יוסף טרוים ערער לעליון על החלטת המחוזי שגאידמק לא ישלם לו 8 מיליון דולר
פרשת הסכסוך בין טרוים לגאידמק החלה ב-2003, אז תבע טרוים כ-98 מיליון שקל מגאידמק בטענה שלא שילם לו את מלוא התשלום עבור הבעלות על מפעל פוספטים בקזחסטן
איש העסקים יוסף טרוים ערער לבית המשפט העליון על פסק הדין שביטל את החלק בפסק הבוררות המחייב את ארקדי גאידמק לשלם לו 8 מיליון דולר. בפסק הדין שניתן בבית המשפט המחוזי, קבע השופט יהודה זפט כי זכותו של גאידמק להביא בפני הבוררים ראיות לקביעת שווי המניות בעסקת המפעל בקזחסטן
פרשת הסכסוך בין טרוים לגאידמק החלה ב-2003, אז תבע טרוים כ-98 מיליון שקל מגאידמק בטענה שלא שילם לו את מלוא התשלום עבור הבעלות על מפעל פוספטים בקזחסטן. התיק הועבר לבוררות, ושם נקבע כי גאידמק ישלם לטרוים 46 מיליון שקל. גאידמק ערער על ההחלטה בפני השופטים בדימוס, אליהו וינוגרד, ורדי זיידלר ודן ביין, שהחליטו לבטל את הפסק של ארבל ולחייב את גאידמק ב-8 מיליון דולר, על כך ערער גאידמק לבית המשפט המחוזי.
כעת טוען טרוים כי קביעת השופט זפט מוטעית, מאחר שהבוררים עצמם הבהירו כי הסתמכו על עובדות וראיות שעמדו בפניהם: "אם זו התוצאה – כאשר מדובר בבכירי הבוררים בישראל, ובהשקעת עלויות אדירה, הטסת עדים מחו"ל, הצגת מסמכים, תרגומים, ישיבות בוררות רבות, ושכ"ט בוררים בשתי הערכאות של מאות אלפי דולרים, כנראה כי מוסד הבוררות איבד את מקומו ונפקותו לפיתרון סכסוכים משפטיים בישראל", נכתב בבקשה.
עוד טוען טרוים, באמצעות עוה"ד שחר הררי ושאול קוטלר, כי אם יעמוד פסק הדין על כנו, תהיה זו תוצאה בלתי מתקבלת על הדעת: "המקרה נופל לגדר המקרים בהם יתערב בית המשפט על דרך של בקשת ערעור על פסק הדין, במיוחד כאשר מדובר בדיון ראשון בתחולתו האקטיבית של התיקון לחוק הבוררות, לגבי מוסד הערעור במסגרת בוררות", נכתב בבקשה.
קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה