$
אוכל

מעדניות או לא להיות: מאבק ההישרדות של המסעדות

מסעדות טאיזו וגרקו פותחות מעדניות כדי להילחם במשבר. ויש גם צ'יקן טיקה בפיתה וחטיף תאילנדי

רעות ברנע 07:3827.10.20

מעדנייה אסייתית ויוונית

 

אחד מתוצרי הלוואי שהביאה איתה התקופה האחרונה הוא פריחה של עסקי המעדניות. האחרונה ברשימה היא "עדינה" שנפתחה ברחוב שינקין 43 בתל אביב. מאחוריה עומדים בעלי רשת חנויות היין "מנו וינו", והיא מציעה מגוון של גבינות איכותיות, פסטה בעבודת יד ומוצרים נוספים, וכמובן, מגוון גדול של יינות. גם השף יובל בן נריה ("טאיזו") השיק החודש מעדנייה בשם "המרכולית" ברחוב מנחם בגין 23 בתל אביב שבה הוא מוכר חומרי גלם ומטעמים מיוחדים מהמטבח האסייתי: תבלינים, מחיות, שמנים וגם ירקות מיוחדים. גם "גרקו דלי" ברחוב אורי צבי גרינברג 25 בתל אביב היא תוספת מרעננת לז'אנר הזה, וכמו מסעדת האם “גרקו” היא מתמקדת במטבח היווני עם מוצרי מדף, סלטים מוכנים ואפילו כלים יווניים מסורתיים.

 

 

 

הודי בפיתה

 

“Tika Pika” היא יוזמה חדשה במשלוחים בלבד, של קונאל פושקרנה, בנה של המסעדנית הוותיקה רינה פושקרנה. הבן פיתח שבע מנות מהמטבח ההודי שאת כולן הוא מכניס לפיתה, בהן צ'יקן טיקה, פיש טיקה, קלמארי טיקה ואלו טיקה (כופתאות תפוחי אדמה). הכל מגיע לצד צ'יפס, עם צ'אטני ואפילו טחינה בתיבול הודי.

 

 צילום: אסף קרלה

 

הכל בחסה 

 

"קאב קם", בר־המסעדה מבית "בית תאילנדי" ברחוב לינקולן 11 בתל אביב, מציע קונספט טייק אוויי חדש. בימי חמישי, שישי ושבת מ־17:30 אפשר יהיה לרכוש שם מנות קטנות לקחת, שכולן מוגשות בתוך עלה חסה. בין המנות: שרימפס קריסטל עם שום, נתח קצבים דק על הגריל וכדורי כרעי עוף חריפים.

 

 

 צילום: יונתן בן חיים,

 

פופ־אפ תאילנדי

 

טרנד משלוחי הפופ־אפ של שפים לזמן מוגבל ממשיך ותופס תאוצה. השף המוערך ארז קומורובסקי בפופ־אפ משלו, וגם צמד הבשלנים נדב ודניאל (תור) נובל, הפיינליסטים בתוכנית MKR מטבח מנצח, יצאו השבוע בפופ־אפ שירוץ למשך חודש ויוקדש למטבח התאילנדי. "סיפור אהבה תאילנדי" מבוססעל המטבח של מחוז איסאן שבצפון־מזרח תאילנד, וכולל מנת "עוף מתחת למים", ביף־ג'רקי תאילנדי, כנפיים מטוגנות בנוסח איסאן, תבשילי ווק ותבשילי קארי, וגם מחלקת קינוחים.

 

לחם ירושלמי בתל אביב

 

כבר יותר מעשור שמאפיית טלר הירושלמית ברחוב אגריפס בירה מספקת מאפים לרבות מהמסעדות בארץ, ובמהלך השנים פתחה כמה סניפים נוספים, אחד נוסף בירושלים (בשוק מחנה יהודה), אחד ברעות ואחד בשילת. עד כה בתל אביב אפשר היה להשיג את מאפיה רק בקפה "נחמה וחצי", אבל עכשיו היא פותחת סניף בשוק הנמל. הוא יכלול את לחמי המחמצת שלה, כמו מחמצת אוכמניות ואגוזים או מחמצת עגבניות, ושישה סוגים שונים של חלות.

x