שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
אוכל

מסעדת בראסרי בת"א נסגרת: "אין לנו יכולת להפעיל כרגע את העסק"

עשרות עובדי המסעדה קיבלו איכון מהשב"כ כי נחשפו לכאורה לחולה קורונה והתבקשו להיכנס לבידוד. הבעלים רותי ברודו: "אנחנו סוגרים. נפתח כשהמדינה תיתן לנשום"

רעות ברנע 12:0715.07.20

זו תהיה אולי אחת הסגירות הכי משמעותיות בתחום בתקופה הקרובה – ה"בראסרי M&R", מסעדת הדגל של קבוצת R2M בבעלות רותי ומתי ברודו, תיסגר הערב לזמן בלתי מוגבל. זאת עקב העובדה שחלק ניכר מעובדי המקום נחשפו לכאורה לחולה קורונה והתבקשו להיכנס לבידוד.

 

 

 

בהודעה שהעבירה הבוקר רותי ברודו שעומדת בראש הקבוצה (שנחשבת אחת הקבוצות החזקות בתחום המסעדנות בעיר ומפעילה גם את רשת הדליקטסן, הבייקרי, והמסעדות קופי בר, הוטל מונטיפיורי והרצל 16) כתבה: "עשרות עובדי בראסרי קיבלו איכון מהשב"כ והתבקשו להיכנס לבידוד. אין לנו יכולת להפעיל את המסעדה בלעדיהם ואין לנו יכולת לשלם עבור ימי הבידוד. אנחנו סוגרים. נפתח כשהמדינה תיתן לנשום". נכון לעכשיו יצאו כמה עשרות עובדי הבראסרי לחל״ת.

 

קבוצת R2M מעסיקה בשוטף כמה מאות עובדים. בשלב זה עדיין לא ידוע כמה מהם יפוטרו בעקבות סגירת המסעדה, שאלה עליה הבטיחה ברודו לענות בהמשך.

רותי ברודו, בעלים של מסעדת בראסרי רותי ברודו, בעלים של מסעדת בראסרי צילום: עידית בן עוליאל

 

מעבר להודעה זו מסרבת ברודו להגיב בשלב זה, אך נראה כי הערב (ד') יהיה היום האחרון בו תפעל המסעדה עד להודעה חדשה.

 

ע"פ ההנחיות, ימי בידוד נחשבים כימי מחלה (בהתאם להצהרה וללא צורך באישור רופא, באמצעות מילוי טופס באתר משרד הבריאות), על כן המעסיק לא צריך לשלם תשלום נוסף עבור ימי בידוד, אם העובד צבר ימי מחלה ויכול לנצל אותם. אבל כל זה מתווסף לעננה הגדולה שמרחפת מעל כל עסקי המסעדנות והמזון כרגע – הצורך להמשיך להפעיל את המקומות כשההכנסה היא מעטה, ללא פיצויים מספקים מצד המדינה.

 

זהו לא השינוי הראשון שנעשה בקבוצת R2M בעקבות המצב – לפני כחודש, אחרי הפתיחה המחודשת של המסעדות, אוחדה פעילותן של שתי המסעדות הסמוכות – "הרצל 16" ו"דיסקו טוקיו", שפועלות באותו המתחם – לידי קונספט אחיד עם תפריט אחד לאורך כל היום.

 

שאר המסעדות של הקבוצה ממשיכות לפעול כרגע כרגיל, ואפילו נעשו בהן התאמות לרגל המצב – כמו פתיחת החניון הצמוד למסעדת הוטל מונטיפיורי שישמש לישיבה בחוץ בהתאם להנחיות הנוכחיות. במקביל, חלק מעסקי הקבוצה דווקא משגשגים בתקופה זו, בעיקר אלה שפועלים במתכונת של טייק אווי ומשלוחים, כמו הבייקרי והדליקסטן שפתחו בתחילת מאי סניף רביעי חדש בשכונת כוכב הצפון בת"א. 

 

הסגירה הזו היא אולי משמעותית כי מדובר באחד המוסדות התל אביביים הותיקים והמצליחים. אבל היא לא הראשונה שסוגרת את שעריה בגלל המצב – קדמו לה מסעדות כמו "איגרא רמא", "האנוי", רשת "הירו", "פראג הקטנה", "חנן מרגילן" וגם מקומות מחוץ לת"א כמו "אל באבור" ביקנעם, "טיטו" בגבעתיים ורשת "קפה לואיז".

 

הבעיה העיקרית בפניה עומדים מסעדנים ובעלי עסק בתחום המזון היא שבעקבות שינויי ההנחיות הרבים, הם מתקשים לעשות התאמות לעסקים שלהם ובמקביל לא זוכים כרגע לפיצוי הולם מהמדינה. ההערכה היא, לצער כולם, היא שבגלל המצב הזה אנחנו עוד נראה בעתיד הקרוב בתי עסק רבים נוספים בתחום שסוגרים את שעריהם.

x