שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
איך לעשות הכל

איך להכין את האנטריקוט המושלם

רוצים להכין אנטריקוט משובח בבית ולא יודעים איך? אלפא גיק בוזק טיפים עסיסיים לקרניבורים הרעבים. הריר כבר נוזל

רן יניב הרטשטיין 13:0414.01.10

1. קנו רק במעדנייה

קנו במעדנייה אנטרקוט מיושן במשקל 330 גרם. בשר האנטריקוט יכול לחכות במקרר עד שלושה ימים.

 

2. תנו לסטייק לנוח שעה

כשעה לפני הצלייה הוציאו את הסטייק מהמקרר ועסו אותו בשמן זית ובפלפל טחון. תנו לו לחכות עד שיתקרב לטמפרטורת החדר.

 

3. הלהיטו את המחבת

הניחו מחבת פסים עבה על הלהבה הגדולה ביותר בכיריים, ותנו לה להתחמם עד שהאוויר מעליה נראה כאילו הוא "מתעוות" מהחום. בלי שמן.

 

+ המחבת המושלמת לסטייק ביתי

מחבת פסים עבה וכבדה מיציקת ברזל היא האידיאלית להכנת סטייק בבית, שכן הברזל העבה שומר על חום המחבת גם כשהסטייק הקריר נוחת עליו. מחבת טובה כזו עולה כ־250 שקל ודורשת ניקיון מיוחד לאחר כל שימוש.

 

4. הקשיבו לרחשי הפצפוץ

הניחו את הסטייק על המחבת בעזרת מלקחיים. אם המטבח מתמלא בעשן וברעשי פצפוץ, סימן שעשיתם עבודה טובה.

 

 צילום: דן פרץ

 

5. בדקו עם האצבע

מינימום זמן הצלייה (משך הזמן המדויק תלוי בסוגי המחבתות והכיריים): לסטייק נא: שתי דקות מכל צד. למדיום: שלוש דקות מכל צד. למדיום־וול: ארבע דקות מכל צד. ליבש כסוליה: חמש דקות מכל צד. כדי לברר עד כמה הסטייק עשוי אין צורך לחתוך אותו. די בללחוץ בעדינות במרכזו ולהרגיש עד כמה הוא רך.

 

6. הפכו את הפסולת לדליקטס

כשהסטייק מוכן, תנו לו לנוח כשתי דקות על הצלחת. בינתיים, גרדו בסכין את חתיכות הבשר שנדבקו למחבת, שפכו עליהן יין אדום, ואת התערובת הרותחת שפכו בזהירות על הסטייק.

 

+ איך שפים מזהים את מידת העשייה של הסטייק לפי מגע?

באצבע יד שמאל לחצו על בסיס האגודל של יד ימין.

1. לחצו את האגודל לאצבע - זו התחושה של סטייק מדיום.

2. לחצו את האגודל לקמיצה - זו התחושה של מדיום־וול.

3. אגודל לזרת - וול־דאן.

 

לכתבות נוספות במוסף "כלכליסט" לחצו כאן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x