$
סביבה

אושר על ידי הקבינט החברתי-כלכלי: אזור הנגב והערבה הוא בעל עדיפות לאומית לאנרגיות מתחדשות

במידה והתוכנית תיושם, יוצע השנה מכרז להקמת 3 תחנות כוח להפקת אנרגיה מתחדשת. המטרה היא להגיע לשימוש באנרגיות מתחדשות בהיקף של 10% מצריכת החשמל בישראל עד לשנת 2020

גיא מי-טל 12:4612.01.09
הקבינט החברתי-כלכלי בראשותו של שר האוצר, רוני בר און, אישר הבוקר (ב) את תוכניתו השאפתנית של שר התשתיות, בנימין בן אליעזר, להכריז על אזור הנגב והערבה, הנהנה מחשיפה רבה לשמש, כאזור עדיפות לאומית לאנרגיות מתחדשות.

 

משמעות ההחלטה, אם תיושם, היא שימוש באנרגיות מתחדשות

בהיקף של 10% מצריכת החשמל בישראל עד לשנת 2020.

 

כבר במהלך השנה אמור להתפרסם מכרז ראשון להקמת שלוש תחנות כוח בתמנע, בהיקף כולל של בין 150 ל-225 מגה-וואט. כדי לתמרץ את היזמים הוחלט להפעיל את "המודל הספרדי" אליו התנגד בתחילה משרד האוצר. מדובר על מתן תעריפי חשמל גבוהים שיקבלו יצרני החשמל מאנרגיה מתחדשת. רשות החשמל, הרגולטור של משק החשמל, אמור לפרסם תעריפים אלה בחודשים הקרובים.

 

במקביל, יורחב חוק עידוד השקעות הון כך שיכלול גם השקעה במחקר ופיתוח באנרגיות מתחדשות ויישומן.

 

בן אליעזר אמר כי "הנושא של אנרגיות חלופיות, זועק לשמיים. לפתחה של מדינת ישראל הזדמנות נדירה לנכס לעצמה הובלה עולמית בכלל ובאנרגיה סולארית בפרט, לאור תנאי האקלים העדיפים של ישראל, השטחים הפתוחים להקמת פרויקטים רחבי היקף והבסיס הטכנולוגי מן המשובחים בעולם. מול עינינו הזדמנות מיוחדת ליצור בו אלפי מקומות עבודה חדשים,הפחתה בתלות במקורות זרים לצורכי האנרגיה שלנו והפחתה בזיהום האוויר".

 

קובי דינר, מנכ"ל חברת סאנדיי לאנרגיה סולארית אמר בתגובה לאישור התוכנית: "ההחלטה שהתקבלה הבוקר להכרה בנגב ובערבה כאזור עדיפות לאומית לאנרגיות מתחדשות תשרת את האינטרס הלאומי בצורה מיטבית. כמו כן, מסייעת ההחלטה במיצובה של ישראל כשחקנית בולטת על המפה הסולארית העולמית".

 

עו"ד ציפי איסר איציק, מנכ"ל אדם טבע ודין: "אישור התוכנית ע"י הממשלה הינו צעד חשוב בהירתמות ישראל למאבק העולמי במשבר האקלים. לאחר שנים רבות שבהן ממשלת ישראל התעלמה לחלוטין ממשבר האקלים בתכנון משק החשמל שלה וקיבלה החלטות על הקמת תחנות כוח פחמיות נוספות, ההחלטה הנוכחית מהווה חידוש מרענן ועולה בקנה אחד עם המדיניות אליה התחייבו הנשיא הנבחר אובאמה ומנהיגי הקהילה האירופאית. יחד עם זאת, עדיין היעד של 10% ייצור חשמל באנרגיה מתחדשת עד שנת 2020, הוא בדיוק מחצית מיעדי חבילת האקלים האירופאית שנקבעה בחודש שעבר בבריסל (20% עד 2020) ורחוק מהיעד האמריקאי שהציב אובאמה - חזרה לרמה של פליטות פחמן לשנת 1990, עד 2020. ישראל צריכה להפוך את פיתוח האנרגיות המתחדשות למנוע צמיחה כלכלי, לנוכח המשבר הפיננסי העולמי ולצורך כך, נדרשת הצבתם של יעדים שאפתניים יותר".

 

עו"ד איתן פרנס, יו"ר איגוד אנרגיה מתחדשת: "בעקבות ההחלטה יש להתחיל בקידומה של תוכנית מתאר ארצית לאנרגיות מתחדשות ולערוך סדרה של תיקוני חקיקה כדי לאפשר לתעשייה לצמוח".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x