$
משפט

העדפות של מייסדי משרדים: ליפא מאיר משנה, אצל וינרוט המסורת נשמרת

במשרדי עורכי הדין מורגש המעבר ממשרד משפחתי לארגון. עו"ד ליפא מאיר: "במשרד גדול אתה לא יכול לקחת הכל על עצמך, אין לך זמן". עו"ד דודי תדמור: "העומס הניהולי מתחלק"

מארק שון וענת רואה 09:2131.05.10

עו"ד ליפא מאיר, העומד בראש משרד המונה 42 עורכי דין, מעיד על השינוי במשרדו: "בשנתיים־שלוש האחרונות נהפכנו ממשרד בגודל בינוני לקצת יותר גדול. הניהול בעבר היה ריכוזי: אני הייתי השותף־המנהל, שמפעם לפעם נעזר בשותפים. לפני שנתיים־שלוש הקמנו אקזקוטיבה, המורכבת משישה שותפים ומתכנסת לפחות פעם בחודש. במקביל רוכזו סמכויות דוגמת מתן בונוסים וגיוס כוח אדם אצל ראשי המחלקות, ומונו שותפים לטפל בנושאים כמו מחשוב ופעילויות חברתיות. גם מינינו רו"ח חיצוני שיטפל בבקרה פיננסית ובבקרת הפנים".

 

לשאלה אם היה קשה לוותר על סמכויות עונה מאיר: "במשרד גדול אתה לא יכול לקחת הכל על עצמך, אין לך זמן. השינוי הוא יוזמה שלי, ואני בהחלט מרגיש שעשיתי את הדבר הנכון. זה מוכיח את עצמו".

 

משרד וינרוט בראשות עו"ד יעקב וינרוט הוא מעין יצור כלאיים בין משרד משפחתי (שבו שותפים גם אחיו, ד"ר אבי וינרוט ויחיאל, בנו של יעקב וינרוט) לבין משרד בוטיק. "בני המשפחה מאוד דומיננטיים, אבל לא הייתי אומר שזה משרד משפחתי", אומר אבי וינרוט. "מה שדומיננטי זאת האווירה המאוד לא פורמלית. לא רצינו אף פעם לגדול מעל 20–25 עורכי דין, ואין לנו כוונה כזאת - זה עניין של אידיאולוגיה".

 

עו"ד דודי תדמור, העומד בראש משרד המונה 40 עורכי דין, אומר כי "הגידול בכוח האדם במשרד בהחלט משפיע ומצריך אופרציה ניהולית שונה. כיום יש שותף־מנהל שזה אני, ובהחלט יש גם חלוקת עבודה בין השותפים והעומס הניהולי מתחלק. יש לנו תפיסה ניהולית די מוגדרת, שאותה חולקים כל השותפים, וביזור סמכויות בטיפול בכוח אדם, בכספים, בפרו־בונו ובאתיקה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x