$
בארץ

ממשיכה לטפס: האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים - 2.9%

מדובר בגבול העליון של תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%). הערכה: פישר ישאיר את ריבית נובמבר ללא שינוי, ברמה של 2%

אמנון אטד 13:0517.10.10

האינפלציה הצפויה במשק ממשיכה להזדחל באיטיות כלפי מעלה, זה החודש השני ברציפות. ב-30 הימים האחרונים הסתכמה האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים הנגזרת משוק ההון ב- 2.9%, לעומת 2.8% בספטמבר ו- 2.7% באוגוסט. ממוצע תחזיות האינפלציה של האנליסטים השונים במשק נותר ב- 30 הימים

האחרונים ללא שינוי בהשוואה לחודש ספטמבר, ברמה של 2.9%.

 

מהנתונים שמפרסם היום (א') בנק ישראל מתברר כי האינפלציה הצפויה ל- 12 החודשים הבאים מתבססת סביב הגבול העליון של תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%). נתוני המדד שפרסמה הלמ"ס בסוף השבוע מראים כי גם האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור, עלתה בחודש שעבר וכעת היא מסתכמת ב- 2.4%.

 

אולם למרות נתונים אלה, ההערכה הרווחת בשוק ההון היא כי לאחר העלאת הריבית שביצע בחודש שעבר, יחליט נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר בתחילת השבוע הבא להשאיר את ריבית נובמבר ללא שינוי, ברמה של 2%. זאת למרות החשש של בנק ישראל מהבועה ההולכת ותופחת במחירי הנדל"ן. על פי נתוני הלמ"ס, נרשמה בחודש שעברה עלייה נוספת של 0.7% בסעיף הדיור במדד. מתחילת השנה עלה סעיף הדיור בשיעור חד-יחסית של 5.6%, לעומת עלייה של 1.9% במדד הכללי. המדד ללא דיור עלה בפרק זמן זה ב- 0.8% בלבד.

 

הסיבה העיקרית להחלטה צפויה של פישר להשאיר את הריבית לחודש נובמבר ללא שינוי היא החשש בבנק ישראל מהתחזקות נוספת של השקל ביחס לדולר וליורו. זאת על רקע ההערכה הרווחת שהריביות במשקים החשובים בעולם יישארו ללא שינוי לפחות עד סוף השנה. במקרה כזה, העלאת הריבית בארץ תגביר את האטרקטיביות של השקל בעיני המשקיעים הזרים ותגרום להתחזקותו, דבר שיפגע ביצואנים, ודרכם גם בכלל הפעילות במשק.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x