$
משפט

וינרוט כפר בכל ההאשמות נגדו

סנגורו, עו"ד דוד ליבאי: "אנחנו מבקשים לקיים את המשפט מוקדם ככל שניתן. בקשתנו היא להתחיל את שמיעת ההוכחות כבר בחודש מרץ"

איתי הר אור 10:2720.01.10

משפטו של עו"ד יעקב וינרוט נפתח הבוקר בבית המשפט המחוזי בתל אביב. וינרוט נראה נינוח ולחץ ידיים לתומכים רבים שהגיעו לאולם. מספר דקות מאוחר יותר הגיע לאולם גם איש המס שוקי ויטה, הנאשם אף הוא בפרשה.

 

התובעת מטעם המדינה אמרה בפתח הדיון, "ההגנה החלה במלאכת איסוף החומרים. אנחנו נמצאים בתחילת דרך הצילום. בתוך שבועיים ניתן יהיה לסיים את העיון בחומרים והעתקתם".

 

 


סנגורו של ויטה, עו"ד אלון רון אמר: "תשובת הנאשם לכתב האישום מוכנה. יהיו שאלות לגבי העברת החומר להגנה. יהיו טענות שהוא לא רלוונטי, אני מציע שנשב יחדיו לצמצום המחלוקות. למרות זאת, מאחר שעיקרי חומר החקירה מצויים בידינו אנחנו נגיש לבית המשפט היום תשובה מפורטת לכתב האישום".

 

סנגורו של וינרוט, פרופ' דוד ליבאי אמר: "הנאשם כופר בכל האישומים המיוחסים לו. הוא לא עבר את העבירות המיוחסות לו. אנחנו מבקשים לקיים את המשפט מוקדם ככל שניתן. בקשתנו היא להתחיל את שמיעת ההוכחות מוקדם ככל שאפשר, כבר בחודש מרץ ואנחנו נהיה ערוכים לעמוד בקצב שכבודו יודע להכתיב לצדדים". ליבאי הגיש תשובה מפורטת לכתב האישום.

 

התובעת השיבה כי לגבי ויטה, אין מדובר בתשובה מפורטת לכתב האישום. עו"ד רון השיב כי אין הוראות ברורות להגשת תשובה לכתב האישום, וכי במקרה של אי הסכמה, יגיש ויטה בקשה לבית משפט בעניין זה.

 

נויטל השיב לסנגורו של ויטה: "בית המשפט לא יוכל להגיד לנאשם מה להשיב. הוא לא יכול להגיד לו אם בכלל להשיב. אבל אם הנאשם רוצה לנהל משפט מהיר, מן הראוי שיוגש כמה שיותר פירוט.

 

ליבאי ביקש כי הדיונים יתקיימו במתכונת של 3 ימים בשבוע. השופט נויטל קבע כי דיוני ההוכחות יתחילו ב-11 לאפריל. הסנגורים הסכימו לבקשת התביעה להתחיל את הדיונים במועד זה, למרות שביקשו להתחיל שבוע קודם לכן. נויטל מצידו הבהיר כי לא יסכים לפצל את הדיון אם וכאשר תתעורר מחלוקת לגבי חומרי הראיות. התביעה הצהירה כי תזדקק ל-25 ישיבות. נויטל נענה לבקשת הצדדים וקבע כי כל יום דיון יחל בשעה תשע בבוקר ויסתיים בשש בערב. בהמשך הקריא את כל 25 מועדי הישיבות.

 

על פי כתב האישום, ויטה, שכיהן בתקופה הרלבנטית כפקיד שומה גוש דן, שכר את שירותיו המשפטיים של וינרוט לענייניו הפרטיים ושילם לו שכר טרחה מופחת. בתמורה לשוחד בדמות שכר טרחה נמוך, הקל ויטה בהסכמי השומה שערך ללקוחותיו של וינרוט, בהם ארקדי גאידמק ומיכאל צ'רנוי. בגין הסכמי המס שהשיג עבור לקוחותיו באמצעות ויטה, קיבל וינרוט שכר טרחה של יותר מ־30 מיליון שקל. וינרוט גם מואשם כי פתח חשבונות על שמו כדי להסוות את הונו של גאידמק.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x