$
מוסף IT

זה לא קונטיינר, זה מרכז שרתים מתוחכם

הטרנד החדש בחוות השרתים הוא רכישה של קונטיינרים שכבר מכילים את כל מה שחוות שרתים צריכה

אסף גלעד 11:2015.02.12

הטרנד החדש בחוות השרתים הוא רכישה של קונטיינרים שכבר מכילים את כל מה שחוות שרתים צריכה: שרתי תקשורת ואחסון מידע, יחד עם מערכות אוורור, קירור, חשמל ואל־פסק. כל אלה שמורים בתוך קונטיינרים מבודדים עשויים מחומר מיוחד, שמאפשר להם לעמוד ללא נזק פנימי בשריפה במשך שעתיים שלמות.

 

כל מה שצריך לעשות הוא להוביל את הקונטיינר, להניח אותו על הקרקע, לחבר אותו לחשמל, מים וקו תקשורת - וזה עובד. השיטה הזאת הופכת את ניהול חוות השרתים למודולרי: כמות הנתונים שצריך לעבד גדלה? קונים עוד קונטיינר. בחוות השרתים של חברת הדפדפנים אופרה, למשל, יש בסך הכל שני קונטיינרים, אבל מערכת החשמל המקומית יכולה לתמוך בעוד הרבה מהם - עד 100 מגה־וואט, בדומה להיקף של חוות השרתים שתקים פייסבוק בשבדיה.

 

את הטרנד המודולרי מובילות כיום יבמ האמריקאית ו־AST הספרדית, עם קונטיינרים בשטח שנע בין 12 ל־32 מ"ר. עלותו של קונטיינר אחד מתחילה במאות אלפי דולרים ויכולה להגיע עד למיליון דולר לחתיכה, תלוי ברמת האמינות והשרידות ובהספק הנדרש. כמות המידע שמכיל קונטיינר אחד כזה היא עצומה: החל במאות טרה־בייט של מידע ועד כמה פטה־בייטים.

 

את הקונטיינרים אפשר להציב בשורה או זה על זה. מי שהמציאה את השיטה היא, שוב, גוגל: ביוני 2010 רשמה ענקית החיפוש פטנט על מגדל של קונטיינרים שמסודרים סביב שדרה מרכזית שמספקת להם חשמל, חיבור לרשת ומערכות צינון. אחד התרשימים של גוגל מראה מגדל בן ארבע קומות של קונטיינרים המחוברים בפלטפורמות וגרמי מדרגות, דבר שעשוי להיות אופטימלי דווקא לפריסה באוויר הפתוח, מחוץ למבנה. הפטנט של גוגל כולל קונטיינרים שמצוידים בכ־2,000 מעבדים ו־5 טרה־בייט של אחסון. גוגל כתבה בפטנט כי "באופן זה אפשר יהיה לפרוס מרכזי מידע במהירות, ובמקרים מסוימים אפילו תוך כדי תנועה".

 

לפני שלוש שנים הצהירו בגוגל כי החברה תתכנן חוות שרתים צפות שיעשו שימוש בקירור הטבעי של המים ויופעלו בכוח חשמל סולארי ישירות מהשמש. עד היום זה לא קרה. "הסיכונים רבים מדי", מסביר ג'ף מונרו מוורן. "זה לא מדע בדיוני מבחינת הטכנולוגיה, אבל רוב החברות לא מוכנות ליטול את הסיכון שבפתרון הזה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x