$
משפט

פרשת פיקסל: נסיון לעסקת טיעון לגבי רואי החשבון נכשל

עפ"י העסקה שהוצעה, שני רואי החשבון המעורבים בפרשה, מרדכי גרינוולד ואליעזר אבוגיאני, ירצו עבודות שירות וישלמו קנס משמעותי

אביעד גליקמן 18:3919.06.08

פרקליטות מיסוי וכלכלה ניהלה בימים האחרונים מגעים לעסקת טיעון בפרשת פיקסל, אולם ללא הצלחה.

 

פרשת פיקסל התפוצצה בשנת 2004 כאשר רמי וייץ וגיא פורן בעלי המניות בחברת פיקסל, העוסקת בפיתוח יישומים לטלוויזיה אינטראקטיבית, ובמספר חברות נוסף בתחומי ההיי-טק והמולטימדיה
נעצרו על ידי רשות המסים בחשד להעלמת הכנסות בעשרות מיליוני שקלים בשנת 2000. 

 

יחד עם וייץ ופורן נעצרו גם רואי החשבון שלהם מפירמת ארנסט אנד יאנג קוסט פורר, מרדכי גרינוולד ואליעזר אבוגיאני, בחשד כי סייעו להם בהקמת מבנה אחזקות כוזב כדי להתחמק מתשלום מס.

 

על פי העסקה שהוצעה, שני רואי החשבון המעורבים בפרשה, מרדכי גרינוולד ואליעזר אבוגיאני, ירצו עבודות שירות וישלמו קנס משמעותי. כאמור, העסקה לא הבשילה.

 

לטענת רשות המיסים באוגוסט 1998 רכשה החברה ההולנדית טוגה 46% ממניות חברת פיקסל. בשנת 98' ו-99' העבירו וייץ ופורן את מניותיהם בחברה לחברות אחרות שבבעלותם ובשנת 2000 נחתם הסכם למכירה של 54% מהמניות שהוחזקו ע"י חברות השניים לחברת טוגה. וייץ ופורן, על פי החשד הצהירו כי המכירה נעשתה על פי שווי חברה של 7.5 מליון דולר.

 

כעבור מספר ימים נחתם הסכם למכירת חברת טוגה לברת טייק טו מארצות הברית, חברה הנסחרת בנסדא"ק, וזאת לפי שווי חברה של טוגה בגובה 50 מליון דולר. כתוצאה מהעיסקה הוסבו לחברה הזרה כ-40 מליון שקל.

 

הפרקליטות חושדת כי וייץ ופורן החזיקו בחברת טוגה והתחמקו מתשלום מס בישראל. ברשות המיסים טוענים כי מדובר היה בעסקה בדוייה שכל מטרתה היתה ליצור מבנה אחזקות הכולל חברות אחזקות היושבי במקלטי מס כדי להתחמק מתשלום המס בישראל.

 

באשר לרואי החשבון נטען כי השניים ליוו את פורן ווייץ בכל עסקאות המכירה ואף בבניית מקרם החברות.

 

וייץ ופורן מיוצגים על ידי עורכי הדין דן שינמן ופנחס רובין. מרדכי גרינוולד מיוצג על ידי עורכי הדין צבי כהנא ומיכה קירש ואליעזר אבוגיאני מיוצג על ידי עו"ד יעקב וינרוט.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x