמו הוא מסוכסך.

 

לאחר שתי הארכות מעצר לשטנגר החליט ביום חמישי בית משפט השלום כי ניתן לשחרר את שטנגר למעצר בית, שכן השיחות שתועדו בהקלטה התקיימו לפני 5 חודשים ומאז לא נפגעו מי מאלה שעליהם נסובה השיחה.

  

המדינה הגישה ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב, והשופט עודד מודריק החליט לקבלו ולהורות על הארכת מעצרו של שטנגר. מודריק קבע כי החלטתו של בית משפט השלום אינה משקפת כהלכה את המסוכנות הגלומה בשטנגר וכי מסוכנות זו עולה באופן ברור מכך שהוא עורך דין ותיק ומוכר שהוכיח נחישות לפגוע באחרים, בדרך מתוחכמת ותוך טשטוש והסוואת עקבותיו.   

 

הפעם היה זה שטנגר שערער על ההחלטה באמצעות סנגוריו עו"ד אביגדור פלדמן ועו"ד מיקי חובה, לבית המשפט העליון. השופט פוגלמן קבע כי חלוקת המעצר שהוצעה בעניינו של שטנגר יש בה כדי להפיג את המסוכנות הנשקפת ממנו. הוא קבע כי לשטנגר אין עבר פלילי והוא ניהל עד כה אורח חיים נורמטיבי לחלוטין.  

 

"קשה, אמנם, להשתחרר מהתחושה הקשה העולה מכך שעורך דין ותיק כמו העורר מעורב במזימה לפגוע באחרים, ואף אינו בוחל מתכנון כאמור ביחס לרכבה של שופטת שהחלטותיה לא נשאו חן בעיניו", קבע השופט, אך הוסיף כי "ואולם לעת הזו, נתונים אלה אינם מובילים בהכרח למסקנה כי הדרך היחידה לנטרול מסוכנותו של העורר בתקופת הביניים האמורה היא מאחורי סורג ובריח".

 

עדכון: באוגוסט 2011 אושר הסדר טיעון בין הפרקליטות לשטנגר, במסגרתו הורשע על-פי הודאתו באיומים כלפי שכנו ונדון ל-6 חודשי מאסר על תנאי.

 

במסגרת ההסדר נמחקו מכתב האישום המקורי עבירות נוספות בהן הואשם לרבות ניסיון שידול לחבלה במזיד במכוניתה של השופטת טובה סיון, סגנית נשיאת בית המשפט לענייני משפחה ברמת גן. השופטת הדסה נאור הזכירה את הפער המשמעותי שבין כתב האישום המקורי לכתב האישום שהתגבש בסופו של יום וקבעה כי אף שאין להקל בחומרת המעשים שנותרו גם לאחר תיקון כתב האישום - אין היא יכולה שלא לציין כי הנאשם עמד בפני סיכון להיות מורשע בעבירות חמורות, כשכנראה התשתית הראייתית לגביהן היתה רעועה. לפיכך קבעה כי טוב עשתה הפרקליטות כשתקנה את כתב האישום.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x