$
דעות

נשיא אוניברסיטת בר-אילן: "בשנה הבאה נמצא את עצמנו באותו מצב"

פרופ' משה קוה אמנם מרוצה מההסדר שהושג שמאפשר את פתיחת שנת הלימודים אך צופה שהאוניברסיטאות שוב יצטרכו להפעיל שרירים מול האוצר כדי להמשיך להתקיים

פרופ' משה קוה 08:1401.11.08

"אנחנו מרוצים מההסדר שהושג שמאפשר את פתיחת שנת הלימודים הקרובה, אבל בשנה הבאה נמצא את עצמנו שוב באותו מצב". כך מסכם פרופ' משה קוה, נשיא אוניברסיטת בר אילן, את המאבק של ראשי האוניברסיטאות מול האוצר על תוספת תקציב לשנת הלימודים הקרובה.

 

ביום חמישי הכריע ראש הממשלה אהוד אולמרט בסכסוך וקבע כי האוניברסיטאות יקבלו 465 מליון שקלים ועוד 50 מליון שקלים עבור תקציבי פיתוח.

 

 

זה הישג שבאוצר רואים ככישלון ובזבוז של ראש ממשלה בסוף דרכו

"אנשי האוצר נמצאים בתקופה קשה ואני יכול להבין אותם, אבל אני מקווה

שהאוצר יראה את זה בסוף כחלק מהישג שלו, משום שכאשר יסתיים המשבר הכלכלי העולמי יראו שהאוניברסיטאות מביאות לצמיחה. זו מערכת שממציאה פטנטים ועוזרת למשק לצמוח. זו ראיה צרה להסתכל רק כמה כסף זה עולה לי עכשיו, כי השקעה באוניברסיטאות זו השקעה בתשתיות וזה הישג לכולם".

  

קוה מאמין שהתקדים שנוצר השנה - תוספת של חמישית מהתקציב שקבע דו"ח שוחט - יסנדל את האוצר ואת ראש הממשלה גם בשנים הבאות. "יהיה קשה מאוד להתעלם מזה בשנה הבאה. יצרנו כאן תקדים. לא סתם התעקשנו על 480 מליון, זה לא היה סתם מספר. האוצר לא רצה מספרים כאלה כדי שלא תהיה קורלציה בין מה שניתן לבין ההמשך, וזה בעצם היה הקרב. לכן אין לנו בעיה אחרי השנה הזו להגיע בשנה הבאה ליישום מלא של דוח שוחט בצורה כזו או אחרת".

  

איך אתם מתמודדים עם ההפסדים של מאות מליוני שקלים בקרנות בעקבות המשבר ?

"המצב הוא קשה מאוד. חלק גדול ממימון המחקר של האוניברסיטאות נעשה באמצעות קרנות שהוקמו במשך עשרות שנים. היות והקרנות האלה נפגעו בעקבות המשבר העולמי, המחקר יפגע, אין צל של ספק. המצב הכלכלי העולמי גרם לנו לפגיעה קשה ואם לא היינו מקבלים את הכספים שדרשנו מהממשלה - זו היתה מכת מוות לאוניברסיטאות. זה לפחות נותן לנו לעבור את השנה מתוך תקווה שהקרנות תעבירו יותר כספים בשנה הבאה".

 

את הראיון עם פרופ' קוה ערך עמיר קורץ

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x