$
עידן גרינבאום

הפרות הקדושות נשארו באחו

צה"ל צריך את מקינזי כדי לטפל בכוח האדם העודף, בפנסיות המופרזות, בגילאי הפרישה הצעירים מדי ובכל שלל הפרות הקדושות שעדיין רועות באחו

עידן גרינבאום 07:2726.11.09
הרבה מאוד שקפים הוצגו אתמול במצגת החגיגית שערכו משרד הביטחון וצה"ל בפני הכתבים כדי להציג את דו"ח מקינזי. הרבה שקפים וגם לא מעט כסף שצפוי להיחסך בשנים הקרובות בזכות ההתייעלות שתעבור מערכת הביטחון. מותר הפעם גם לפרגן לשני הגופים על הפתיחות והיוזמה - עצם השימוש בחברת ייעוץ
בינלאומית כדי לבדוק פעם אחת ולתמיד את מה שכבר עשרות שנים מסרבים לחשוף ראוי לברכות.

 

המסקנות שהוצגו בהחלט מרשימות: איחוד אגפי הבינוי הוא צעד מבורך, חיסכון ברכש בעידן הנוכחי הוא מתבקש וייעול מערך האחזקה יכול לעשות רק טוב. אבל אלה רק המתאבנים, הם רק הפרומו לאתגר האמיתי שעומד בפני צה"ל ומערכת הביטחון.

 

צה"ל צריך את מקינזי לדברים גדולים יותר

 

האמת צריכה להיאמר כבר כאן: כדי להתאים את מספר האוטובוסים שמזמינה כל יחידה למספר הנוסעים - וזו אחת ההמלצות בדו"ח - לא צריך את מקינזי (המלצה שתחסוך לצה"ל עד 2 מיליון שקל). זאת ועוד, נראה שהגנרלים שהגו מבצעים נועזים בעורף האויב היו גם יכולים לחשוב בעצמם על כך שכדאי שהאוטובוס שיסיע את החיילים משיזפון שבערבה לת"א יישכר בבאר שבע ולא, למשל, מחברת נסיעות בחיפה (חיסכון צפוי של עד 5 מיליון שקל). אם מישהו בצה"ל גם היה טורח לעשות עבודה רצינית מתישהו לאורך השנים, הוא היה מגלה בעצמו שאת המרפאה שבנו בצה"ל ב־9 מיליון שקל אפשר היה לבנות גם ב־5 מיליון.

 

איפה בכל זאת צה"ל ומשרד הביטחון צריכים את מקינזי? כנראה עבור מה שלא נמצא בדו"ח: כדי לטפל בכוח האדם העודף, בפנסיות המופרזות, בגילאי הפרישה הצעירים ובכל שלל הפרות הקדושות שעדיין רועות באחו ואיש לא מנסה לטפל בהן. בכל הבעיות הללו יתחילו לטפל רק ב־2010. והשאלה הגדולה כמו תמיד היא מתי יגמרו. קודם יבדקו, אחר כך ידונו, אחר כך ימליצו, יתקנו ושוב יבדקו ושוב ימליצו והופ, נגיע כנראה כבר ל־2011. אלא שאז מובילי המהלך - הרמטכ"ל ומנכ"ל משרד הביטחון - כבר לא יהיו בתפקידם. גבי אשכנזי כבר יהיה כנראה עמוק בחיים האזרחיים, ופנחס בוכריס יספיק לחזור לתפקיד בכיר מאוד בעולם העסקים. ובקיצור: את תפוח האדמה הלוהט באמת הם משאירים למחליפים שלהם. להזכירכם, מדובר באותו אשכנזי שהתחייב להציג בפני הממשלה תוכנית מקיפה להעלאת גיל הפרישה בצה"ל עד 12 בספטמבר השנה, ומאז כידוע כבר חלפו יותר מחודשיים.

 

הרבה יותר קל לחסוך בבינוי, אחזקה וציוד מאשר לשלוח קצין או נגד מיותר הביתה או לומר לקצין אחר שעם כל הכבוד, עוד יש לו הרבה שנים לתרום למערכת לפני שייצא לפנסיה. המהלך הנוכחי יירשם אמנם על שמם של בוכריס ואשכנזי, שייכנסו להיסטוריה כמי שהצליחו להוביל מהלך התייעלות ראשון מסוגו בצה"ל. את הפרות הקדושות באמת גם הם מפחדים לשחוט.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x