$
בארץ

ברוורמן: "התעסוקה היא הבעיה מספר אחת בישראל"

השר לענייני מיעוטים אמר בכנס של מכון הייצוא כי "הבורסה אמנם עולה, אך התעסוקה נמצאת במצב בעייתי"; שרגא ברוש: "מי שחושב שהמיתון נגמר, אני מציע שיקנה כרטיס טיסה"

רויטל חובל 17:1229.09.09

השר לענייני מיעוטים, פרופ' אבישי ברוורמן, הביע דאגה מקידום התעסוקה בישראל במסגרת כנס המכון הישראלי לייצוא ולשיתוף בינלאומי שנערך היום (ג'). ברוומן ציין את יתרונותיה של כלכלת ישראל אל מול ארה"ב, בעיקר לנוכח שוק המשכנתאות היציב בישראל, לעומת ארה"ב.

 

לדברי ברוורמן, הבורסה בישראל אמנם עולה, אבל התעסוקה בישראל נמצאת במצב בעייתי."ישראל מחולקת לשלוש מדינות: תל אביב שכולם באים אליה, ירושלים שמעמדה לא ברור והנגב והגליל. לא נבנים מפעלים בארץ ולכן בעיית התעסוקה היא בעייה מספר אחת של ישראל", אמר השר.

 

ראינו בכל העולם ששווקים לא עובדים, יש צורך בתמיכה ממשלתית", הוסיף ברוורמן. לדבריו "העולם כולו הולך להגביר את רמת התעסוקה, דבר שיוביל גם להגדלת האינפלציה, ואינו הכרח ונכון בתקופה זו".

 

לעניין הדיווח על הקיצוץ הרוחבי בתקציב משרדי הממשלה, הצהיר ברוורמן כי איננו מתכוון להגיב מאחר ולא קיבל עדכון מראש הממשלה.

 

שרגא ברוש שרגא ברוש צילום: שאול גולן

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר בכנס כי "מי שחושב שהמיתון נגמר, אני מציע שיקנה כרטיס טיסה, ויראה שיש מדינות שיש בהן מיתון".

 

"אנחנו בהתאחדות מבינים שכשיורד גשם, יורד בכל מקום. השאלה מה עושים מאות העובדים שניזוקים מהגשם והאם יש לממשלה מספיק מטריות לחלק להם. הבעיה היא לא רק שלנו היצואנים, אלא בעיה אקוטית של ישראל. 45% מהצמיחה בישראל מבוססת על צמיחת הייצוא הישראלי וצריך לשים על כך דגש. צריך להבין שהבעיה היא לא בשער הדולר, אלא בכושר התחרות של הייצוא הישראלי".

 

שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר, אמר בכנס כי "אין ספק שעדיין לא עברנו את המשבר אך כולי תקווה כי בעתיד הלא רחוק נוכל לנשום לרווחה". בן אליעזר ציין כי המשרד שוקל להציע לאוצר הקמת קרן ייעודית לרכישת ערוצי שיווק והפצה בחו"ל. "הרעיון הוא לתמרץ את היצואנים הבינוניים להצטרף למעגל הרכישות, ובכך להגביר מחד את היקף הייצוא ומאידך למתן במעט את ריכוזיות היצוא", הוסיף. בן אליעזר הודיע על הכפלת התקציב לעידוד הייצוא, כשסה"כ יתווספו כ-150 מיליון שקל ב-4 השנים הקרובות: בין השאר כ-40 מיליון שקל לפעילות מכון הייצוא וכ-110 מיליון שקל לפעילות מנהל סחר חוץ. התקציב הכולל של הפעילות בכל שנה, יעמוד על יותר מ-100 מיליון שקל. 

 

התעשייה השמרנית בעולם

 

בפאנל שעסק במגמות והתפתחויות בענפים מובילים במשק במסגרת הכנס אמר יו"ר חברת המים מיה, בוקי אורן, כי "מצד אחד הביקושים גדלים כאשר אין גשם והיצע המים קטן, אבל אין תעשיה שמרנית בעולם יותר ממים". לדבריו "הפתרון שלנו היא לבוא בדרך של מוניטין וידע שרכשנו וגייסנו מומחים ותוך שנתיים הפכנו להיות החברה הראשונה בעולם בניסיון מצטבר בתחום המים. וכך אנו צריכים להחדיר את החדשנות בעולם".

 

יו"ר אסם, גד פרופר, הוסיף שאחת הדרכים להתמודד עם המשבר היא חדשנות. "חדשנות זה לא רק מוצרים חדשים, אלא גם מציאת שווקים חדשים למוצרים קיימים. פרופר הוסיף כי: "המשבר השפיע עלינו כך שאנשים פחות קנו, צמצמו בהוצאות. כתוצאה מירידות בביקושים, ירדו ההזדמנות ופחות הזמנות לייצוא. אף אחד עדיין לא יודע אם אנחנו נמצאים בשיפוע שעולה לצמיחה, או שיפוע עולה שיוביל שוב לשפל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x