$
משפט

המחוזי: אשה תקבל חצי מזכויות הפנסיה אף שנחתם הסכם גירושים

התביעה התקבלה אף על פי שהוגשה רק לאחר שהצדדים התגרשו ונחתם הסכם גירושים סופי. "חובה על כל צד לגלות לצד השני את כלל זכויותיו", נכתב בפסק הדין

צמרת פרנט 14:1906.10.09

בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי אשה יכולה לקבל מחצית מזכויות הפנסיה של בעלה לשעבר, אף שתביעתה הוגשה לאחר שהצדדים התגרשו ולאחר שחתמו על הסכם גירושים סופי. האשה, שהתגרשה מבעלה ב־1994, הגישה לבית המשפט לענייני משפחה תביעה ודרשה לקבל מחצית מכספי הפנסיה של בעלה לשעבר, איש צבא קבע.

 

האשה, שיוצגה על ידי עו"ד בעז קראוס, טענה כי ויתור על מחצית מכספי הפנסיה הצבאית שמקבל הבעל היה חייב להיות כתוב באופן מפורש בהסכם הגירושים. הבעל טען כי האשה זכאית אך ורק לזכויות הרשומות במפורש בהסכם, שכוללות רק את פיצויי הפרישה מצה"ל.

 

בית המשפט קבע כי כוונת הצדדים בעת חתימת ההסכם היתה לזכות את האשה במחצית מכל זכויותיו של הבעל לעת פרישתו, לרבות הזכות לפיצויי פיטורים והזכויות בפנסיה. בית המשפט אף ציין כי בעת החתימה על ההסכם לא היתה לאשה תמונה שלמה של כלל זכויותיו של הבעל, וכי היא מעולם לא ויתרה מפורשות על זכות כלשהי.

 

"כאשר צדדים מנהלים משא ומתן להסכם גירושים ודנים בזכויות הרכושיות של כל אחד מהם, חובה על כל צד לגלות לצד השני את כלל זכויותיו, ולא לאלץ את הצד השני לרדוף אחריו לשם כך", כתבה בפסק הדין השופט ורדה פלאוט. בפסק הדין נקבע כי הבעל ישלם לאשה את הכספים שנקבעו מיום שהתגרשו ונוסף על כך תשלומי הצמדה וריבית שהצטברו במשך 15 שנה.

 

בית המשפט דן גם בשאלה אם חישובי הזכאות לפנסיה היו צריכים להיות מבוצעים לגבי כלל שנות עבודת הבעל או רק לתקופה שבה בני הזוג היו נשואים. "בית המשפט קבע כי הזכאות לפנסיה היא זכאות מהמשכורת האחרונה, וכי לא יעלה על הדעת שהאשה תקבל את הפנסיה לפי ההכנסה במועד הגירושים", אמר עו"ד קראוס.

 

הבעל הגיש לבית המשפט המחוזי ערעור על ההחלטה, אך נדחה. בהחלטה, שהתקבלה בהרכב של שלושה שופטים בראשות סגנית נשיאת בית המשפט המחוזי, השופטת אסתר קובו, נקבע כי ההחלטה שהתקבלה בבית המשפט לענייני משפחה מוצדקת וכי כוונת בני הזוג לוותר על זכויות הפנסיה היתה צריכה להיות מפורשת בהסכם על ידי שני הצדדים. בית המשפט קבע כי הבעל יישא בהוצאות משפט ובשכר טרחת עורך דין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x